Asenna Shopify Collabs

Shopify Collabs auttaa sinua löytämään sopivia sisällöntuottajia ja brändilähettiläitä, joiden avulla voit lisätä myyntiä ja kasvattaa brändisi tunnettuutta.

Shopify Collabs -verkkokauppasivun avulla voit kertoa ohjelmastasi sisällöntuottajille ja brändisi faneille ja vastaanottaa hakemuksia. Voit mukauttaa verkkokaupan sivulla olevia kuvia ja tekstiä brändiisi sopiviksi ja lisätä kysymyksiä, joiden avulla voit tutustua hakijoihin, ennen kuin hyväksyt heidät ohjelmaan.

Voit myös liittyä Collabs Networkiin, jonka avulla voit työskennellä tarkastettujen Collabs-sisällöntuottajien kanssa kumppanitasolla. Jos liityt Collabs Networkiin, voit määrittää provision joko jokaiselle tuotteelle erikseen tai kokoelman tasolla, jolloin tuotteesi näkyvät sisällöntuottajille heidän hakukokemuksessaan. Sisällöntuottajat voivat etsiä tuotteitasi ja tallentaa ja luoda tuotelinkkejä ilman hyväksyntää. Näin sisällöntuottajat voivat aloittaa linkkien jakamisen ja myynnin luomisen välittömästi.

Tilisi luominen

Voit asentaa Shopify Collabs -sovelluksen Shopify App Storesta. Lue lisää sovelluksen asentamisesta.

Ennen Shopify Collabs -tilin käyttöä ja mukauttamista sinun täytyy luoda tili:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Shopify Collabs.

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Tarkista ja hyväksy Shopify Collabs -palvelun käyttöehdot.

5. Tarkista esitäytetty sähköpostiosoite, jota haluat käyttää Collabs-ilmoituksia varten.

6. Jotta Collabs voi löytää sinulle sopivia sisällöntuottajia, sinun täytyy määrittää seuraavat seikat:

• Brändisi tuoteluokka.
    • Brändisi ensisijainen kohderyhmä.
    • Maat, joista haluat sisällöntuottajien työskentelevän kanssasi. Tämä on esitäytetty ensisijaisen markkina-alueesi perusteella.
  7. Klikkaa Viimeistele asennus.

Shopify Collabs -tilisi on nyt aktiivinen, ja voit aloittaa profiilisi luomisen ja sisällöntuottajien kanssa työskentelemisen.

Profiilisi viimeisteleminen

Collabs-profiilisi avulla sisällöntuottajat saavat lisätietoa brändistäsi ja siitä, mitä tarjoat.

Vaihe 1: brändin tiedot

Brändin tiedot -osioon syötetyt tiedot näkyvät hakusivulla, Collabs Network -profiilissa ja sovelluksen profiilissa:

1. Klikkaa Shopify Collabs -dashboardissa Yhteenveto-osion Muokkaa profiilia -kohtaa.
  2. Shopify Collabs käyttää Shopifyn brändiasetuksissasi määritettyä neliönmuotoista logoa. Jos haluat vaihtaa logon, klikkaa Muokkaa logoa ja päivitä logosi.
  3. Klikkaa Brändin arvot -osiossa Lisää arvoja, niin voit valita brändisi arvot.
  4. Klikkaa Valmis.
  5. Klikkaa Media-osiossa Lisää media, niin voit lisätä enintään neljä brändisi tyyliä edustavaa kuvaa.
  6. Klikkaa Valmis.

Vaihe 2: kumppanuustiedot

Kumppanuustiedot auttavat sisällöntuottajia löytämään lisätietoja siitä, mitä tarjoat Collabs-yhteisössäsi:

1. Klikkaa Shopify Collabs -dashboardissa Yhteenveto-osion Muokkaa profiilia -kohtaa.
  2. Anna Kumppanuustiedot-osiossa brändin kuvaus Työskentely sisällöntuottajien kanssa -kenttään. Kerro sisällöntuottajille, millaista on työskennellä brändisi kanssa ja mitä he voivat odottaa kumppanuudelta.
  3. Valitse luettelosta toiminnot, jotka haluat tarjota Collabsissa. Ne ovat toimintoja, joita Collabs tukee.
  4. Valitse luettelosta toiminnot, joita tarjoat Collabsin ulkopuolella. Ne ovat toimintoja, joita Collabs ei tällä hetkellä tue.

Vaihe 3: sosiaalisen median tilit

Jos yhdistät sosiaalisen median tilisi, sisällöntuottajat voivat tarkastella, minkälaista sisältöä luot, ja tutustua paremmin brändiisi. Shopifyn brändiasetuksissa listatut sosiaalisen median tilit lisätään Collabsiin.

Lue lisää sosiaalisen median linkkien lisäämisestä.

Vaihe 4: kohdemarkkina

Jos haluat löytää sinulle merkityksellisimmät sisällöntuottajat, sinun on asetettava kohdemarkkina. Kun liityt Collabs Networkiin, sinulle etsitään sopivia sisällöntuottajia kohdemarkkinasi perusteella. Kohdemarkkinasi on esitäytetty tilin asennuksen tietojen perusteella.

Kohdemarkkinatietojasi voidaan muuttaa milloin tahansa Collabs-profiilissasi:

1. Klikkaa Shopify Collabs -dashboardissa Yhteenveto-osion Muokkaa profiilia -kohtaa.
  2. Valitse Kohdemarkkina-osiossa tuoteluokka pudotusvalikosta.
  3. Valitse ensisijainen kohdeyleisösi pudotusvalikosta.
  4. Klikkaa Sijainti-osiossa Muokkaa ja valitse sitten maat, joissa haluat mainostaa tuotteitasi.

Vaihe 5: profiilin näkyvyys

Voit markkinoida Collabs-yhteisöäsi monin eri tavoin ja työskennellä sisällöntuottajien kanssa Collabsissa:

• Collabs Network: liity Collabs Networkiin, jotta voit jakaa tuotteitasi välittömästi tarkastetuille sisällöntuottajille, jotka voivat myydä niitä.
  • Verkkokaupan sivu: lisää Collabs-profiili verkkokauppaasi, jotta asiakkaat voivat tehdä yhteistyötä kanssasi.
  • Verkkokaupan ponnahdusikkuna: lisää verkkokauppaasi ponnahdusikkuna, jotta voit houkutella uusia sisällöntuottajia työskentelemään brändisi kanssa.

Hakemuskysely

Jos haluat saada lisätietoja sisällöntuottajista ja hyväksyä Collabs-yhteisöösi tehtyjä hakemuksia, luo mukautettu kysely:

1. Klikkaa Shopify Collabs -dashboardissa Yhteenveto-osion Muokkaa profiilia -kohtaa.
  2. Klikkaa Profiilin näkyvyys -osiossa Muokkaa muokataksesi sisällöntuottajien täyttämää lomaketta, jotta löydät parhaan mahdollisen kumppanin.
  3. Muokkaa sisällöntuottajan lomaketta -sivulla voit muokata ja lisätä kysymyksiä, joita haluat esittää hakijoillesi heidän hakiessaan yhteistyöhön kanssasi.
  4. Valinnainen: jos lisäät kysymyksen, anna tiedot tarvittaviin kenttiin.