Konfigurer Shopify Collabs

Med Shopify Collabs kan du administrere et fellesskap av påvirkere, samarbeidspartnere og skapere som samarbeider med merkevaren din. Du kan bruke Shopify Collabs-fellesskapssiden til å presentere fellesskapsprogrammet, og hente inn søknader fra mulige fellesskapsmedlemmer gjennom søknadssiden for fellesskapet. Du kan konfigurere hvordan fellesskapssiden skal se ut, og hvilke spørsmål du vil stille på søknadssiden for fellesskapet slik at du kan bli kjent med søkerne før du godtar dem inn i fellesskapsprogrammet.

Installer Shopify Collabs

Du må installere Shopify Collabs i Shopify-administrator før du kan begynne å administrere fellesskapet ditt. Du kan installere Shopify Collabs fra Shopify App Store.

Opprett kontoen din

Du må registrere deg for en konto før du tilpasser og konfigurerer Shopify Collabs-kontoen.

Steg:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Shopify Collabs fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne app.

4. Gå gjennom og godta vilkår og betingelser for bruk av Shopify Collabs.

Kontoen din for Shopify Collabs er nå aktiv, og du kan begynne å opprette fellesskapet ditt.

Søknadsside

På søknadssiden kan folk søke om å samarbeide med deg. Du kan redigere og tilpasse utseendet til søknadssiden din, inkludert farger, bilder og innhold, og du kan skrive om fordelene ved å jobbe med deg.

Tilpass søknadssiden

Når du har installert Shopify Collabs-appen, kan du tilpasse søknadssiden og opprette en spørreundersøkelse som nye søkere må fylle ut når de søker.

Trinn 1: Opprett søknadssiden din

1. Gå til fanen Instrumentbord og klikk på Rediger søknadssiden din i seksjonen Kom i gang.

2. Last opp et bilde av logoen eller merkevarenavnet og tilpass fargene på siden i seksjonen Sidedesign.

3. I seksjonen Om merkevaren legger du til en sidetittel og en beskrivelse av merkevaren eller målgruppen din.

4. I seksjonen Collab-fordeler legger du til en liste over fordelene ved å jobbe med deg.

5. I seksjonen Bilder kan du laste opp bilder fra enten datamaskinen eller Instagram-bedriftskontoen din for å vise bilder på søknadssiden.

6. Klikk på Neste: Sosialt for å fortsette konfigurasjonen av søknadssiden og tilpasse søknadsundersøkelsen.

Trinn 2: Tilpass søknadsundersøkelsen

1. Velg hvilke sosiale mediekontoer søkere kan bruke for å søke på siden Sosialt.

2. Klikk Neste: Profil.

3. Velg informasjonen du vil innhente fra søkerne på siden Profil.

4. Klikk Neste: Undersøkelse.

5. På siden Bli kjent med søkerne kan du legge til spørsmålene du ønsker å stille søkerne når de fyller ut søknaden.

6. Klikk på Neste: Del for å begynne delingen av søknadssiden.

Trinn 3: Del søknadssiden din

Når du er ferdig med å tilpasse søknadssiden, kan du velge hvordan du vil dele den:

• På siden Søknadssiden er fullført! finner du en kobling som kan deles. Hvis du vil dele koblingen klikker du Kopier. Du kan publisere denne koblingen der følgerne og kjøperne dine befinner seg. Du kan for eksempel legge til en kobling til Linkpop-målsiden eller til kontoene dine i sosiale medier.
  • Klikk Gi tilgang i seksjonen Legg den til i Shopify-butikken for å gi Shopify Collabs tilgang til Shopify-temaet og oppretting av en sidekobling. Deretter kan du legge til denne siden i butikkens menyer.
  • Hvis du ønsker å legge til et kontrollprogram i butikken kan du tilpasse et kontrollprogram i seksjonen Legg til et kontrollprogram i butikken.

Klikk på Lagre og fullfør når du har bestemt hvordan du vil dele Shopify Collabs-søknadssiden.

Konfigurer PayPal Payouts

Med PayPal Payouts-integrasjonen for Shopify Collabs kan du betale samarbeidspartnere direkte fra Shopify-administrator. For å bruke PayPal Payouts må du ha en PayPal-bedriftskonto, og du må ha aktivert PayPal Payouts.

For å finne ut mer om konfigurasjon av PayPal Payots kan du se PayPals utviklerdokumentasjon.