Konfigurera Shopify Collabs

Shopify Collabs hjälper dig att rekrytera skapare och varumärkesambassadörer för att öka försäljningen och varumärkesmedvetenheten.

Du kan använda din webbshopssida för Shopify Collabs för att dela information om ditt program med skapare och varumärkesfans och för att samla in ansökningar. Du kan anpassa bilderna och texten på din webbshopssida så att det passar för ditt varumärke och konfigurera enkätfrågor för att lära känna personerna som ansöker innan du accepterar dem i ditt program.

Du kan också gå med i Collabs-nätverket för att samarbeta med Collabs-granskade skapare på en affiliate-nivå. Anmäl dig genom att ställa in en provisionsnivån på antingen alla produkter eller på produktserienivå. Därmed kan dina produkter visas för skapare när de är på upptäcktsresa. Skapare kan söka efter dina produkter och kan spara och generera produktlänkar utan godkännande, så att de kan börja dela länkar och generera försäljning omedelbart.

Skapa ditt konto

Du kan installera Shopify Collabs från Shopify App Store.

Innan du anpassar och ställer in ditt Shopify Collabs-konto måste du registrera dig för ett konto:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Shopify Collabs.

3. Klicka på Öppna app.

4. Granska och godkänn regler och villkor för att använda Shopify Collabs.

5. Kontrollera den förifyllda e-postadress som du vill använda för Collabs-aviseringar.

6. För att hjälpa Collabs att matcha dig med skapare måste du identifiera följande:

• Ditt varumärkes produktkategori.
    • Den primära målgruppen för ditt varumärke.
    • De länder som du är intresserad av att arbeta med skapare från. Detta är förifyllt för att matcha din primära marknad.
  7. Klicka på Slutför konfigurering.

Ditt konto för Shopify Collabs är nu aktivt och du kan börja utforma din profil och arbeta med skapare.

Slutför din profil

Din Collabs-profil används för att låta skaparna veta mer om ditt varumärke och vad du erbjuder.

Steg 1: Varumärkesuppgifter

Information som anges i avsnittet Varumärkesinformation visas som en del av din ansökningssida, din profil i Collabs-nätverket och i din app-profil:

1. Klicka på Redigera profil i avsnittet Översikt från instrumentpanelen Shopify Collabs.
  2. Shopify Collabs använder kvadrat-logotypen som är inställd i dina inställningar för Shopify-varumärke. Om du vill ändra din logotyp klickar du på Redigera logotyp och uppdaterar din logotyp.
  3. Klicka på Lägg till värden för att välja ditt varumärkes värden i avsnittet Varumärkesvärden.
  4. Klicka på Klar.
  5. Klicka på Lägg till media i avsnittet Media för att lägga till upp till fyra bilder som representerar varumärkets stil.
  6. Klicka på Klar.

Steg 2: Partnerskapsinformation

Din partnerskapsinformation hjälper skapare att få mer information om vad du erbjuder i din Collabs-community:

1. Klicka på Redigera profil i avsnittet Översikt från instrumentpanelen Shopify Collabs.
  2. I avsnittet Partnerskapsinformation anger du en varumärkesbeskrivning i fältet Hur du arbetar med skapare. Berätta för skaparna om hur det är att arbeta med ditt varumärke och vad de kan förvänta sig av partnerskapet.
  3. Välj de funktioner som du vill erbjuda på Collabs från listan. Det här är funktioner som Collabs stöder.
  4. Välj funktionerna som du erbjuder utanför Collabs från listan. Det här är funktioner som Collabs för närvarande inte stöder.

Steg 3: Sociala medier-konton

Genom att ansluta dina konton på sociala medier kan du låta skapare granska vilken typ av innehåll du skapar och lära sig mer om ditt varumärke. Alla konton på sociala medier som du har listat i dina varumärkesinställningar för Shopify ingår i Collabs.

Läs mer om att lägga till länkar till sociala medier.

Steg 4: Målmarknad

För att hitta de skapare som är mest relevanta för dig måste du ställa in en målmarknad. När du går med i Collabs-nätverket används din målmarknad för att hjälpa dig att komma i kontakt med skapare på en marknad som matchar. Din målmarknad är förifylld med information från kontoinställningar.

Din målmarknadsinformation kan ändras när som helst i din Collabs-profil:

1. Klicka på Redigera profil i avsnittet Översikt från Shopify Collabs kontrollpanel.
  2. I avsnittet Målmarknad väljer du din Produktkategori från rullgardinsmenyn.
  3. Välj din Primära målgrupp från rullgardinsmenyn.
  4. I avsnittet Platser klickar du på Redigera och väljer sedan de länder du vill marknadsföra dina produkter i.

Steg 5: Profilsynlighet

Du kan marknadsföra din Collabs-community på flera sätt och arbeta med skapare i Collabs:

• Collabs-nätverk: Gå med i Collabs-nätverket för att omedelbart dela dina produkter med granskade skapare som kan sälja dina produkter.
  • Webbshopssida: Lägg till din Collabs-profil i din webbshop för att ge dina kunder möjlighet att samarbeta.
  • Popup-fönster i webbshop: Lägg till en popup till din webbshop för att intressera nya skapare som vill arbeta med ditt varumärke.

Ansökningsundersökning

Konfigurera en anpassad undersökning för att lära dig mer om skapare och acceptera ansökningar till din Collabs-community:

1. Klicka på Redigera profil i avsnittet Översikt från Shopify Collabs kontrollpanel.
  2. I avsnittet Profilsynlighet klickar du på Redigera för att Redigera formuläret skaparna fyller i för att hjälpa dig att avgöra vem som passar bra.
  3. På sidan Redigera skaparformulär redigerar du och lägger till frågor som du vill ställa till personer som ansöker om att arbeta med dig.
  4. Valfritt: Om du Lägger till en fråga anger du informationen i de obligatoriska fälten.