Creatieve makers werven

Met Shopify Collabs houd je een database bij van contentmakers, freelancers en influencers op social media. Met Recruit op Shopify Collabs kun je op zoek gaan naar de samenwerkingen die bij jou en bij je bedrijf passen. Shopify Collabs categoriseert, indexeert en analyseert meer dan 250 miljoen social media-accounts. De database wordt elke dag bijgewerkt met de meest recente beschikbare gegevens om de accounts actueel en relevant te houden.

Als je bijvoorbeeld op Instagram naar artiesten in New York City wilt zoeken, kun je Recruit gebruiken om deze gegevens te zoeken met behulp van tags als art en artist als trefwoorden en New York City als een locatie op de zoekbalk en je zoekresultaten te verfijnen door Instagram te selecteren met de platformkiezer.

Accounts op het Shopify Collabs-netwerk zoeken

Wanneer je met Recruit naar een account zoekt, kun je met tags en filters van socialmedia-platformen opgeven waar je naar op zoek bent.

Tags

• Trefwoord: gebruik trefwoorden om te zoeken naar contentmakers, freelancers en influencers op social media die deze term gebruiken in hun gebruikersnaam, weergavenaam, biografie en posts.
  • Locatie: gebruik locatietags om contentmakers, freelancers en influencers op social media te vinden die hun locatie hebben opgegeven in hun profiel of in hun posts op social media.
  • Hashtag: gebruik de Hashtag-tags om op zoek te gaan naar contentmakers, freelancers en influencers op social media die specifieke #hashtags hebben gebruikt.
  • Gebruikersnaam: wanneer je zoekt met de gebruikersnaam-tags, toont Recruit de exacte gebruikersnamen op socialmedia-netwerken.

Platformkiezer

Met de platformkiezer selecteer je op welk socialmedia-platform je wilt zoeken.

Directe uitnodigingen naar makers sturen

Je kunt makers rechtstreeks uitnodigen voor je Shopify Collabs-community. Als je rechtstreekse uitnodigingen stuurt vanuit de Shopify Collabs-app, kun je snel makers onboarden die je vertrouwt, waardoor je het aanvraagproces voor je community kunt overslaan. Je kunt ontvangers aan je uitnodigingen toevoegen met hun e-mailadressen of door een CSV-bestand te uploaden.

Uitnodigingen vervallen na 30 dagen. Er is een wekelijkse limiet van 100 uitnodigingen in 7 dagen, hoewel je contact kunt opnemen met de ondersteuning om meer uitnodigingen aan te vragen.

Uitnodigingen aanmaken met e-mailadressen

Je kunt maximaal 10 e-mailadressen tegelijk invoeren bij het aanmaken van directe uitnodigingen. Gebruik een CSV-bestand om ontvangers in bulk te importeren als je meer dan 10 makers tegelijk wilt uitnodigen.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Collabs.

3. Klik op App openen.

4. Klik op Recruit.

5. Klik op het tabblad Uitnodigingen.

6. Klik op Makers uitnodigen.

7. Kies in het gedeelte Een welkomstaanbieding aanmaken een van de volgende opties:

1. Klik op Niveau selecteren om een optie voor commissieniveau te selecteren in de lijst en klik vervolgens op Toevoegen aan aanbieding.
    2. Klik op Een cadeau toevoegen om een cadeauoptie te selecteren en klik vervolgens op Toevoegen aan aanbieding.
  8. Klik op E-mails toevoegen en voeg vervolgens een e-mailadres toe van de maker die je wilt uitnodigen, evenals een unieke affiliatecode.

9. Optioneel: Klik op Nog een e-mailadres toevoegen om extra e-mailadressen en affiliatecodes toe te voegen voor maximaal 10 makers die je wilt uitnodigen. Als je een maker van de uitnodiging wilt verwijderen, klik je op het prullenbakpictogram naast diens naam en affiliatecode.

10. Optioneel: Pas de onderwerpregel, de hoofdtekst en het voettekstadres van de Uitnodigingsmail aan. Je aangepaste bericht mag maximaal 2000 tekens lang zijn. Als je dat bericht wilt gebruiken als je standaardbericht voor toekomstige rechtstreekse uitnodigingen, selecteer je het selectievakje Bericht als standaard opslaan.

11. Bereid je voor op het verzenden van je uitnodiging door de volgende controles uit te voeren in het gedeelte Overzicht:

1. Vink het vakje aan dat is gemarkeerd als Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.
    2. Optioneel: Klik op Voorbeeld van uitnodiging bekijken om een voorbeeld te bekijken van hoe je uitnodiging wordt weergegeven voor ontvangers.
  12. Klik op Uitnodiging verzenden.

Uitnodigingen aanmaken met CSV

Bereid een CSV-bestand voor met de e-mailadressen en affiliate-codes van de makers die je wilt uitnodigen, voordat je directe uitnodigingen verzendt. Je kunt de CSV-template downloaden op de pagina Contacten, onder Affiliates in de sectie Bestand uploaden. De CSV-template bevat de vereiste indeling voor het importeren van nieuwe contactgegevens van makers.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Collabs.

3. Klik op App openen.

4. Klik op Recruit.

5. Klik op het tabblad Uitnodigingen.

6. Klik op Makers uitnodigen.

7. Kies in het gedeelte Een welkomstaanbieding aanmaken een van de volgende opties:

1. Klik op Niveau selecteren om een optie voor commissieniveau te selecteren in de lijst en klik vervolgens op Toevoegen aan aanbieding.
    2. Klik op Een cadeau toevoegen om een cadeauoptie te selecteren en klik vervolgens op Toevoegen aan aanbieding.
  8. Klik op CSV importeren en klik vervolgens op Bestand toevoegen om je CSV-bestand te uploaden met daarin de e-mailadressen en affiliatecodes van de makers die je wilt uitnodigen. Zorg ervoor dat het CSV-bestand de indeling van de opgegeven CSV-template volgt.

9. Optioneel: Pas de onderwerpregel, de hoofdtekst en het voettekstadres van de Uitnodigingsmail aan. Je aangepaste bericht mag maximaal 2000 tekens lang zijn. Als je dat bericht wilt gebruiken als je standaardbericht voor toekomstige rechtstreekse uitnodigingen, selecteer je het selectievakje Bericht als standaard opslaan.

10. Bereid je voor op het verzenden van je uitnodiging door de volgende controles uit te voeren in het gedeelte Overzicht:

1. Vink het vakje aan dat is gemarkeerd als Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.
    2. Optioneel: Klik op Voorbeeld van uitnodiging bekijken om een voorbeeld te bekijken van hoe je uitnodiging wordt weergegeven voor ontvangers.
  11. Klik op Uitnodiging verzenden.