Makers werven op Shopify Collabs

Shopify Collabs helpt merchants op verschillende manieren makers te werven en stevigere banden met hen op te bouwen. Merchants kunnen actief werven om makers te vinden in de Shopify Collabs-database, rechtstreekse e-mailuitnodigingen te sturen en te reageren op kandidaten via de pagina van je webshop. Merchants kunnen ook werven door zich aan te sluiten bij Collabs Network.

Makers zoeken in Shopify Collabs

Shopify Collabs houdt een database bij van contentmakers en influencers op social media. Gebruik Werven op Shopify Collabs om op zoek te gaan naar de samenwerkingsverbanden die bij jou en je bedrijf passen. De database wordt regelmatig bijgewerkt met de meest recente beschikbare gegevens om de accounts actueel en relevant te houden. Wanneer je met Werven naar een maker zoekt, kun je met de zoekbalk, filters en sorteeropties opgeven waar je naar op zoek bent.

Ga als volgt te werk om makers te zoeken:

Met de volgende zoekmethoden, filters en sorteeropties kun je makers vinden:

• Trefwoord: gebruik trefwoorden om te zoeken naar contentmakers en influencers op social media die deze term gebruiken in hun gebruikersnaam, biografie en posts.
  • Locatie: selecteer locaties in de vervolgkeuzelijsten om contentmakers, freelancers en influencers op social media te vinden die hun locatie in hun profiel hebben opgegeven.
  • Socialmedia-account: gebruik de vervolgkeuzelijst om makers uit te filteren bij Werven op social media-accounts als Instagram, YouTube, TikTok, Facebook, Twitch en X.
  • Doelgroep: Filtermakers op doelgroep. Doelgroep is het gecombineerde totaal van volgers en abonnees die een maker heeft op een of meer sociale platforms op diens Collabs-profiel.

Directe uitnodigingen naar makers sturen

Je kunt makers rechtstreeks uitnodigen voor je Shopify Collabs-programma. Als je rechtstreekse uitnodigingen stuurt vanuit de Shopify Collabs-app, kun je snel makers onboarden die je vertrouwt, zodat je het aanvraagproces voor je community kunt overslaan. Je kunt meer mensen uitnodigen door hun e-mailadressen aan de uitnodiging toe te voegen of door een CSV-bestand te uploaden.

Uitnodigingen vervallen na 30 dagen. Er is een wekelijkse limiet van 100 uitnodigingen in 7 dagen, hoewel je contact kunt opnemen met de ondersteuning om meer uitnodigingen aan te vragen.

Uitnodigingen aanmaken met e-mailadressen

Je kunt maximaal 10 e-mailadressen tegelijk invoeren bij het aanmaken van directe uitnodigingen. Gebruik een CSV-bestand om ontvangers in bulk te importeren als je meer dan 10 makers tegelijk wilt uitnodigen.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Collabs.

3. Klik op App openen.

4. Klik op Werven.

5. Klik op Uitnodigen per e-mail.

6. Kies in het gedeelte Een welkomstaanbieding aanmaken een van de volgende opties:

1. Klik op Niveau selecteren om een optie voor commissieniveau te selecteren in de lijst en klik vervolgens op Toevoegen aan aanbieding.
    2. Klik op Een cadeau toevoegen om een cadeauoptie te selecteren en klik vervolgens op Toevoegen aan aanbieding.
  7. Klik op E-mails toevoegen en voeg een e-mailadres toe van de maker die je wilt uitnodigen, evenals een unieke affiliatecode.

8. Optioneel: Klik op Nog een e-mailadres toevoegen en voeg extra e-mailadressen en affiliatecodes toe om nog maximaal tien andere makers uit te nodigen. Als je een maker van de uitnodiging wilt verwijderen, klik je op het prullenbakpictogram naast diens naam en affiliatecode.

9. Optioneel: Wijzig de onderwerpregel, de hoofdtekst en het adres in de voettekst van de Uitnodigingsmail. Je kunt een eigen tekst schrijven van maximaal 2000 tekens. Als je die tekst wilt gebruiken als het standaardbericht voor verdere rechtstreekse uitnodigingen, vink je het selectievakje Bericht als standaard opslaan aan.

10. Bereid je voor op het verzenden van je uitnodiging door de volgende controles uit te voeren in het gedeelte Overzicht:

1. Vink het vakje aan dat is gemarkeerd als Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.
    2. Optioneel: Klik op Voorbeeld van uitnodiging bekijken om een voorbeeld te bekijken van hoe je uitnodiging wordt weergegeven voor ontvangers.
  11. Klik op Uitnodiging verzenden.

Uitnodigingen aanmaken met CSV

Voordat je directe uitnodigingen in een CSV kunt sturen, maak je eerst een CSV-bestand met de e-mailadressen en affiliatecodes van de makers die je wil uitnodigen. Je kunt de CSV-template downloaden op de pagina Werven door te klikken op Uitnodigen via e-mail. Selecteer daarna CSV importeren en klik tot slot op een template downloaden. De CSV-template bevat de vereiste indeling voor het importeren van contactgegevens van nieuwe makers.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Collabs.

3. Klik op App openen.

4. Klik op Werven.

5. Klik op Uitnodigen per e-mail.

6. Kies in het gedeelte Een welkomstaanbieding aanmaken een van de volgende opties:

• Klik op Niveau selecteren om een optie voor commissieniveau te selecteren in de lijst en klik vervolgens op Toevoegen aan aanbieding.
    • Klik op Een cadeau toevoegen om een cadeauoptie te selecteren en klik vervolgens op Toevoegen aan aanbieding.
  7. Klik op CSV importeren en klik vervolgens op Bestand toevoegen om je CSV-bestand te uploaden met daarin de e-mailadressen en affiliatecodes van de makers die je wilt uitnodigen. Zorg ervoor dat het CSV-bestand de indeling van de opgegeven CSV-template volgt.

8. Optioneel: Wijzig de onderwerpregel, de hoofdtekst en het adres in de voettekst van de Uitnodigingsmail. Je kunt een eigen tekst schrijven van maximaal 2000 tekens. Als je die tekst wilt gebruiken als het standaardbericht voor verdere rechtstreekse uitnodigingen, vink je het selectievakje Bericht als standaard opslaan aan.

9. Bereid je voor op het verzenden van je uitnodiging door de volgende controles uit te voeren in het gedeelte Overzicht:

1. Vink het vakje aan dat is gemarkeerd als Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.
    2. Optioneel: Klik op Voorbeeld van uitnodiging bekijken om een voorbeeld te bekijken van hoe je uitnodiging wordt weergegeven voor ontvangers.
  10. Klik op Uitnodiging verzenden.

Reageren op aanmeldingen

Als iemand zich aanmeldt voor je webshop-pagina, kun je kiezen hoe je deze aanmelding beheert.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Collabs.

3. Klik op App openen.

4. Klik op Werven.

5. In de sectie Werven kan het uiterlijk van de knop voor kandidaten veranderen, om aan te geven of er aanmeldingen zijn van makers die op je reactie wachten:

• Als je op dit moment geen aanmeldingen hebt, klik je op Profiel delen om sollicitaties te krijgen.
    • Als je aanmeldingen hebt die op beoordeling wachten, klik je op kandidaten in behandeling.
  6. Neem de aanmelding en de door de kandidaat verstrekte gegevens over de maker door. Wanneer makers op je reactie op hun aanmelding wachten, kun je een van de volgende dingen doen om ze te beoordelen:

• Beoordeel de aanmeldingen van makers een voor een. Klik op de rij voor makers en lees de aanmelding en de informatie goed door.
    • Selecteer de makers in bulk en neem een beslissing over hun aanmelding. Wanneer je makers in bulk selecteert, kun je op Afwijzen of op Aanbod doen klikken.
  7. Kies onder aan de aanmelding de status die je ervoor wilt instellen:

• Aanbod doen: nadat je kandidaten hebt goedgekeurd, worden deze aan je community toegevoegd en kunnen ze met jou en je merk gaan samenwerken.
    • Later beoordelen: als je ervoor kiest een aanmelding te negeren, kan de kandidaat pas met jou en je merk samenwerken als je de aanmelding op een later tijdstip alsnog goedkeurt. Als je een aanmelding negeert, krijgt de kandidaat geen afwijzingsmail.
    • Afwijzen: als je een aanmelding afwijst, kan de kandidaat pas met jou en je merk samenwerken als je de aanmelding later alsnog goedkeurt.
  8. Als je op Aanbod doen klikt, kun je een welkomstaanbieding aanmaken voor de maker. Je kunt dan een voorbeeld zien van de e-mail die de maker krijgt en kiezen of je nog extra voordelen aanbiedt als de maker zich bij je aansluit op Collabs, bijvoorbeeld een affiliateniveau selecteren en een cadeau selecteren. Nadat je de welkomstaanbieding hebt bevestigd, stuur je de officiële uitnodiging naar je nieuwe Collabs-connectie.

9. Optioneel: Bewerk de hoofdtekst van de e-mail om de e-mailuitnodiging die de maker krijgt aan te passen.

10. Klik op Aanbieding verzenden.

Cadeaus

Cadeaus kunnen alleen worden verzonden naar Collabs-connecties.

Een cadeau aanmaken

Je kunt drie verschillende soorten cadeaus aanbieden aan je makerconnecties. Je kunt ervoor kiezen gratis producten, een kortingscode (%) of een kortingscode ($) te sturen. Nadat je een cadeau hebt aangemaakt, wordt het opgeslagen in je cadeaulijst, zodat je ze op elk gewenst moment kunt sturen.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Collabs.

3. Klik op App openen.

4. Klik op Programma's.

5. Klik op Cadeaus.

6. Klik op Nieuw cadeau aanmaken en selecteer in de vervolgkeuzelijst welk type cadeau je wilt aanmaken.

7. Voer op de pagina met cadeaudetails de naam van het cadeau in en voltooi de stappen, waaronder het selecteren van een product of kortingsbedrag.

8. Klik op Cadeau aanmaken.

Een cadeau verzenden

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Collabs.

3. Klik op App openen.

4. Klik op Programma's.

5. Klik op het tabblad Geschenken.

6. Klik in de sectie Cadeaus op Dit cadeau verzenden naast het cadeau dat je wilt sturen.

7. Klik in het nieuwe venster CADEAU VERZENDEN op Leden selecteren.

8. Kies het communitylid aan wie je een cadeau wilt sturen en klik op Selecteren.

9. Bevestig alle gegevns, inclusief verzendmethode en factuuradres.

10. Klik op Cadeaus verzenden.

Nadat je makerconnectie het cadeau heeft geclaimd, wordt een bestelling aangemaakt in het Shopify-beheercentrum om af te handelen.

Lid worden van Collabs Network

Via Collabs Network kun je de affiliatecommissie delen met geverifieerde Collabs-makers, een goedkope manier om de verkoop te stimuleren.

Wanneer je Collabs Network activeert, stel je een commissietarief voor alle producten of voor hele collecties in, zodat makers je producten kunnen zien als ze op ontdekkingstocht gaan. Makers kunnen naar producten zoeken en automatisch productlinks genereren zonder dat ze goedkeuring nodig hebben.

Lees Lid worden van Collabs Network voor meer informatie hierover.