Betal indholdsskabere på Collabs

Indholdsskabere, der aktivt samarbejder med dig på Shopify Collabs, kan optjene affiliate-kommission for at promovere og sælge dine produkter. Affiliate-kommission kan optjenes af indholdsskaber via affiliate-links eller rabatkoder, der oprettes og spores via Shopify Collabs. Når en indholdsskabers publikum foretager et køb ved hjælp af et affiliate-link eller en kode, optjener indholdsskaberen en affiliate-kommission, og det relevante beløb behandles til indholdsskaberen.

Betalinger

Kommissioner til indholdsskabere behandles automatisk via din Shopify-faktura ved hjælp af Collabs’ automatiske betalinger. De fremgår som en særskilt vare på din Shopify-faktura under navnet Shopify Collabs-kommission.

Automatiske betalinger

Alle affiliate-kommissioner fra fremtidige ordrer vil først blive underlagt en tilbageholdelsesperiode. I denne periode annulleres kommissionen for annullerede og fuldt refunderede ordrer automatisk. Du kan også åbne en betalingstvist i denne periode. Tilbageholdelsesperioden er som standard 30 dage, men denne kan ændres i dine Shopify Collabs-indstillinger.

Trin:

1. Gå til Apps > Collabs > Betalinger i Shopify-administratoren.
  2. Klik på Indstillinger.
  3. Angiv en tilbageholdelsesperiode på mellem 1-90 dage i afsnittet Tilbageholdelsesperiode for betaling.
  4. Klik på Gem ændringer.

Når tilbageholdelsesperioden er ovre, vil kommissionen automatisk blive føjet til din kommende Shopify-faktura (eller inden da, hvis du har nået din faktureringsgrænse). Når du har betalt din Shopify-faktura, udbetales kommissionen til dine Collabs-indholdsskabere, hvis de har aktiveret automatiske udbetalinger på deres side.

Der opkræves et administrationsgebyr på 2,9 % for alle automatiske kommissionsbetalinger. Dette vil fremgå af din Shopify-faktura. Hvis det samlede affiliate-salg af dit produkt f.eks. er 100 USD, og indholdsskaberens samlede kommission er 10 %, vil administrationsgebyret på 2,9 % være 0,29 USD.

Automatiske betalinger håndteres også i USD, og du debiteres i valutaen på din Shopify-faktura. Hvis din Shopify-faktura er i en anden valuta end USD, kan der gælde vekselgebyrer for lokal valuta. Hvis en indholdsskaber vælger at modtage betaling i en anden valuta end USD, vil indholdsskaberen også skulle betale et vekselgebyr for udbetalingen.

Manuelle betalinger

Manuel betaling: Du betaler dine udestående affiliate-kommissioner manuelt, enten via Collabs’ integration med PayPal eller uden for Collabs. Du skal derefter markere betalingen som betalt i Collabs.

Du kan se udestående og historiske manuelle betalinger via siden Betalinger i Shopify Collabs-appen.

Hvis du vil aktivere manuelle betalinger via PayPal, skal du have en PayPal-virksomhedskonto, og du skal have aktiveret PayPal Payouts. Kontakt PayPals support for at løse eventuelle problemer med betaling af eksisterende manuelle udbetalinger via PayPal.

Tvister om betaling

Når du betaler affiliate-kommission via automatiske betalinger og finder kommissionen i tilbageholdelsesperioden mistænkelig, kan du oprette en tvist med indholdsskaberen.

Du kan bestride en betaling ved at åbne oplysninger om skaberen på fanen Tilbageholdelsesperiode på siden Betalinger i Collabs-appen og trykke på Åbn en tvist. Derefter skal du angive en årsag til tvisten, oplysninger derom og den dato, hvorefter alle eksisterende og fremtidige ordrer i tilbageholdelsesperioden bestrides. Hvis du åbner en tvist, udløser det afsendelsen af en mail til skaberen.

Når du har drøftet tvisten med skaberen, kan du gå tilbage til oplysninger om skaberen på siden Betalinger i Collabs-appen og løse tvisten. Når du løser tvisten, skal du enten vælge, at hele eller en del af den bestridte kommission skal udbetales til skaberen.

Afgifter

En indholdsskabers tjenester kan være underlagt omsætnings- eller brugsskat. Det er shopejeren og indholdsskaberen, der er ansvarlige for at afgøre, om der skal betales skat. For betalinger, der behandles til indholdsskabere med automatiske betalinger, vises de samlede kommissioner, som indholdsskaberne har tjent, på din månedlige standardfaktura. I sådanne tilfælde opkræver og indberetter Shopify i visse retsområder i henhold til gældende lovgivning skatter, der er relateret til salg af indholdsskabernes tjenester. Få mere at vide under Servicevilkår for Collabs.

Hvis du er en shopejer, som foretager betalinger til indholdsskabere i løbet af året, skal du muligvis udstede en Form 1099-formular til dem. Denne skatteformular bruges til at indberette indtægter, som er indtjent af freelancere eller selvstændige, og den er nødvendig til skattemæssige formål. Shopejere og indholdsskabere er i alle tilfælde ansvarlige for at overholde deres respektive skatteforpligtelser, herunder indberetning og betaling af eventuelle skatter og indsendelse af skatteformularer.

Aktivér indsamling af W9-formularen

Shopejere, der er baseret i USA, kan aktivere indsamling af W9-formularer. Når denne valgmulighed aktiveres, vil Shopify Collabs kræve W9-formularer fra indholdsskabere. Hvis en indholdsskaber ikke indsender den påkrævede W9-formular, vil dennes udbetalinger blive begrænset til 599,99 USD pr. år.

Trin:

1. Gå til Apps > Collabs > Betalinger i Shopify-administratoren.
  2. Klik på Indstillinger.
  3. I afsnittet Skatteformularer til skabere vælger du Indsaml W9-skatteformularer fra alle amerikanske skabere af automatiske betalinger
  4. Klik på Gem ændringer.

Du kan deaktivere indsamlingen af W9-skatteformularen når som helst ved åbne Collabs-appen og derefter gå til Indstillinger > Betalinger. Alle W9-formularer, der er sendt og blokerer indholdsskabere fra at tjene mere end 599,99 USD, vil ikke blive annulleret.