Maksa sisällöntuottajille Collabsilla

Sisällöntuottajat, jotka tekevät aktiivisesti yhteistyötä kanssasi Shopify Collabsissa, voivat ansaita kumppaniprovisiota tuotteidesi mainostamisesta ja myymisestä. Sisällöntuottaja voi ansaita kumppaniprovisiota kumppanilinkkien tai alennuskoodien avulla, jotka on luotu ja joita seurataan Shopify Collabsin kautta. Kun sisällöntuottajan yleisö ostaa tuotteita kumppanilinkkiä tai ‑koodia käyttämällä, sisällöntuottaja ansaitsee hänelle maksettavaa kumppaniprovisiota.

Tällä sivulla

Maksut

Sisällöntuottajille tehdyt provisiomaksut käsitellään Shopify-laskullasi automaattisesti Collabsin automaattisten maksujen avulla. Ne on eritelty Shopify-laskussasi kohdaksi Shopify Collabs ‑provisio.

Automaattiset maksut

Kaikki tulevien tilausten kumppaniprovisiot siirtyvät ensin pitoon. Sen aikana perutut ja täysin hyvitetyt tilaukset perutaan automaattisesti. Tänä aikana voit myös avata maksukiistan. Pitojakso on oletuksena 30 päivää, mutta tätä voidaan muuttaa Shopify Collabsin asetuksista.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Sovellukset > Collabs > Maksut.
  2. Klikkaa Asetukset.
  3. Valitse Maksun pitojakso ‑osiossa pitoaika, joka on 1–90 päivää.
  4. Klikkaa Tallenna muutokset.

Kun pito on ohi, provisio lisätään automaattisesti tulevaan Shopify-laskuusi (tai aiemmin, jos laskutusrajasi on ylittynyt). Kun olet maksanut Shopify-laskusi, provisio maksetaan Collabs-sisällöntuottajillesi, jos he ovat aktivoineet automaattiset tulomaksut omalta osaltaan.

Jokaisesta automaattisesta provisiomaksusta veloitetaan 2,9 %:n käsittelymaksu, jonka näet Shopify-laskusta. Jos esimerkiksi kumppanituotteen myynnin kokonaissumma on 100 $ ja sisällöntuottajan provisio on 10 %, 2,9 %:n käsittelymaksu on 29 senttiä.

Lisäksi automaattiset maksut käsitellään Yhdysvaltain dollareissa (USD) ja veloitetaan sinulta Shopify-laskusi valuutassa. Jos Shopify-laskusi valuutta on jokin muu kuin USD, sinulta saatetaan veloittaa paikallisia valuutanmuuntomaksuja. Samoin jos sisällöntuottaja haluaa lunastaa rahat muussa valuutassa kuin Yhdysvaltain dollareissa, hänen täytyy maksaa tulomaksun valuutanmuuntomaksu.

Manuaaliset maksut

Manuaalisten maksujen avulla voit maksaa maksamattoman kumppaniprovision manuaalisesti joko Collabsin PayPal-integraation kautta tai Collabsin ulkopuolella ja merkitä maksun maksetuksi Collabsissa.

Voit tarkastella maksamattomia ja vanhoja manuaalisia maksuja Shopify Collabs ‑sovelluksen Maksut-sivulla.

Jotta voit aktivoida manuaalisia maksuja PayPalin kautta, sinulla on oltava PayPal Business ‑tili, ja PayPal Payouts on oltava aktivoituna. Jos sinulla on ongelmia aiempien manuaalisten maksujen käsittelyssä PayPalin kautta, ota yhteys PayPalin tukeen.

Maksukiistat

Kun maksat kumppaniprovisiota automaattisilla maksuilla ja pidossa oleva provisio vaikuttaa mielestäsi epäilyttävältä, voit riitauttaa maksun sisällöntuottajan kanssa.

Jos haluat riitauttaa maksun, avaa sisällöntuottajan tiedot Pitoaika-välilehdellä Collabs-sovelluksen Maksut-sivulla ja paina Käynnistä riitautus.Tämän jälkeen sinun täytyy kertoa riitautuksen syy, yksityiskohdat ja päivämäärä, josta alkaen kaikki pitoajan nykyiset ja tulevat tilaukset riitautetaan.Riitautuksen käynnistäminen lähettää sähköpostiviestin sisällöntuottajalle.

Kun olet keskustellut kiistasta sisällöntuottajan kanssa, voit palata sisällöntuottajan tietoihin Collabs-sovelluksen Maksut-sivulla ja ratkaista kiistan. Kun ratkaiset kiistan, valitse, maksetaanko sisällöntuottajalle provisio kokonaisuudessaan vai osittain.

Verot

Sisällöntuottajan palveluihin saatetaan soveltaa myynti- tai käyttöveroa.Kauppias ja sisällöntuottaja ovat itse velvollisia selvittämään, pitääkö heidän maksaa veroja. Maksut, jotka käsitellään sisällöntuottajille automaattisilla maksuilla, näkyvät kerrytettyinä kokonaissummina normaalissa kuukausilaskussasi. Tällaisissa tapauksissa Shopify kerää ja kirjaa sisällöntuottajien palvelujen myyntiin liittyvät verot tietyillä lainkäyttöalueilla sovellettavan lain mukaisesti. Lisätietoja on Collabs-palvelun käyttöehdoissa.

Jos olet kauppias, joka suorittaa maksuja sisällöntuottajille vuoden aikana, saatat olla velvollinen ilmoittamaan maksut lomakkeella 1099. Tämän verolomakkeen avulla freelancerit tai itsenäiset työntekijät ilmoittavat ansaitsemansa tulot ja se on verotuksen kannalta välttämätön asiakirja. Kauppiaat ja sisällöntuottajat ovat aina itse vastuussa kyseessä olevien verovelvollisuuksiensa noudattamisesta, mukaan lukien kaikkien sovellettavien verojen ilmoittaminen ja verolomakkeiden toimittaminen veroviranomaisille.

Aktivoi W9-lomakkeen kerääminen

Yhdysvalloissa sijaitsevat kauppiaat voivat ottaa käyttöön W9-lomakkeiden keräämisen. Kun tämä vaihtoehto on aktivoitu, Shopify Collabs pyytää W9-lomakkeita sisällöntuottajilta. Jos sisällöntuottaja ei lähetä pyydettyä W9-lomaketta, hänen vuosimaksunsa ovat enintään 599,99 USD vuodessa.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Sovellukset > Collabs > Maksut.
  2. Klikkaa Asetukset.
  3. Valitse Sisällöntuottajan verolomakkeet-osiossa Pyydä kaikilta yhdysvaltalaisilta sisällöntuottajilta W9-verolomakkeet automaattisesti tehdyistä maksuista
  4. Klikkaa Tallenna muutokset.

Voit poistaa W9-verolomakkeen keräämisen käytöstä milloin tahansa valitsemalla Collabs-sovelluksesta Asetukset > Maksut. Lähetetyt W9-lomakkeita, jotka estävät sisällöntuottajien provisiota ylittämästä 599,99 dollaria, ei kumota.