Konfigurera Shopify Collabs

Med Shopify Collabs kan du hantera en community med influerare, affiliates och skapare som samarbetar med ditt varumärke. Du kan använda din Shopify Collabs-communitysida för att presentera ditt communityprogram och hämta in ansökningar från möjliga communitymedlemmar genom communityansökningssidan. Du kan ställa in hur din communitysida ser ut och vilka frågor du ska ställa på din ansökningssida för communityn för att lära känna sökande innan du accepterar dem i ditt communityprogram.

Installera Shopify Collabs

Du måste installera Shopify Collabs i din Shopify-administratör innan du kan börja hantera din community. Du kan installera Shopify Collabs från Shopifys appbutik.

Skapa ditt konto

Innan du anpassar och ställer in ditt Shopify Collabs-konto måste du registrera dig för ett konto.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Shopify Collabs.

3. Klicka på Öppna app.

4. Granska och godkänn regler och villkor för att använda Shopify Collabs.

Ditt konto för Shopify Collabs är nu aktivt och du kan börja skapa din community.

Ansökningssida

Ansökningssidan låter personer ansöka om att samarbeta med dig. Du kan redigera och anpassa utseendet på din ansökningssida, inklusive färger, bilder, innehåll och skriva om fördelar med att arbeta med dig.

Anpassa ansökningssida

När du har installerat appen Shopify Collabs kan du anpassa din ansökningssida och skapa en undersökning för nya sökanden att genomföra vid sin ansökan.

Steg 1: Skapa din ansökningssida

1. Från fliken Dashboard, i avsnittet Kom igång, klicka på Redigera din ansökningssida.

2. I avsnittet Sidodesign laddar du upp en bild av din logotyp eller ditt varumärkesnamn och anpassar färgerna på din sida.

3. I avsnittet Om ditt varumärke lägger du till en sidtitel och en beskrivning av ditt varumärke eller din målgrupp.

4. I avsnittet Collab-förmåner lägger du till en lista över fördelarna med att arbeta med dig.

5. I bildavsnittet kan du ladda upp bilder från antingen din dator eller ditt Instagram-företagskonto för att visa bilder på din ansökningssida.

6. Klicka på Nästa: sociala medier, för att fortsätta att konfigurera din ansökningssida och anpassa din ansökningsundersökning.

Steg 2: Anpassa applikationsundersökning

1. På sidan Social väljer du de sociala medier-konton som de som ansöker kan använda för ansökan.

2. Klicka på Nästa: Profil.

3. profilsidan väljer du den information som du vill samla in från de som ansöker.

4. Klicka på Nästa: Undersökning.

5. På sidan Lär känna de som ansöker kan du lägga till och skapa frågor som du vill ställa till de som ansöker när de slutför sin ansökan.

6. Klicka på Nästa: Dela för att börja dela din ansökningssida.

Steg 3: Dela din ansökningssida

När du har avslutat anpassningen av din ansökningssida kan du välja hur du vill dela den:

• På sidan Din ansökningssida är slutförd! kan du komma åt en länk för att dela. Klicka på Kopiera om du vill dela din länk. Du kan publicera den här länken där dina följare och köpare finns. Du kan exempelvis lägga till en länk till din Linkpop-landningssida eller till dina konton på sociala medier.
  • I avsnittet Lägg till i din Shopify-butik klickar du på Bevilja åtkomst för att låta Shopify Collabs komma åt ditt Shopify-tema och skapa en sidlänk. Du kan sedan lägga till den här sidan i din butiks menyer.
  • Om du vill lägga till en widget i din butik kan du anpassa en widget i avsnittet Lägg till en widget i din butik.

Efter att du har bestämt hur du ska dela din Shopify Collabs-ansökningssida så klickar du på Spara och avsluta.

Konfigurera PayPal-utbetalningar

Integreringen av Shopify Collabs PayPal Payouts låter dig betala affiliater direkt från din Shopify-admin. För att använda PayPal-utbetalningar måste du ha ett PayPal-företagskonto och du måste ha PayPal-utbetalningar aktiverade.

Se PayPals utvecklardokument för att lära dig mer om hur du konfigurerar PayPal-utbetalningar.