Konfigurera personliga affiliatelänkar för anpassade skyltfönster i Collabs-appen

Med Collabs-appen kan du använda personliga affiliatelänkar, till exempel mystore.com/sammy, som automatiskt tillämpar rabattkoder i kassan. Om du använder en anpassad webbshop måste du uppfylla följande krav för att använda anpassade affiliatelänkar:

• skicka händelser för sidvisning till Shopify.
  • hantera URL-omdirigeringar.
  • hantera rutten /discount effektivt för automatisk rabattkodsapplikation.

Om din butik inte uppfyller dessa krav ska du slutföra anvisningarna som beskrivs på den här sidan.

Skickar sidvisningshändelser

Collabs-appen använder samma spårningsdata som Shopify-admin, så din anpassade butik måste skicka analysverktyg till Shopify. För att skicka analysverktyg till Shopify, se Hydrogen-dokumentationen.

Bekräfta att analysverktyg skickas till Shopify

När du har skickat analysverktyg till Shopify kan du bekräfta att de fungerar genom att kontrollera orderkonverteringsöversikten.

Steg:

1. Från din Shopify-admin, gå till ordrar.

2. Klicka på en order.

3. I avsnittet Konverteringssammanfattning, klicka på Visa konverteringsdetaljer.

4. Se till att kundens väg startade in din anpassade webbshop.

Hantering av URL-omdirigeringar

Collabs-appen använder din webbutiks URL-omdirigeringar för att skapa anpassade länkar. Du kan hitta en lista över dina URL-omdirigeringar från din Shopify-admin genom att gå till Webbshop > Navigering > Visa URL-omdirigeringar.

Du måste använda Hydrogens inbyggda funktion storefrontRedirect utility för att hantera URL-omdirigeringar korrekt.

Bekräfta att URL-omdirigeringar fungerar

För att bekräfta att din anpassade webbshop hanterar URL-omdirigeringar kan du öppna valfri URL-omdirigeringssökväg i din anpassade webbshop och sedan verifiera att URL:en omdirigeras till rätt plats.

Steg:

1. Från din Shopify-admin, gå till Webbshop > Navigation.
  2. Klicka på Visa URL-omdirigeringar.
  3. Öppna en URL-omdirigeringsväg i din anpassade webbshop.
  4. Verifiera att URL:en omdirigeras till rätt plats.

Hantera /rabattrutten

Appen Collabs använder rutten /discount för att automatiskt tillämpa rabattkoder för kunder.

Du kan använda det här exemplet på implementering av en rabattrutt från Hydrogen-mallen för att ställa in och hantera /discount-rutten.

Bekräfta att /rabattrutten hanteras korrekt

1. Gå till mystore.com/discount/test-discount?redirect=/&dt_id=0.
  2. Bekräfta att du omdirigeras till mystore.com/?dt_id=0.
  3. Starta en kassaprocess och bekräfta att kassaprocessen har test-discount-rabattkoden tillämpad.

Ändra domän för affiliatelänkar

När du har uppfyller kraven för att ställa in anpassade affiliatelänkar för din anpassade webbshop kan du ändra domänen för dina affiliatelänkar.

När du uppdaterar domänen uppdateras alla befintliga affiliatelänkar och alla nya affiliatelänkar skapas med den nya domänen.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Shopify Collabs.

3. Klicka på Öppna app.

4. Gå till Inställningar > Affiliates.

5. I avsnittet Skyltfönsterdomän, lägg till din anpassade webbshopsdomän.

6. I avsnittet Länkanpassning väljer du Anpassade länkar.

7. Klicka på Spara.