Konfigurere Facebook og Instagram av Meta for markedsføring

Du kan opprette annonser på Facebook og Instagram av Meta for å bidra til å promotere produkter og trekke trafikk til nettstedet. For opprettelse av annonser på tvers av Facebook, Instagram, Messenger eller Audience Network må du bruke Metas annonseadministrator.

Når du kjøper Facebook-annonser betaler du for dem gjennom Facebook-annonsekontoen. Påse at du forstår Facebooks retningslinjer for annonsering før du oppretter en Facebook-reklamekampanje.

Godkjenne Facebook og Instagram av Meta for Facebook-kontoen

Når du konfigurerer Facebook og Instagram av Meta godkjenner du at appen får tilgang til en Facebook-side for bedriften, samt en Facebook-annonsekonto og Facebook Business Manager. Facebook Business Manager er et verktøy du kan bruke til å organisere og administrere alle Facebook-bedriftskontoene sine, som sider og annonsekontoer. Facebook-siden kan kobles til din personlige Facebook-konto, men Shopify bruker bare din personlige Facebook-kontoinformasjon for å få tilgang til Facebook-siden, annonseadministratorkontoen og Facebook Business Manager for pikselsporingsformål.

Grunnleggende krav

Før du kan opprette Facebook-annonsekampanjer må du konfigurere en Facebook Business Manager som eier både bedriftens Facebook-side og en annonsekonto.

Hvis du har en personlig annonsekonto, må du koble den til en Business Manager-konto. Hvis du aldri kjører annonser med den personlige kontoen din, må du opprette en ny annonsekonto inne i Business Manager før du kan opprette Facebook-annonsekampanjer. Finn ut mer om Business Manager og annonsekontoer fra hjelpesenteret for Facebook-annonser.

Hvis du ikke har en Business Manager-konto kan du konfigurere en når du konfigurerer Facebook og Instagram av Meta.

Facebook-sideinnstillinger

Følgende krav må oppfylles på Facebook før du kan koble til Facebook-siden:

• Facebook-kontoen din må ha en administratorrolle på siden.
  • Facebook-IDen må være publisert.
  • Du kan være administrator for flere Facebook-sider, og få tilgang til dem alle med én enkelt Facebook Business Manager. Hver enkelt Facebook-bedriftsside kan imidlertid bare eies av én Facebook Business Manager. Du må være administrator for både Facebook Business Manager-kontoen som eier en bestemt Facebook-side og selve Facebook-siden for å koble den til Facebook og Instagram av Meta i Shopify.

Finn ut hvordan du oppretter en Facebook-side for forretningen din på Facebooks brukerstøtte.

Forstå roller og tillatelser på Facebook

På Facebook trenger du en administratorrolle for en side og en Business Manager-konto før du har tilgang til alle Facebook-innstillinger og kan gjøre visse endringer. Sider og Business Manager-kontoer har separate kontotillatelser, som betyr at du trenger administratorroller for begge. Business Manager-kontoen du velger i Facebook og Instagram av Meta må være eier av Facebook-siden under introduksjonen. Hvis Facebook-siden eies av en annen Business Manager-konto vil ikke Facebook-siden være oppført som et alternativ for å koble til. Hvis du ikke kan koble til en ønsket Facebook-side må du kontrollere at Facebook Business Manager-kontoen du kobler til eier Facebook-siden, eller prøve å koble til en annen Business Manager-konto.

Du finner en Oversikt over Facebook-roller og -tillatelser og koblinger til flere ressurser på hjelpesenteret for Facebook.

Du må også selge ved å bruke en Shopify nettbutikk, og butikken din kan ikke være passordbeskyttet. Finn ut hvordan du fjerner passordet til nettbutikken.

Konfigurer markedsføringsfunksjonen i Facebook og Instagram av Meta og opprett et egendefinert publikum

1. Gå til Markedsføring fra Shopify-administrator.

2. Klikk på Opprett kampanje og velg Annonse som øker Facebook-publikummet.

3. Klikk på Konfigurer Facebook for å installere Facebook og Instagram av Meta.

4. Klikk på Konfigurer i seksjonen Facebook-markedsføring i Facebook og Instagram av Meta.

5. Koble til Facebook-kontoen din eller opprett en ny konto:

• Hvis du har en Facebook-konto klikker du på Koble til og følger trinnene for å logge på kontoen og godkjenne Facebook og Instagram av Meta.
    • Hvis du ikke har en Facebook-konto, klikker du Opprett nyog følger deretter trinnene på Facebook for å opprette kontoen.
  6. Koble til en Business Manager eller klikk Opprett ny og følg stegene på Facebook for å opprette en ny Business Manager.

7. Koble til en Facebook-annonsekonto, eller klikk Opprett ny og følg stegene for å opprette en ny annonsekonto.

8. Koble til en Facebook side for bedriften din, eller klikk Opprett ny og følg stegene på Facebook for å opprette en ny Facebook-side.

9. Velg datadelingsnivå og koble til pikselen, eller opprett en ny piksel.

10. Velg et Facebook-målland du vil målrette Facebook-annonsene mot. Finn ut mer om målretting av Facebook-annonser.

11. Se og godta Facebooks vilkår.

12. Klikk på Fullfør oppsett.

Når produktene er godkjent av Facebook kan du opprette annonser for dynamisk ny målretting med de godkjente produktene.

Ytterligere hjelp fra Facebook-brukerstøtte

Hvis du trenger hjelp med å feilsøke oppsettet av Facebook-kontoen din, kan du se følgende artikler fra Facebook-brukerstøtten: