Hantera affiliater

Medan din gemenskap växer kan du erbjuda affiliate-programmering till dina aktiva medlemmar. När en medlem blir en affiliate kan du spåra konverteringar och försäljning som dina gemenskapsmedlemmar genererar åt dig. En personlig affiliate-länk skickas till medlemmen efter det att du har gjort dem till en affiliate. Affiliater kan ge sin publik denna länk och besökare som använder denna länk för att komma åt din butik kan få rabatt på dina produkter.

När din affiliate-publik använder sin affiliate-länk kan du spåra följande kunduppgifter:

• Länkbesök
  • Omvandlingar
  • Totalt antal försäljningar
  • Totalt återbetalat belopp

Hantera affiliater

Innan du kan skapa en affiliate måste du ha en aktiv gemenskapsmedlem. Denne måste godkännas och vara en aktiv medlem innan de blir anslutna till din gemenskap.

Skapa nya affiliater

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Shopify Collabs.

3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på Affiliater.

5. Klicka på Lägg till affiliater.

6. I fönstret Lägg till affiliate söker du efter och väljer den medlem som du vill göra till en affiliate.

7. Klicka på Nästa: Välj nivå.

8. Välj en affiliate-nivå för medlemmen i rullgardinsmenyn Välj en nivå.

9. Klicka på Nästa: Konfigurera länk och kod.

10. Bekräfta alla uppgifter om din nya affiliate och klicka sedan på Slutför och Skicka erbjudanden.

Hantera affiliate-nivåer

Du kan skapa differentierade affiliate-erbjudanden för dina gemenskapsmedlemmar. Det innebär att du kan erbjuda olika gemenskapsmedlemmar olika fördelar för att vara affiliater. Du kan ändra provisionen som du erbjuder till dina affiliater, beroende på nivån. Du kan även erbjuda olika rabatter på dina produkter för olika affiliate-nivåer.

Skapa en ny affiliate-nivå

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Shopify Collabs.

3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på Affiliater.

5. På Affiliate-sidan klickar du på rullgardinsmenyn Affiliater och väljer Nivåer.

6. Klicka på Skapa en nivå.

7. På sidan "Skapa en ny nivå" anpassar du den nivå du vill erbjuda, inklusive följande uppgifter:

8. Klicka på skapa.

Redigera en affiliate-nivå

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Shopify Collabs.

3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på Affiliater.

5. På Affiliate-sidan klickar du på rullgardinsmenyn Affiliater och väljer Nivåer.

6. Klicka på Visa bredvid den nivå som du vill redigera.

7. Klicka på Redigera på nivåsidan.

8. Gör de ändringar du vill göra för affiliate-nivån, inklusive en av följande uppgifter:

9. Klicka på Spara ändringar.

Radera en affiliate-nivå

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Shopify Collabs.

3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på Affiliater.

5. På Affiliate-sidan klickar du på rullgardinsmenyn Affiliater och väljer Nivåer.

6. Klicka på ... bredvid den affiliate-nivå som du vill radera.

7. Klicka på Radera nivå.

8. Bekräfta att du vill radera den här nivån och klicka på OK i det nya dialogfönstret.