Sådan administrerer du affiliates

I takt med at fællesskabet vokser, kan du tilbyde affiliate-programmer til dine aktive medlemmer. Når et medlem bliver til en affiliate, kan du spore konverteringer og salg, som medlemmerne af dit fællesskab genererer for dig. Der sendes et personligt tilpasset affiliate-link til medlemmet, når du har gjort vedkommende til en affiliate. Affiliates kan give dette link til deres målgrupper, og besøgende, der bruger dette link til at tilgå din butik, kan få rabat på dine produkter.

Administrer affiliates

Du skal have et aktivt medlem af dit fællesskab, før du kan oprette en affiliate. Ansøgere til fællesskabet skal godkendes og være aktive medlemmer, før de kan blive gjort til affiliates.

Du kan tilføje en ny affiliate på to måder:

Opret nye affiliates fra medlemmer

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.

2. Fra siden Apps og salgskanaler, klik på Shopify Collabs.

3. Klik på Åbn app.

4. Klik på Kontakter.

5. Klik på fanen Affiliates.

6. Klik på Tilføj fra medlemmer.

7. Søg efter og vælg det medlem, du vil gøre til en affiliate, i dialogboksen Tilføj affiliate.

8. Klik på Næste: Vælg niveau.

9. Vælg et affiliate-niveau for medlemmet i rullemenuen Vælg et niveau.

10. Klik på Næste: Konfigurer link og kode.

11. Bekræft alle oplysninger om den nye affiliate, og klik derefter på Afslut og send tilbud.

Inviter nye affiliates via mail

Du kan sende direkte invitationer til de indholdsskabere, du gerne vil have som en del af dit Shopify Collabs-fællesskab. Hvis du sender direkte invitationer fra Shopify Collabs-appen, kan du hurtigt få betroede indholdsskabere med om bord og omgå ansøgningsprocessen til at blive en del af dit fællesskab.

Du kan sende invitationer til skabere ved at gå til Kontakter > Affiliates og derefter vælge Inviter via e-mail. Få mere at vide om Rekruttering af skabere.

Skaberprofiler

Hvis du vil se flere oplysninger om en skaber, kan du klikke på dennes profil i en hvilken som helst visning i Shopify Collabs. De oplysninger, der er tilgængelige på vedkommendes profil, kan variere afhængigt af følgende faktorer:

Skaberen har en Shopify Collabs-konto, men vedkommende er ikke blevet godkendt til Collabs Network

Disse skaberprofiler har ikke et badge på deres konto. De har kendskab til platformen, men de er ikke blevet godkendt til Collabs Network.

Oplysninger såsom kontaktmail, alder, køn, lokation og foretrukne kategorier indtastes af dem.

Skaberen har en Shopify Collabs-konto, og vedkommende er en del af Collabs Network

For disse profiler vises det bekræftede Collabs Network-badge, hvilket angiver, at disse skabere er bekendt med Shopify Collabs og Collabs Network.

Oplysninger såsom kontaktmail, alder, køn, lokation og foretrukne kategorier indtastes af dem.

Skaberen har ikke en Shopify Collabs-konto

For disse profiler vises Ikke på Collabs-badget, hvilket angiver, at disse skabere ikke har tilmeldt sig Shopify Collabs. Grundlæggende oplysninger, såsom deres konti på sociale medier og mailadresser, kan være tilgængelige.

Send en invitation til en skaber

Hvis du finder en skaber, som du er interesseret i at samarbejde med, kan du sende vedkommende en invitation.

Administrer affiliate-niveauer

Du kan oprette niveauinddelte affiliate-tilbud for medlemmer af dit fællesskab. Det betyder, at du kan tilbyde forskellige fordele til forskellige medlemmer af fællesskabet, hvis de er affiliates. Du kan ændre den kommission, du tilbyder dine affiliates, ud fra deres niveau. Du kan også tilbyde forskellige rabatter på produkter til forskellige affiliate-niveauer.

Opret et nyt affiliate-niveau

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.

2. Fra siden Apps og salgskanaler, klik på Shopify Collabs.

3. Klik på Åbn app.

4. Klik på Programmer.

5. Klik på fanen Niveauer.

6. Klik på Nyt niveau.

7. På siden Opret et nyt niveau kan du tilpasse det niveau, du vil tilbyde, herunder følgende detaljer:

• Niveauets navn
    • Affiliate-linkets udseende
    • Den kommission, du vil tilbyde dine samarbejdspartnere
    • Den rabat, du vil tilbyde dine kunder.
  8. Klik på Opret.

Rediger et affiliate-niveau

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.

2. Fra siden Apps og salgskanaler, klik på Shopify Collabs.

3. Klik på Åbn app.

4. Klik på Programmer.

5. Klik på fanen Niveauer.

6. Klik på Se ud for det niveau, du vil redigere.

7. Klik på Rediger på siden med niveauet.

8. Foretag de ønskede ændringer af affiliate-niveauet, herunder følgende detaljer:

• Niveauets navn
    • Affiliate-linkets udseende
    • Den kommission, du vil tilbyde dine samarbejdspartnere
    • Den rabat, du vil tilbyde dine kunder.
  9. Klik på Gem ændringer.

Slet et affiliate-niveau

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.

2. Fra siden Apps og salgskanaler, klik på Shopify Collabs.

3. Klik på Åbn app.

4. Klik på Programmer.

5. Gå til fanen Niveauer, og klik på ... ud for det affiliate-niveau, du vil slette.

6. Klik på Slet niveau.

7. Bekræft, at du vil slette dette niveau i dialogboksen Slet dette niveau, og klik derefter på Slet niveau.

Analytics

Du kan spore de overordnede resultatdata for dine samarbejder, samt analyser om besøg, salg og konverteringsrater for individuelle affiliates.

Samlet resultat

De overordnede samarbejdsanalyser vises i afsnittet Resultaterstartsiden for Collabs-appen og inkluderer følgende data:

• Salg: Det samlede salgsbeløb for ordrer, der er foretaget med affiliate-links eller -koder.
  • Ordrer: Det samlede antal ordrer, der er foretaget med affiliate-links eller -koder.
  • Kommission: Den samlede kommission for affiliate-salg.
  • Gaveværdi: Den samlede værdi af sendte og indløste gaver.

Dette afsnit indeholder også lister over skabere med de bedste resultater og de mest populære produkter.

Dataene vises som standard for de seneste 30 dage, men du kan indstille datointervallet ved at klikke på datovælgeren. Indstil start- og slutdatoerne, og klik derefter på Anvend for at bekræfte det nye datointerval.

Resultatdataene indeholder også links til udvidede rapporter for Salg og Gavehistorik. Du kan se disse udvidede rapporter ved at klikke på Se rapport-analyseikonet ud for Salg- eller Gaveværdi-analyserne.

Collabs-rapporter

Collabs indeholder yderligere udvidede rapporter for at give flere oplysninger om salgs- eller gaveværdianalyser.

Salgsrapporten viser værdier for salg og kommission for dine affiliates over tid. Den indeholder også det samlede antal ordrer for datointervallet. Klik på Eksportér for at eksportere denne rapport.

Du kan anvende følgende filtre på Salgsrapporten:

• Datointerval
  • Affiliate-navn
  • Affiliate-niveau

Rapporten Gaveværdi viser det samlede antal gaver og den samlede gaveværdi samt det samlede antal afventende og indløste gaver.

Du kan anvende følgende filtre på rapporten Gaveværdi:

• Datointerval
  • Navn på skaber
  • Gave
  • Status, som omfatter, om gaven blev sendt, indløst, klargjort eller annulleret

Se analyser efter affiliate

Du kan se analyser for individuelle affiliates fra den enkelte affiliates profil. Gå til Kontakter i Collabs-appen, og klik derefter på et affiliate-navn. Afsnittet Samarbejdsresultater viser følgende analyser:

• Salg: Det samlede salgsbeløb for ordrer, der er foretaget med den enkelte affiliates link eller kode.
  • Ordrer: Det samlede antal ordrer, der er foretaget med den enkelte affiliates links eller koder.
  • Konverteringer: Konverteringsraten for besøg til salg (som en procent).

Klik på Se rapport-analyseikonet for at se den udvidede Salgsrapport, som kun viser data for denne affiliate.