Kumppanien hallinnointi

Yhteisösi kasvaessa voit tarjota kumppaniohjelmaa aktiivisille jäsenillesi. Kun jäsenestä tulee kumppani, voit seurata konversioita ja myyntiä, joita yhteisön jäsenet tuottavat sinulle. Kun yhteisösi jäsenestä on tullut kumppani, hänelle lähetetään henkilökohtainen kumppanilinkki. Kumppanit voivat jakaa tätä linkkiä yleisölleen, ja tätä linkkiä käyttävät vierailijat voivat saada alennusta tuotteistasi.

Kumppaneiden hallinnointi

Ennen kuin voit luoda kumppanin, sinulla on oltava aktiivinen yhteisön jäsen. Yhteisösi hakijan täytyy olla hyväksytty, aktiivinen jäsen, ennen kuin hänestä tehdään kumppani.

Voit lisätä uuden kumppanin kahdella tavalla:

Uusien kumppanien luominen jäsenistä

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Shopify Collabs.

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Napsauta Yhteystiedot.

5. Klikkaa Kumppanit-välilehteä.

6. Napsauta Lisää jäsenistä.

7. Etsi ja valitse Lisää kumppani -valintaikkunassa jäsen, josta haluat tehdä kumppanin.

8. Klikkaa Seuraava: Valitse taso.

9. Valitse jäsenen kumppanitaso Valitse taso -pudotusvalikosta.

10. Klikkaa Seuraava: Määritä linkki ja koodi.

11. Vahvista kaikki uuden kumppanisi tiedot ja klikkaa sitten Viimeistele ja lähetä tarjoukset.

Uusien kumppanien kutsuminen sähköpostitse

Voit lähettää suoria kutsuja sisällöntuottajille, joiden haluat liittyvän Shopify Collabs -yhteisöösi. Suorien kutsujen lähettäminen Shopify Collabs -sovelluksesta mahdollistaa luotettavien sisällöntuottajien nopean perehdytyksen, sillä yhteisöön liittymisen hakemusprosessi ohitetaan.

Voit lähettää kutsuja sisällöntuottajille siirtymällä kohtaan Yhteystiedot > Kumppanit ja valitsemalla sitten Kutsu sähköpostitse. Lue lisää Sisällöntuottajien rekrytoinnista.

Sisällöntuottajaprofiilit

Jos haluat nähdä lisätietoja sisällöntuottajasta, klikkaa kehittäjän profiilia missä tahansa Shopify Collabs -näkymässä. Profiilista saatavilla olevat tiedot voivat vaihdella seuraavien tekijöiden mukaan:

Sisällöntuottajalla on Shopify Collabs -tili, mutta häntä ei ole hyväksytty Collabs-verkostoon

Näillä sisällöntuottajaprofiileilla ei ole tunnuksia tileillään. He ovat perehtyneet alustaan, mutta heitä eivät ole hyväksytty Collabs Networks -verkostoon.

He syöttävät kaikki tiedot, kuten yhteyssähköpostiosoitteen, iän, sukupuolen, sijainnin ja suositeltavat luokat.

Sisällöntuottajalla on Shopify Collabs -tili ja hän on osa Collabs Networkia

Näille profiileille näytetään Collabs Networkin todennettu tunnus, joka osoittaa, että nämä sisällöntuottajat ovat perehtyneet Shopify Collabsiin ja Collabs Networkiin.

He syöttävät kaikki tiedot, kuten yhteyssähköpostiosoitteen, iän, sukupuolen, sijainnin ja suositeltavat luokat.

Sisällöntuottajalla ei ole Shopify Collabs -tiliä

Näille profiileille näytetään Ei Collabsissa -tunnus, mikä tarkoittaa sitä, että nämä sisällöntuottajat eivät ole rekisteröityneet Shopify Collabs -käyttäjäksi. Perustiedot, kuten heidän sosiaalisen median tilinsä ja sähköpostiosoitteensa, voivat olla saatavilla.

Kutsun lähettäminen sisällöntuottajalle

Jos löydät sisällöntuottajan, jonka kanssa olet kiinnostunut tekemään yhteistyötä, voit lähettää hänelle kutsun.

Kumppanitasojen hallinta

Voit luoda porrastettuja kumppanietuja yhteisösi jäsenille. Tämä tarkoittaa, että voit tarjota yhteisön eri jäsenille erilaisia kumppanietuja. Voit muuttaa kumppanille tarjottavaa provisiota tason mukaan. Voit myös tarjota erilaisia alennuksia tuotteistasi eri kumppanitasoille.

Luo uusi kumppanitaso

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Shopify Collabs.

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Napsauta Ohjelmat.

5. Napsauta Tasot-välilehteä.

6. Napsauta Uusi taso.

7. Mukauta tarjottavaa tasoa Luo uusi taso -sivulla tekemällä muutoksia esimerkiksi seuraaviin:

• tason nimi
    • kumppanilinkin ulkoasu
    • provisio, jonka haluat tarjota yhteistoimijoille
    • alennus, jonka haluat tarjota kumppanin asiakkaille
  8. Klikkaa Luo.

Kumppanitason muokkaaminen

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Shopify Collabs.

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Napsauta Ohjelmat.

5. Napsauta Tasot-välilehteä.

6. Klikkaa Näytä sen tason vieressä, jota haluat muokata.

7. Klikkaa tasosivulla Muokkaa.

8. Tee kumppanitasolle haluamasi muutokset esimerkiksi seuraaviin tietoihin:

• tason nimi
    • kumppanilinkin ulkoasu
    • provisio, jonka haluat tarjota yhteistoimijoille
    • alennus, jonka haluat tarjota kumppanin asiakkaille
  9. Klikkaa Tallenna muutokset.

Kumppanitason poistaminen

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Shopify Collabs.

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Napsauta Ohjelmat.

5. Napsauta Tasot-välilehdellä ... sen kumppanitason vieressä, jonka haluat poistaa

6. Klikkaa Poista taso.

7. Vahvista Poista tämä taso -valintaikkunassa, että haluat poistaa tämän tason ja klikkaa sitten Poista taso.

Analytiikka

Voit seurata kaikkien yhteistyökumppaniesi kokonaistehokkuuksia sekä yksittäisten kumppanien vierailuja, myyntiä ja konversioasteita koskevaa analytiikkaa.

Yleinen tehokkuus

Yleinen yhteistyöanalytiikka näkyy Tehokkuus -osiossa Collabs-sovelluksen kotisivulla ja sisältää seuraavat tiedot:

• Myynti: Kumppanilinkein tai -koodeilla tehtyjen tilausten kokonaismyyntimäärä.
  • Tilaukset: Kumppanilinkkien tai -koodien kautta tehtyjen tilausten kokonaismäärä.
  • Provisio: Kumppanimyyntiin liittyvät yhteenlasketut provisiot.
  • Lahjojen arvo: Lähetettyjen ja lunastettujen lahjojen kokonaisarvo.

Tämä osio sisältää myös luettelot tehokkaimmista sisällöntuottajista ja parhaiten myydyistä tuotteista.

Oletusarvoisesti tiedot näyttävät viimeiset 30 päivää, mutta voit määrittää päivämäärävälin klikkaamalla päivämääränvalitsinta. Aseta aloitus- ja lopetuspäivämäärät ja vahvista uusi päivämääräalue klikkaamalla Käytä.

Tehokkuustietoihin sisältyy myös linkkejä laajennettuihin raportteihin myynti- ja lahjahistoriasta. Jos haluat nähdä nämä laajennetut raportit, klikkaa Näytä raportti -analytiikkakuvaketta, joka on Myynti- tai Lahjahinta-analytiikan vieressä.

Collabs-raportit

Collabs sisältää lisäksi laajennettuja raportteja, joissa on yksityiskohtaiset tiedot myynti- ja lahja-analytiikkaa koskien.

Myyntiraportissa näkyvät ajan mittaan kertyneet kumppaniesi myynti- ja provisioarvot. Se sisältää myös tilausten kokonaismäärän kyseiselle aikavälille. Jos haluat viedä tämän raportin, klikkaa Vie.

Voit soveltaa Myyntiraporttiin seuraavia suodattimia :

• Ajanjakso
  • Kumppanin nimi
  • Kumppanitaso

Lahjahistoria-raportissa näkyy lahjojen kokonaismäärä ja lahjojen kokonaisarvo, sekä odottavien ja lunastettujen lahjojen määrä.

Voit soveltaa seuraavia suodattimia Lahjahistoria-raporttiin:

• Ajanjakso
  • Sisällöntuottajan nimi
  • Lahja
  • Tila, joka sisältää sen, onko lahja lähetetty, lunastettu, jaeltu vai peruutettu

Näytä analytiikka kumppaneittain

Voit tarkastella yksittäisten kumppanien analytiikkaa kumppanin profiilista. Siirry Collabs-sovelluksessa Yhteystietoihin ja klikkaa sitten kumppanin nimeä. Collabin tehokkuus -osiossa näkyy seuraavat analytiikkatiedot:

• Myynti: Kumppanilinkein tai -koodeilla tehtyjen tilausten kokonaismyyntimäärä.
  • Tilaukset: Kumppanilinkkien tai -koodien kautta tehtyjen tilausten kokonaismäärä.
  • Konversiot: Myyntiin johtaneiden käyntien konversioaste prosentteina.

Klikkaa Näytä raportti -analytiikkakuvaketta, jos haluat nähdä laajennetun Myyntiraportin, jossa näkyvät vain kyseisen kumppanin tiedot.