Shopify Collabs Discover

Discover-sidan i din Shopify Collabs-administratör visar företag som vill ansluta till skapare. Du kan komma i kontakt med varumärken som matchar dina intressen. Du kan automatiskt skapa affiliate-länkar, bläddra bland varumärken och produkter och ansöka om att arbeta med varumärken från Discover-sidan.

När du har godkänts för Discover går du med i Shopifys Collabs-nätverk så kan du söka efter varumärken att arbeta med. När du ansöker om varumärken kan du komma åt vilka ansökningar som är aktiva och vilka som väntar på godkännande från din Shopify Collabs-administratör.

Krav

För att kunna använda Discover måste du se till att du uppfyller följande krav:

• Du måste ha en slutförd Shopify Collabs-profil.
  • Du måste ha minst 1 000 följare på en enda plattform för sociala medier. Du behöver till exempel 1 000 följare på Instagram, inte 500 följare på Instagram och 500 följare på Twitter.
  • Du måste vara belägen i USA, Kanada eller Storbritannien.

Upptäck varumärken

Om du är berättigad att använda Discover kan du börja söka efter varumärken som du kan samarbeta med från fliken Upptäck:

1. Logga in på Shopify Collabs sida Skapare.

2. Tryck på > Upptäck från din Shopify Collabs-admin.

3. Discover-sidan bläddrar du för att hitta varumärken som söker efter skapare som matchar dina intressen.

Partnerskapstillväxt

Du kan använda fliken Upptäck för att automatiskt börja arbeta med varumärken och marknadsföra produkter till din målgrupp. Du kan ansöka om att arbeta med varumärken närmare och utveckla din affiliate-relation.

Anslut till varumärken

Med Shopify Collabs-nätverk kan du ansluta till och automatiskt generera affiliatelänkar med vissa varumärken från Shopify Collabs Discover.

Om ett varumärke har gått med i Shopify Collabs-nätverket så kan du automatiskt skapa en affiliatelänk för att marknadsföra den produkt som du har valt.

Steg:

1. Klicka på Upptäck från Shopify Collabs-administratören.

2. På sidan Upptäck söker du efter produkter eller varumärken som du vill arbeta med.

3. Klicka på det varumärke eller den produkt som du vill arbeta med.

4. Om du har hittat ett varumärke som du vill arbeta med så klickar du på Bläddra bland produkter för att se tillgängliga produkter som varumärket har tillgängliga för en affiliate-relation.

5. Klicka på den produkt som du vill dela.

6. Klicka på Få affiliatelänk för att automatiskt generera en affiliate-länk som du kan dela med din målgrupp.

Ansök om varumärken

Om du vill arbeta med ett specifikt varumärke och utveckla er affiliate-relation så kan du ansöka om att arbeta med varumärket. På så sätt kan du utveckla er arbetsrelation och dina affiliate-belöningar.

Steg:

1. Från Shopify Collabs-administratören klickar du på Upptäck.

2. På Upptäck-sidan väljer du det varumärke du vill ansöka om att arbeta med.

3. På varumärkets profil klickar du på Ansök om att samarbeta.

4. På varumärkesansökans sida svarar du på applikationens frågor.

5. När du svarat på alla nödvändiga frågor i ansökan trycker du på Skicka ansökan.

6. När du har skickat in din ansökan skickas den till varumärket för granskning.

7. Varumärket granskar din ansökan. Om de godkänner din ansökan skickas ett e-postmeddelande.

Veckovis ansökningsgräns

Du kan ansöka om maximalt 10 varumärken varje vecka. Om du ansöker om maximalt antal ansökningar under en vecka kan du spara varumärken för att återgå till senare.

Den veckovisa ansökningsgränsen återställs varje måndag. Du får ett e-postmeddelande när ansökningar öppnas igen.

Hantera Collabs

Du kan komma åt alla dina aktiva, väntande och inaktiva samarbeten med varumärken på sidan Samarbeten i Shopify Collabs-administratören. På sidan Samarbeten kan du granska uppgifterna för varje samarbete du har.

Steg:

1. Tryck på > Samarbeten i Shopify Collabs-administratören.

2. För att granska dina samarbeten trycker du på ett av följande alternativ:

3. Hitta det samarbete som du vill granska och tryck på namnet på varumärket.

4. På detaljsidan för Samarbeten kan du granska detaljerna för ditt samarbete inklusive gåvor från varumärket, provision och rabatter, dina affiliateprodukter, butikslänk och rabattkoder.

Gåvor

Om ett varumärke skickar dig en gåva, eller en extra rabatt för ett köp, kan du granska detaljerna på sidan Gåvor i Shopify Collabs-admin.

Steg:

1. Från Shopify Collabs-administratören trycker du på > Gåvor.

2. Valfritt: Om du har flera gåvor från flera varumärken som listas här kan du använda rullgardinsmenyn för att välja vilket varumärkes gåvor som du vill granska.

3. När du är redo att lösa in en av gåvorna som skickats till dig trycker du på Lös in intill gåvonamnet.

4. Tryck på Be om den gåva du vill ha på inlösensidan.

5. Bekräfta produktdetaljerna, din kontaktinformation och leveransadress och tryck sedan på Lös in.

6. Din gåva är nu inlöst. Du kan granska detaljerna och spåra gåvans leveransstatus i avsnittet Inlöst status på sidan Gåvor.