Makers betalen in Collabs

Makers die actief met je samenwerken op Shopify Collabs, kunnen een affiliate-commissie verdienen voor het promoten en verkopen van producten. Een maker kan affiliate-commissie verdienen via affiliate-links of kortingscodes die worden aangemaakt en gevolgd via Shopify Collabs. Wanneer het publiek van een maker een aankoop doet via een affiliate-link of code, verdient de maker een affiliate-commissie en het juiste bedrag wordt verwerkt naar de maker.

Betalingen

Commissies aan makers worden automatisch verwerkt via je Shopify-factuur via automatische betalingen van Collabs. Ze worden op je Shopify-factuur weergegeven als een apart artikel met de naam Shopify Collabs-commissie.

Automatische betalingen

Alle affiliate-commissies van toekomstige bestellingen worden eerst onderworpen aan een wachtperiode. Gedurende deze periode wordt de commissie voor geannuleerde en volledig terugbetaalde bestellingen automatisch geannuleerd. Tijdens deze periode kun je ook een betalingsgeschil openen. De standaardwachtperiode is 30 dagen, maar dit kan worden gewijzigd in je Shopify Collabs-instellingen.

Stappen:

1. Ga in je Shopify-beheercentrum naar Apps > Collabs > Betalingen.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Voer in de sectie Wachtperiode voor betalingen een wachtperiode in tussen 1 en 90 dagen.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.

Nadat de wachtperiode voorbij is, wordt de commissie automatisch toegevoegd aan de volgende Shopify-factuur (of eerder als je het plafondbedrag van de facturering bereikt). Nadat je de Shopify-factuur hebt betaald, wordt de commissie uitbetaald aan de Collabs-makers als ze aan hun kant ook automatische uitbetalingen hebben geactiveerd.

Op elke automatische commissiebetaling zijn 2,9% administratiekosten van toepassing. Deze staan op de Shopify-factuur. Als het totaal van de affiliate-productverkoop bijvoorbeeld 100 USD is en de commissie van de maker 10%, bedragen de 2,9% administratiekosten 29 cent.

Bovendien worden automatische betalingen uitgevoerd in USD en in de valuta van de Shopify-factuur afgeschreven. Als de Shopify-factuur in een andere valuta dan USD is opgesteld, kunnen er conversiekosten voor lokale valuta van toepassing zijn. En als een maker ervoor kiest om zich te laten uitbetalen in een andere valuta dan USD, betaalt diegene conversiekosten voor uitbetalingsvaluta.

Handmatige betalingen

Je betaalt de openstaande affiliate-commissie handmatig via de integratie van Collabs met PayPal of je doet dit buiten Collabs om en markeert deze als betaald in Collabs.

Je kunt openstaande en historische handmatige betalingen bekijken via de pagina Betalingen in de Shopify Collabs-app.

Voor het activeren van handmatige betalingen via PayPal dien je een zakelijke rekening van Paypal te hebben en PayPal-uitbetalingen zijn geactiveerd. Neem voor problemen bij het afhandelen van bestaande handmatige uitbetalingen via PayPal contact op met PayPal-ondersteuning.

Betalingsgeschillen

Wanneer je affiliate-commissies regelt via automatische betalingen en je een commissie in de wachttijd verdacht vindt, kun je een geschil openen met de maker.

Open de gegevens van de maker op het tabblad Wachttijd op de pagina Betalingen in de Collabs-app en druk op Een geschil openen om een betaling te betwisten. Geef vervolgens de reden, de gegevens en de datum op vanaf welke je alle bestaande en toekomstige bestellingen in de wachttijd wilt betwisten. Als je een geschil opent, triggert dit de verzending van een e-mail naar de maker.

Nadat je het geschil hebt besproken met de maker, ga je terug naar de gegevens van de maker op de pagina Betalingen in de Collabs-app en maak je een afspraak om het geschil op te lossen. Je kunt bijvoorbeeld afspreken dat je de hele commissie of een deel ervan aan de maker uitbetaalt.

Btw

De services van een maker kunnen onderhevig zijn aan omzet- of gebruiksbelasting. De verantwoordelijkheid om te bepalen of belastingen worden betaald, ligt bij de merchant en de maker. Voor betalingen die worden verwerkt aan makers met automatische betalingen worden samengevoegde commissies die zijn verdiend door makers weergegeven op je standaard maandelijkse factuur. In dergelijke gevallen int Shopify belasting en doet aangifte met betrekking tot de verkoop van de diensten van de maker in bepaalde rechtsgebieden in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving. Raadpleeg de Servicevoorwaarden van Shopify Collabs voor meer informatie.

Als je een merchant bent die in de loop van het jaar makers betaalt, is het mogelijk vereist om een Form 1099 uit te reiken. Dit Amerikaanse belastingformulier is bedoeld om de inkomsten van freelancers of onafhankelijke contractanten te melden en is noodzakelijk voor belastingdoeleinden. Merchants en makers zijn altijd verantwoordelijk voor het voldoen aan de respectievelijke belastingverplichtingen, inclusief het melden en overmaken van toepasselijke belastingen en indienen van belastingformulieren.

Inning W9-formulier activeren

Merchants die in de Verenigde Staten zijn gevestigd, kunnen het ophalen van W9-formulieren activeren. Wanneer deze optie is geactiveerd, verzoekt Shopify Collabs makers om W9-formulieren. Als een maker geen aangevraagd W9-formulier indient, worden uitbetalingen aan deze maker beperkt tot 599,99 USD per jaar.

Stappen:

1. Ga in je Shopify-beheercentrum naar Apps > Collabs > Betalingen.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Selecteer in de sectie Belastingformulieren voor makers de optie Haal W9-belastingformulieren op voor alle Amerikaanse makers die automatisch worden betaald.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.

Je kunt de inning van W9-belastingformulieren op elk moment deactiveren door naar de Collabs-app te gaan en vervolgens naar Instellingen > Betalingen. Bovendien worden W9-formulieren die zijn verzonden en die makers blokkeren om boven de 599,99 USD uit te komen, niet ingetrokken.