Affiliates beheren

Naarmate de community groeit, kun je affiliate-programma's aanbieden aan je actieve leden. Wanneer een lid een affiliate wordt, kun je conversies en verkopen volgen die de leden van je community genereren. Nadat je van een lid een affiliate hebt gemaakt, wordt er een gepersonaliseerde affiliate-link verzonden. Affiliates kunnen deze link bezorgen aan hun doelgroep. Bezoekers die je winkel betreden via deze link, kunnen korting krijgen op je producten.

Wanneer de doelgroep van je affiliate deze link gebruikt, kun je de volgende klantgegevens volgen:

• Bezoeken via de link
  • Conversies
  • Totale verkoop
  • Totaal aantal terugbetalingen

Affiliates beheren

Je kunt pas een affiliate aanmaken als je een actief communitylid hebt. Je kunt alleen affiliates maken van goedgekeurde kandidaten voor je community die actief lid zijn.

Nieuwe affiliates aanmaken

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Collabs.

3. Klik op App openen.

4. Klik op Affiliates.

5. Klik op Affiliates toevoegen.

6. Zoek in het venster Affiliate toevoegen naar en selecteer het lid waar je een affiliate van wilt maken.

7. Klik op Volgende: niveau selecteren.

8. Selecteer een affiliate-niveau voor het lid in de vervolgkeuzelijst Een niveau selecteren.

9. Klik op Volgende: link en code configureren.

10. Bevestig alle gegevens van je nieuwe affiliate en klik op Aanbiedingen voltooien en verzenden.

Affiliate-niveaus beheren

Je kunt affiliate-aanbiedingen met verschillende niveaus aanmaken voor de leden van je community. Dit betekent dat je verschillende affiliate-voordelen aan kunt bieden aan verschillende leden van je community. Je kunt de commissie die je aan je affiliates biedt wijzigen op basis van het niveau. Je kunt ook verschillende kortingen op je producten aanbieden voor verschillende affiliate-niveaus.

Een nieuw affiliate-niveau aanmaken

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Collabs.

3. Klik op App openen.

4. Klik op Affiliates.

5. Klik op de pagina Affiliates op de vervolgkeuzelijst Affiliates en selecteer vervolgens Niveaus.

6. Klik op Een niveau aanmaken.

7. Pas op de pagina 'Een nieuw niveau aanmaken' het niveau aan dat je wilt aanbieden, inclusief de volgende gegevens:

8. Klik op Maken.

Een affiliate-niveau bewerken

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Collabs.

3. Klik op App openen.

4. Klik op Affiliates.

5. Klik op de pagina Affiliates op de vervolgkeuzelijst Affiliates en selecteer Niveaus.

6. Klik op Weergeven naast het niveau dat je wilt bewerken.

7. Klik op de niveaupagina op Bewerken.

8. Voer de gewenste bewerkingen door voor het affiliate-niveau, inclusief de volgende gegevens:

9. Klik op Wijzigingen opslaan.

Een affiliate-niveau verwijderen

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Collabs.

3. Klik op App openen.

4. Klik op Affiliates.

5. Klik op de pagina Affiliates op de vervolgkeuzelijst Affiliates en selecteer vervolgens Niveaus.

6. Klik op ... naast het affiliate-niveau dat je wilt verwijderen.

7. Klik op Niveau verwijderen.

8. Bevestig in het nieuwe dialoogvenster dat je dit niveau wilt verwijderen en klik op OK.