Shopify Collabs instellen

Met Shopify Collabs kun je een community van influencers, affiliates en makers beheren die met je merk samenwerken. Je kunt de Shopify Collabs-communitypagina gebruiken om je communityprogramma te presenteren en aanmeldingen van mogelijke communityleden verzamelen via de aanmeldingspagina van je community. Je kunt instellen hoe je communitypagina er uitziet en welke vragen je op de aanmeldingspagina stelt om kandidaten voor je community te leren kennen voordat je ze tot je communityprogramma toelaat.

Shopify Collabs installeren

Installeer Shopify Collabs in je Shopify-beheercentrum om te beginnen met het beheren van je community. Je kunt Shopify Collabs installeren via de Shopify App Store.

Je account aanmaken

Meld je eerst aan voor een Shopify Collabs-account voordat je het kunt aanpassen en instellen.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Collabs.

3. Klik op App openen.

4. Controleer en accepteer de algemene voorwaarden voor het gebruik van Shopify Collabs.

Je account voor Shopify Collabs is nu actief en je kunt beginnen met het maken van je community.

Aanmeldingspagina

Op de aanmeldingspagina kunnen mensen zich aanmelden voor een samenwerking met jou. Je kunt de look-and-feel van je aanmeldingspagina bewerken en aanpassen, inclusief de kleuren, afbeeldingen en content, en schrijven over de voordelen van samenwerken met jou.

Aanmeldingspagina aanpassen

Nadat je de Shopify Collabs-app hebt geïnstalleerd, kun je je aanmeldingspagina aanpassen en een enquête aanmaken die nieuwe kandidaten kunnen invullen wanneer ze zich aanmelden.

Stap 1: je aanmeldingspagina aanmaken

1. Klik op het tabblad Dashboard in het gedeelte Aan de slag op Je aanmeldingspagina bewerken.

2. Upload in het gedeelte Paginaontwerp een afbeelding van je logo of merknaam en pas de kleuren van je pagina aan.

3. Voeg in het gedeelte Over je merk een paginatitel en een beschrijving van je merk of doelgroep toe.

4. Voeg in het gedeelte Voordelen van Collab een lijst toe met de voordelen van werken met jou.

5. In het gedeelte Afbeeldingen kun je afbeeldingen uploaden van je computer of Instagram-bedrijfsaccount om afbeeldingen weer te geven op je aanmeldingspagina.

6. Klik op Volgende: Social, ga door met instellingen op je aanmeldingspagina en pas je vragenlijst voor aanmelding aan.

Stap 2: Vragenlijst voor aanmelding aanpassen

1. Selecteer op de pagina Social de accounts die kandidaten kunnen gebruiken om zich aan te melden.

2. Klik op Volgende: Profiel.

3. Selecteer op de profielpagina de informatie die je van de kandidaten wilt verzamelen.

4. Klik op Volgende: Vragenlijst.

5. Op de pagina Leer je kandidaten kennen zet je de vragen die je aan de kandidaten wilt stellen als ze hun aanmeldingsvragenlijst invullen.

6. Klik op Volgende: Delen om je aanmeldingspagina te delen.

Stap 3: je aanmeldingspagina delen

Nadat je klaar bent met het aanpassen van je aanmeldingspagina, kun je kiezen hoe je deze wilt delen:

• Op de pagina Je aanmeldingspagina is klaar! staat een link die je kunt delen. Als je de link wilt delen, klik je op Kopiëren. Je kunt deze link overal waar je volgers en kopers zijn posten. Zo kun je een link toevoegen aan je Linkpop-landingspagina of aan je social media-accounts.
  • Klik in de sectie Toevoegen aan je Shopify-winkel op Toegang verlenen om Shopify Collabs toegang te geven tot je Shopify-thema en tot de link om een pagina aan te maken. Daarna kun je deze pagina toevoegen aan de menu's van je winkel.
  • Als je een widget aan je winkel wilt toevoegen, kun je er een aanpassen in de sectie Een widget aan je winkel toevoegen.

Klik op Opslaan en voltooien nadat je hebt besloten hoe je de Shopify Collabs-aanmeldingspagina wilt delen.

PayPal-uitbetalingen instellen

Met de integratie van PayPal-uitbetalingen in Shopify Collabs kun je affiliates rechtstreeks vanuit je Shopify-beheercentrum betalen. Als je PayPal-uitbetalingen wilt gebruiken, heb je een zakelijke rekening van PayPal nodig en moet PayPal-uitbetalingen zijn ingeschakeld.

Zie de documentatie voor PayPal-ontwikkelaars voor meer informatie over het instellen van PayPal-uitbetalingen.