Sådan rekrutterer du skabere i Shopify Collabs

Shopify Collabs hjælper shopejere med at rekruttere skabere ved hjælp af forskellige metoder for at opbygge tættere relationer. Shopejerne kan bruge Rekruttering til at opdage skabere i Shopify Collabs-database, sende direkte mailinvitationer og reagere på ansøgninger fra din webshopside. Shopejere kan også rekruttere passivt ved at blive en del af Collabs Network.

Find skabere i Shopify Collabs

Shopify Collabs har en database med indholdsskabere og influencere på sociale medier. Brug Rekruttering i Shopify Collabs til at søge efter de partnerskaber, der er rigtige for din virksomhed. Databasen opdateres regelmæssigt for at holde konti opdaterede og relevante med de nyeste data, der er tilgængelige. Når du søger efter en skaber via Rekruttering, kan du angive, hvad du leder efter, ved at bruge søgelinjen, filtrene og sorteringsmulighederne.

Sådan søger du efter skabere:

Du kan finde skabere ved hjælp af følgende søgemetoder, filtre og sorteringsmuligheder:

• Søgeord – Brug søgeord til at lede efter indholdsskabere og influencere på sociale medier, der bruger denne term i deres brugernavn, biografi og opslag.
  • Lokation – Vælg lokationer fra rullemenuens filtre for at finde indholdsskabere, freelancere og influencere på sociale medier, der angiver deres lokation i deres profil.
  • SoMe-konto – Brug rullemenuen til at filtrere skabere i Rekruttering efter konti på sociale medier, såsom Instagram, YouTube, TikTok, Facebook, Twitch og Twitter.
  • Målgruppe – Filtrer skabere efter målgruppe. Målgruppen repræsenteres af det samlede antal følgere og abonnenter, som et skaber har på én eller flere sociale platforme, de har på deres Collabs-profil.

Send direkte invitationer til indholdsskabere

Du kan sende direkte invitationer til skabere, som du vil deltage i dit Shopify Collabs-program. Hvis du sender direkte invitationer fra Shopify Collabs-appen, kan du hurtigt onboarde skabere, du har tillid til, så du kan tilsidesætte ansøgningsprocessen ved at blive en del af dit fællesskab. Du kan føje modtagere til dine invitationer med deres mailadresser eller ved at uploade en CSV-fil.

Invitationer udløber om 30 dage. Der er en ugentlig grænse på 100 invitationer om 7 dage, men du kan kontakte Support for at anmode om flere invitationer.

Opret invitationer med mailadresser

Du kan indtaste op til 10 mailadresser ad gangen, når du opretter direkte invitationer. Hvis du vil invitere mere end 10 skabere ad gangen, skal du bruge en CSV-fil til at importere flere modtagere samtidigt.

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.

2. Fra siden Apps og salgskanaler, klik på Shopify Collabs.

3. Klik på Åbn app.

4. Klik på Rekruttering.

5. Klik på Inviter via mail.

6. Vælg en af følgende valgmuligheder i afsnittet Opret et velkomsttilbud:

1. Klik på Vælg niveau for at vælge en valgmulighed på kommissionsniveau på listen, og klik derefter på Tilføj til tilbud.
    2. Klik på Tilføj gave for at vælge en gavemulighed, og klik derefter på Tilføj til tilbud.
  7. Klik på Tilføj e-mails, og tilføj derefter en mailadresse for den skaber, du vil invitere, samt en unik affiliate-kode.

8. Valgfrit: Klik på Tilføj en anden mailadresse for at tilføje yderligere mailadresser og affiliate-koder for op til 10 personer, du vil invitere. Hvis du vil fjerne en skaber fra invitationen, skal du klikke på papirkurvsikonet ud for navnet og affiliate-koden.

9. Valgfrit: Tilpas invitationsmailens emnelinje, brødtekst og sidefodsadresse. Din tilpassede besked må være op til 2.000 tegn lang. Hvis du vil bruge den besked, du skrev, som din standardmeddelelse for fremtidige direkte invitationer, skal du markere afkrydsningsfeltet Gem besked som standard.

10. Gør dig klar til at sende din invitation ved at gøre følgende i afsnittet Oversigt:

1. Markér afkrydsningsfeltet, som er markeret som jeg accepterer vilkår og betingelser.
    2. Valgfrit: Klik på Forhåndsvisning af invitationen for at se en forhåndsvisning af, hvordan din invitation vises for modtagerne.
  11. Klik på Send invitation.

Opret invitationer med CSV

Inden du sender dine direkte invitationer i en CSV-fil, skal du forberede en CSV-fil med mailadresser og affiliatekoder på de skabere, du vil invitere. Du kan downloade CSV-skabelonen på siden Rekruttering ved at klikke på Inviter via mail og derefter vælge Importér CSV og klikke på download en skabelon. CSV-skabelonen har det påkrævede format til import af nye skaberkontakter.

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.

2. Fra siden Apps og salgskanaler, klik på Shopify Collabs.

3. Klik på Åbn app.

4. Klik på Rekruttering.

5. Klik på Inviter via mail.

6. Vælg en af følgende valgmuligheder i afsnittet Opret et velkomsttilbud:

• Klik på Vælg niveau for at vælge en valgmulighed på kommissionsniveau på listen, og klik derefter på Tilføj til tilbud.
    • Klik på Tilføj gave for at vælge en gavemulighed, og klik derefter på Tilføj til tilbud.
  7. Klik på Importér CSV, og klik derefter på Tilføj fil for at uploade din CSV-fil, der indeholder mailadresserne og affiliate-koderne for de skabere, du vil invitere. Sørg for, at din CSV-fil følger formatet for den angivne CSV-skabelon.

8. Valgfrit: Tilpas invitationsmailens emnelinje, brødtekst og sidefodsadresse. Din tilpassede besked må være op til 2.000 tegn lang. Hvis du vil bruge den besked, du skrev, som din standardmeddelelse for fremtidige direkte invitationer, skal du markere afkrydsningsfeltet Gem besked som standard.

9. Gør dig klar til at sende din invitation ved at gøre følgende i afsnittet Oversigt:

1. Markér afkrydsningsfeltet, som er markeret som jeg accepterer vilkår og betingelser.
    2. Valgfrit: Klik på Forhåndsvisning af invitationen for at se en forhåndsvisning af, hvordan din invitation vises for modtagerne.
  10. Klik på Send invitation.

Svar ansøgere

Hvis nogen sender en ansøgning til din Webshopside, kan du vælge, hvordan du vil administrere vedkommendes ansøgning.

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.

2. Fra siden Apps og salgskanaler, klik på Shopify Collabs.

3. Klik på Åbn app.

4. Klik på Rekruttering.

5. I afsnittet Rekruttering kan knappens udseende for ansøgere ændre sig, så du kan se, om der er ansøgninger fra skabere, der afventer dit svar:

• Hvis du ikke har nogen ansøgninger i øjeblikket, skal du klikke på Del profil for at få ansøgninger.
    • Hvis du har ansøgninger, der venter på gennemgang, skal du klikke på afventende ansøgere.
  6. Gennemgå ansøgningen og oplysningerne om skaberen, som er angivet af ansøgeren. Når skabere afventer dit svar på deres ansøgning, kan du gøre et af følgende for at gennemgå dem:

• Gennemgå skabernes ansøgninger individuelt. Klik på skaberrækken for at gennemgå deres detaljerede ansøgning.
    • Vælg flere skabere på én gang, og foretag en beslutning om ansøgningerne. Når du vælger flere skabere på én gang, kan du enten klikke på Afvis eller Giv et tilbud.
  7. Nederst i applikationen skal du vælge den status, du vil angive for ansøgningen:

• Giv et tilbud – Når du vælger at godkende en ansøger, føjes vedkommende til dit fællesskab, og vedkommende kan begynde at samarbejde med dig og dit brand.
    • Gennemgå senere – Hvis du vælger at ignorere en ansøgning, kan denne virksomhed ikke fungere sammen med dig og dit brand, medmindre du vælger at godkende ansøgningen på et senere tidspunkt. En ignoreret ansøger modtager ikke en afvisningsmail.
    • Afvis – Hvis du vælger at afvise en ansøgning, vil ansøgeren ikke kunne samarbejde med dig og dit brand, medmindre du vælger at godkende vedkommendes ansøgning på et senere tidspunkt.
  8. Hvis du klikker på Giv et tilbud, kan du oprette et velkomsttilbud til skaberen, herunder en forhåndsvisning af den mail, vedkommende modtager, samt valget om at tilføje fordele ved at slutte sig til dig på Collabs, såsom valg af et affiliateniveau og valg af en gave. Når du har bekræftet dit velkomsttilbud, skal du sende den officielle invitation til din nye Collabs-kontakt.

9. Valgfrit: Rediger mailbrødteksten for at tilpasse den mailinvitation, som skaberen modtager.

10. Klik på Send tilbud.

Gaver

Gaver kan kun sendes til Collabs-tilknytninger.

Opret en gave

Du kan tilbyde tre forskellige gavetyper til dine tilknyttede indholdsskabere. Du kan vælge at sende Gratis produkter, en Rabatkode (%) eller en Rabatkode ($). Når du har oprettet en gave, gemmes den på din Gaveliste, så du kan sende den igen i fremtiden.

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.

2. Fra siden Apps og salgskanaler, klik på Shopify Collabs.

3. Klik på Åbn app.

4. Klik på Programmer.

5. Klik på Gaver.

6. Klik på Opret ny gave, og vælg derefter den gavetype, du vil oprette, i rullemenuen.

7. Angiv gavens navn og udfyld gaveoplysningerne på siden med gaveoplysninger. Medtag valg af produkt eller rabatbeløb.

8. Klik på Opret gave.

Send en gave

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.

2. Fra siden Apps og salgskanaler, klik på Shopify Collabs.

3. Klik på Åbn app.

4. Klik på Programmer.

5. Klik på fanen Gaver.

6. Klik på Send denne gave ud for den gave, du vil sende, i afsnittet Gaver.

7. Klik på Vælg medlemmer i det nye vindue SEND GAVE.

8. Vælg det medlem af fællesskabet, du vil sende gaven til, og klik derefter på Vælg.

9. Bekræft alle oplysninger, herunder leveringsmetode og faktureringsadresse.

10. Klik på Send gaver.

Når din tilknyttede indholdsskaber gør krav på sin gave, oprettes der en ordre i din Shopify-administrator, som du skal klargøre.

Deltag i Collabs Network

Collabs Network giver dig mulighed for at dele affiliate-kommission med bekræftede Collabs-skabere, hvilket kan øge salget med lave omkostninger.

Når du aktiverer Collabs Network, angiver du en kommissionssats for enten alle produkter eller på kollektionsniveau. Dette fremviser dine produkter for skaberne i deres opdagelsesoplevelse. Skabere kan søge efter produkter og automatisk generere affiliate-produktlinks uden at skulle godkendes.

Du kan få mere at vide om, hvordan du tilmelder dig, i Deltag i Collabs Network.