Upptäck Shopify Collabs

När du har godkänts för tidig åtkomst till Shopify Collabs kan du söka efter varumärken att ansöka om och komma i kontakt med företag som delar dina intressen. När du ansöker om varumärken kan du komma åt vilka applikationer som är aktiva och vilka som väntar på godkännande från din Shopify Collabs-administratör.

Discover

Discover-sidan i din Shopify Collabs-administratör visar företag som vill ansluta till skapare. Du matchas med varumärken som liknar dina intressen i din profil. Du kan ansöka om att arbeta med varumärken från Discover-sidan.

Steg:

1. Logga in på Shopify Collabs sida Skapare.

2. Tryck på > Upptäck från din Shopify Collabs-admin.

3. Discover-sidan bläddrar du för att hitta varumärken som söker efter skapare som matchar dina intressen.

Ansök om varumärken

När du har skapat ditt konto får ett e-postmeddelande när du är godkänd för att använda Shopify Collabs tidig åtkomst.Klicka på Utforska varumärken i e-postmeddelandet som skickas till dig för att komma igång med att få kontakt med varumärken.

Steg:

1. Från sidan Shopify Collabs Discover trycker du på ett varumärkesnamn för att komma åt varumärkesprofilen.

2. I varumärkesprofilen kan du läsa mer om varumärket och fördelarna med att samarbeta med varumärket.

3. Om du är intresserad av att arbeta med varumärket klickar du på Ansök om samarbete.

4. På varumärkesansökans sida svarar du på applikationens frågor.

5. När du svarat på alla nödvändiga frågor i ansökan trycker du på Skicka ansökan.

6. När du har skickat in din ansökan skickas den till varumärket för granskning.

7. Varumärket granskar din ansökan. Om de godkänner din ansökan skickas ett e-postmeddelande.

Partnerskap

Du kan komma åt alla dina aktiva, väntande och inaktiva samarbeten med varumärken på sidan Partnerskap i Shopify Collabs-administratören. Partnerskapssidan låter dig granska detaljerna för varje samarbete som du arbetar med.

Steg:

1. Från Shopify Collabs-administratören trycker du > Partnerskap.

2. För att granska dina samarbeten trycker du på ett av följande alternativ:

3. Hitta det samarbete som du vill granska och tryck på namnet på varumärket.

4. På partnerinformationssidan kan du granska detaljerna för ditt samarbete inklusive gåvor från varumärket, provision och rabatter, dina affiliateprodukter, butikslänk och rabattkoder.

Gåvor

Om ett varumärke skickar dig en gåva, eller en extra rabatt för ett köp, kan du granska detaljerna på sidan Gåvor i Shopify Collabs-admin.

Steg:

1. Från Shopify Collabs-administratören trycker du på > Gåvor.

2. Valfritt: Om du har flera gåvor från flera varumärken som listas här kan du använda rullgardinsmenyn för att välja vilket varumärkes gåvor som du vill granska.

3. När du är redo att lösa in en av gåvorna som skickats till dig trycker du på Lös in intill gåvonamnet.

4. Tryck på Be om den gåva du vill ha på inlösensidan.

5. Bekräfta produktdetaljerna, din kontaktinformation och leveransadress och tryck sedan på Lös in.

6. Din gåva är nu inlöst. Du kan granska detaljerna och spåra gåvans leveransstatus i avsnittet Inlöst status på sidan Gåvor.