Flow gebruiken met Shopify Collabs

Shopify Flow is een e-commerce-automatiseringsplatform waarmee je taken en processen in de winkel en in apps kunt automatiseren.Je kunt nu de repetitieve Collabs-taken automatiseren met kant-en-klare Shopify Flow-templates. Hier vind je meer informatie over Shopify Flow.

Beschikbare templates

Je kunt de Shopify Flow-templates voor Collabs op de volgende plaatsen vinden:

• Ga in de Collabs-app naar het tabblad Instellingen > Integraties.
  • Selecteer in de Flow-app onder Workflows de optie Bladeren door templates. Selecteer daarna in de vervolgkeuzelijst Apps de optie Collabs.

De volgende Shopify Flow-templates zijn beschikbaar voor de Collabs-app:

• Een aanvrager automatisch goedkeuren: maak een regel aan om nieuwe aanvragers automatisch goed te keuren op basis van het aantal volgers dat ze op social media hebben. Wijs aanvragers aan een niveau toe, bied ze cadeaus aan en stuur welkomstmails.
  • Goedgekeurde aanvragers exporteren naar Klaviyo: synchroniseer de e-mailadressen en namen van net goedgekeurde aanvragers met Klaviyo. Makers die hierna tot je programma worden toegelaten, worden automatisch toegevoegd aan een lijst of segment binnen Klaviyo. Als je eerder al makers hebt geaccepteerd in je Collabs affiliate-programma, voeg deze dan handmatig toe aan Klaviyo door een CSV-bestand te exporteren vanuit Collabs en te uploaden naar Klaviyo.
  • Een cadeau opvolgen: stuur een geautomatiseerde e-mail naar makers wanneer ze een cadeau claimen. Als je e-mails die via Flow zijn aangemaakt wilt personaliseren, bewerk je de e-mailtekst in de Flow-workflow.
  • Gefeliciteerd met de eerste verkoop: stuur makers een geautomatiseerde e-mailmelding nadat ze voor het eerst een verkoop toegewezen hebben gekregen. Als je e-mails wilt aanpassen die via Flow zijn gemaakt, kun je de mailtekst bewerken in de Flow-workflow.

Veelgestelde vragen

Wat is de kostprijs van de Shopify Flow-integratie voor Collabs?

Flow is gratis te gebruiken voor Shopify-merchants met een Basic Shopify-, Advanced- of Shopify Plus-abonnement.

Hoe krijg ik toegang tot de Shopify Flow-integratie voor Collabs?

Je kunt Shopify Flow installeren in de Shopify App Store. Flow is gratis te gebruiken voor Shopify-merchants met een Basic Shopify-, Advanced- of Shopify Plus-abonnement.

Werkt de Shopify Flow-integratie voor Collabs met Klaviyo?

Ja. Na de installatie van Shopify Flow schakel je de template Goedgekeurde aanvragers exporteren naar Klaviyo in Collabs in. Ga hiervoor naar Instellingen > Integraties.

Hoe kan ik makers e-mailen via Klaviyo met de Collabs x Flow-integratie?

Nadat je de de template Goedgekeurde aanvragers exporteren naar Klaviyo hebt geïnstalleerd, worden de e-mailadressen van alle makers die je in het programma accepteert automatisch gesynchroniseerd met een lijst of segment binnen Klaviyo. Hiermee kun je makers behandelen als een eigen segment binnen Klaviyo, zodat je ze specifieke e-mailcampagnes kunt sturen, zoals extra welkomstkits en maandelijkse merkupdates.

Waarom verschilt de goedkeuringsmail in de template 'Een aanvrager automatisch goedkeuren' van de e-mail die is verzonden via het Collabs-beheercentrum?

Wanneer je een maker goedkeurt op het tabblad Aanvragers van Shopify Collabs, stuurt Collabs automatisch een acceptatiemail naar de maker. Als deze taak wordt geautomatiseerd met de template Een aanvrager automatisch goedkeuren gebeuren alle stappen die normaal in Collabs plaatsvinden in plaats daarvan in Flow. De maker ontvangt geen e-mail als deze stap niet wordt opgenomen in de workflow. Als je de e-mail apart regelt met een afzonderlijke actie binnen Flow zijn er meer opties. Je kunt verschillende acceptatiemails verzenden op basis van aanvullende voorwaarden en andere Flow-integraties gebruiken (zoals OpenAI).

Hoewel de tekst van de acceptatiemails door je merk kan worden aangepast in het Collabs-beheercentrum of in de template Aanvrager automatisch goedkeuren, sturen veel merken liever meer merkinformatie naar de partners van de makers om hen in de programma's te verwelkomen. Wij raden je aan de basisinformatie in de e-mailtemplate over de acceptatie van de maker in je programma eerst naar de makers te sturen en daarna in een volgende mail meer informatie te geven.

Hoe kan ik de e-mails in de templates 'Een cadeau opvolgen' en 'Gefeliciteerd met de eerste verkoop' meer op mijn merk toespitsen?

Als je e-mails wilt aanpassen die via Flow zijn gemaakt, kun je de afsluitende actie van het verzenden van de e-mail uit de oorspronkelijke template Een cadeau opvolgen of Gefeliciteerd met de eerste verkoop verwijderen en vervangen door een Klaviyo-actie Een campagne maken. De e-mail die je wilt verzenden, moet in Klaviyo worden opgesteld.

Wat vermeld ik in welkomstmails voor makers?

Maak het makers gemakkelijk om de producten te verkopen. Vermeld in de welkomstmail:

• het merkverhaal met belangrijke gegevens, zoals het verhaal van de oprichter of de verpakking van het product;
  • voorbeelden van goed presterende content van andere makers waar je mee hebt gewerkt;
  • richtlijnen voor het maken van de beste productfoto's;
  • gegevens over voordelen voor makers;
  • verwachtingen en voorwaarden van het affiliateprogramma;
  • eventuele merktags of hashtags.

Vermeld ook andere dingen die makers kunnen helpen een eerste affiliateverkoop te voltooien.

Hoe kan ik in plaats daarvan met Klaviyo een welkomstmail specifiek voor het merk sturen naar makers?

Hoewel de tekst van de acceptatiemails door je merk kan worden aangepast in het Collabs-beheercentrum of in de template Aanvrager automatisch goedkeuren, sturen veel merken liever meer merkinformatie naar de partners van de makers om hen in de programma's te verwelkomen. Wij raden je aan de basisinformatie in de e-mailtemplate over de acceptatie van de maker in je programma eerst naar de makers te sturen en daarna in een volgende mail meer informatie te geven.

Met de template Goedgekeurde aanvragers exporteren naar Klaviyo kun je automatisch de e-mailgegevens van een geaccepteerde maker naar een Klaviyo-segment verzenden, zodat je e-mails kunt verzenden via Klaviyo. Je kunt ook de Klaviyo-actie Een campagne aanmaken gebruiken. De workflow wordt pas actief als je de e-mail die je wilt verzenden hebt opgesteld in Klaviyo.

Op welke manieren kan ik Flow nog meer gebruiken om makers te e-mailen?

Nadat je de contactgegevens van de maker via Flow in een communicatieapp als Klaviyo hebt ingevoerd, kun je op elk gewenst moment campagnes voor die maker uitvoeren. Lees de volgende best practices goed door:

1. Behandel je makers als je klanten.

• Profiteer optimaal van de marketingcontent die je al aan het maken bent voor nieuwe lanceringen en naderende uitverkopen door soortgelijke e-mails te sturen naar makers, zodat ze weten wat er speelt bij je merk. Je kunt elementen van een e-mail over de lancering van een product hergebruiken en de berichten enigszins aanpassen om makers een week voor de lancering een beeld kunt geven over wat er aan zit te komen. Je kunt ze er ook aan herinneren dat ze een commissie krijgen voor elke verkoop die ze voor je nieuwe product behalen.
  2. Ontwikkel campagnes die specifiek zijn toegesneden op de maker of een maandelijkse nieuwsbrief.

• Maak campagnes voor specifieke makers aan om content van achter de schermen over een nieuw product of een campagne te delen, om een paar goed presterende posts van andere affiliates te verzamelen of om aanstaande feestdagen te delen. Dit kan ze helpen om content rond je merk aan te maken, zodat ze aan je blijven denken.

Hoe kan ik de Collabs x Flow-integratie nog meer gebruiken?

Afgezien van de kant-en-klare templates kun je aangepaste workflows instellen om activiteiten op Collabs te koppelen aan je andere apps via de beschikbare triggers en acties. Enkele voorbeelden:

1. Zorg voor een bijzondere ervaring bij het uitpakken.

• Stel een workflow op om tags toe te voegen aan alle bestellingen die aan Collabs zijn toegeschreven of aan alle verzilverde Collabs-cadeaus om het fulfilmentcentrum te laten weten dat ze die bestellingen met zorg behandelen. Je kunt acties aanmaken om de bestelling bij te werken en een cadeau bij aankoop, een cadeauverpakking of een gepersonaliseerde boodschap toe te voegen om de ontvanger bij het uitpakken een mooie ervaring te geven. Je kunt dit doen door de actie Opmerking bij bestelling bijwerken toe te voegen aan de specifieke Collabs-triggers voor ofwel toegeschreven bestellingen (voor bestellingen waar een maker voor heeft gezorgd) ofwel geclaimde cadeaus (voor het cadeau voor een maker).
  2. Breng het team op de hoogte van wat er op Collabs gebeurt.

• Stel een workflow op die het team op Slack elke keer pingt dat een nieuwe maker deelname aan het programma aanvraagt of een verkoop realiseert. Of zorg voor overzicht door Collabs te koppelen aan de projectmanagementsoftware van het team om op de hoogte te blijven van hun taken. Je kunt dit instellen met elke specifieke Collabs-trigger en de Connectors in Shopify Flow.