Verzendsnelheid

Je kunt verzendsnelheden toevoegen aan je verzendtarieven bij de checkout om klanten te helpen meer vertrouwen te krijgen bij het kopen in je winkel. Het helpt klanten te begrijpen wat de waarde is van het selecteren van snellere en duurdere verzendopties. Op die manier kun je klanten binnenhalen die hun producten snel willen hebben. Met Clear Speed kun je ook prioriteit geven aan de afhandeling van je bestellingen.

Overwegingen

Lees de volgende aandachtspunten voordat je verzendsnelheden toevoegt aan je verzendtarieven.

Verzendsnelheden houden geen rekening met verwerktijden van bestellingen

Verwerkingstijd houdt in: de tijd waarop je bedrijf een bestelling ontvangt, tot het moment waarop een vervoerder de zending ophaalt. Verzendtijd houdt in: de tijd waarop de vervoerder de zending verzamelt, tot het moment dat de zending op het adres van je klant aankomt. De functie voor verzendsnelheid geldt alleen voor verzendtijden.

Zie de Verwerkingstijd begrijpen en verminderen voor meer informatie over verwerkingstijden.

Om je klanten te informeren over je doorlooptijden, ga je naar Doorlooptijden aanpakken.

Verzendzones moeten exclusief zijn voor specifieke gebieden

Verzendsnelheden zijn gebaseerd op diensten van en naar specifieke delen van de wereld. Om verzendsnelheden toe te voegen aan verzendtarieven, moet de verzendzone landen en regio's bevatten die tot bepaalde gebieden behoren. Alle verzendzones moeten zijn bedoeld voor binnenlandse verzendbestemmingen of voor internationale verzendbestemmingen. Dit zijn enkele voorbeelden van verzendzones die de verzendsnelheid kunnen gebruiken:

• alleen Canada of alleen Canadese provincies
  • alleen de Verenigde Staten of alleen Amerikaanse Staten
  • alleen Duitsland of alleen Duitse staten
  • alleen Frankrijk of Franse provincies
  • alleen Italië of Italiaanse provincies
  • alleen Spanje of Spaanse provincies
  • alleen internationale landen

Als een verzendzone bijvoorbeeld Alberta, Ontario en Manitoba bevat, kun je verzendsnelheden toevoegen aan verzendtarieven in die verzendzone omdat deze alleen Canadese provincies bevat. Als je verzendzone echter de Verenigde Staten, Mexico en Guatemala bevat, kun je geen verzendsnelheid aan die verzendzone toevoegen, omdat deze zowel de Verenigde Staten als andere internationale landen bevat.

Als je de Verenigde Staten bent, kun je Canada op zichzelf aan een zone toevoegen of het aan een zone met andere internationale landen en regio's toevoegen. Als je het toevoegt aan een zone met andere internationale landen en regio's, zullen de verzendsnelheden de langere internationale verzendsnelheden tonen in plaats van de hogere verzendsnelheden naar Canada.

Als je je in Canada bevindt, kun je de Verenigde Staten op zichzelf aan een zone toevoegen of het aan een zone met andere internationale landen en regio's toevoegen. Als je het toevoegt aan een zone met andere internationale landen en regio's, zullen de verzendsnelheden de langere internationale verzendsnelheden tonen in plaats van de hogere verzendsnelheden naar de Verenigde Staten.

Zie Verzendzones instellen voor meer informatie over verzendzones.

Gecombineerde verzendtarieven tonen geen verzendsnelheid

Als verschillende verzendtarieven worden gecombineerd bij de checkout omdat twee producten verzendtarieven ontvangen van verschillende verzendprofielen of groepen locaties, worden de verzendsnelheden verwijderd uit het gecombineerde tarief. Voor meer informatie over hoe verzendtarieven kunnen worden gecombineerd, raadpleeg je Gecombineerde tarieven bij de checkout.

Locaties in een verzendlocatiegroep moeten zich in hetzelfde land bevinden

Verzendsnelheden zijn alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Wanneer je je algemene verzendprofiel of aangepaste verzendprofielen instelt, mogen locatiegroepen die je daarin maakt alleen locaties in Canada, de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Italië of Spanje bevatten.

Zie Verzendprofielen voor meer informatie over het instellen van verzendprofielen.

Stel je locaties en apps in voordat je verzendsnelheid instelt

Verzendsnelheden zijn afhankelijk van verzendgemiddelden van en naar specifieke landen en regio's. Als je slechts één locatie hebt wanneer je verzendsnelheden instelt en vervolgens een tweede locatie toevoegt, wordt die tweede locatie automatisch toegevoegd aan je verzendinstellingen. Bepaalde apps, zoals Oberlo, worden ook als locaties toegevoegd wanneer je ze in je Shopify-winkel installeert. Hoewel apps worden toegevoegd als een locatie in je instellingen, hebben apps geen fysieke locatie binnen een land of regio. Als apps aan een groep locaties in je verzendinstellingen worden toegevoegd, worden de verzendsnelheden verborgen voor klanten bij de checkout totdat je de app verwijdert uit de groep locaties in je verzendinstellingen.

Voor meer informatie over het herstellen van verzendsnelheden bij de checkout, raadpleeg je Probleemoplossing.

Verzendsnelheid toevoegen

Wanneer je een verzendsnelheid toevoegt aan een tarief, wordt de titel van de verzendsnelheid de titel van het verzendtarief die klanten kunnen kiezen bij het afrekenen.

Voeg een verzendsnelheid toe aan een nieuw verzendtarief

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzenden en bezorging.
    1. Ga naar je verzendtariefinstellingen: * Als je geen aangepaste verzendprofielen hebt gemaakt, klik dan naast Algemene verzendkosten op Beheer tarieven. * Als je aangepaste verzendprofielen hebt gemaakt, klik dan naast het verzendprofiel waar je een verzendtarief aan wilt toevoegen op Beheer tarieven. 3. Klik naast de zone waaraan je een tarief wil toevoegen op Tarief toevoegen. Zorg ervoor dat de locatiegroep waarin jouw zone zich bevindt alleen locaties in Canada, de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Italië of Spanje bevat. 4. Kies een verzendsnelheid. 5. Voer een bedrag in voor het tarief. 6. Optioneel: voorwaarden op basis van gewicht of prijs toevoegen. 1. Klik op Voorwaarden toevoegen. 2. Selecteer of de voorwaarde moet worden gebaseerd op het gewicht of de prijs van de bestelling. 3. Voer de minimum- en maximumwaarde voor de voorwaarde in. 7. Klik op Gereed en vervolgens op Opslaan.

Voeg een verzendsnelheid toe aan een bestaand verzendtarief

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzenden en bezorging.
    1. Ga naar je verzendtariefinstellingen: * Als je geen aangepaste verzendprofielen hebt gemaakt, klik dan naast Algemene verzendkosten op Beheer tarieven. * Als je aangepaste verzendprofielen hebt gemaakt, klik dan naast het verzendprofiel waar je een verzendtarief aan wilt toevoegen op Beheer tarieven. 3. Klik naast het tarief op de knop ... en vervolgens op Tarief bewerken. 4. Selecteer een verzendsnelheid in het vervolgkeuzemenu Verzendsnelheid. 5. Klik op Gereed en vervolgens op Opslaan.

Voeg een nieuw verzendtarief toe zonder verzendsnelheid

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzenden en bezorging.
    1. Ga naar je verzendtariefinstellingen: * Als je geen aangepaste verzendprofielen hebt gemaakt, klik dan naast Algemene verzendkosten op Beheer tarieven. * Als je aangepaste verzendprofielen hebt gemaakt, klik dan naast het verzendprofiel waar je een verzendtarief aan wilt toevoegen op Beheer tarieven. 3.Klik naast de zone waaraan je een tarief wilt toevoegen op Tarief toevoegen. 4. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Verzendsnelheid Aangepast vast tarief (geen verzendsnelheid). 5. Voer de naam en het bedrag voor het tarief in. 6. Optioneel: voeg voorwaarden op basis van gewicht of prijs toe. 1. Klik op Voorwaarden toevoegen. 2. Bepaal of je de conditie wilt baseren op het gewicht of de prijs van de bestelling. 3. Voer de minimum- en maximumwaarde voor de conditie in. 7. Klik op Gereed en vervolgens op Opslaan.

Diensten die overeenkomen met de verzendsnelheid

De verzendsnelheid is gebaseerd op de beschikbare opties voor verzendkosten in elk land.

Verenigde Staten

Verzendservices die leveren binnen de verzendsnelheden voor de Verenigde Staten
Bestemming Beschikbare verzendsnelheden Overeenkomende diensten
Binnen de VS Economy (5 tot 8 werkdagen)
  • USPS Media Mail
  • USPS Parcel Select Ground
  • UPS SurePost (niet beschikbaar via Shopify Shipping)
Standard (3 tot 4 werkdagen)
  • UPS Ground
  • USPS First Class Mail
  • USPS First Class Parcel Service
  • USPS Priority Mail
  • UPS 3 Day Select
Express (1 tot 2 werkdagen)
  • UPS 2nd Day Air
  • USPS Priority Mail Express
  • UPS Next Day Air
Canada Economy International (6 tot 10 werkdagen)
  • USPS Priority Mail International
Standard International (2 tot 3 werkdagen)
  • UPS Standard
Express International (1 tot 2 werkdagen)
  • UPS Worldwide Saver
  • UPS Worldwide Express
  • DHL Worldwide Express
Internationaal Economy International (6 tot 18 werkdagen)
  • USPS First Class Package International
Standard International (6 tot 12 werkdagen)
  • USPS Priority Mail International
  • UPS Worldwide Expedited
  • USPS Priority Mail Express International
Express International (1 tot 5 werkdagen)
  • UPS Worldwide Saver
  • UPS Worldwide Express
  • DHL Worldwide Express

Canada

Verzendservices die leveren binnen de verzendsnelheden voor Canada
Bestemming Beschikbare verzendsnelheden Overeenkomende diensten
Binnen Canada Standard (3 tot 9 werkdagen)
  • Canada Post Expedited Parcel
  • Canada Post Regular Parcel (niet beschikbaar via Shopify Shipping)
Express (1 tot 2 werkdagen)
  • Canada Post Xpresspost
  • Canada Post Priority
US Standard International (4 tot 8 werkdagen)
  • Canada Post Small Packet Air USA
  • Canada Post Tracked Packet USA
  • Canada Post Expedited Parcel USA
Express International (2 tot 3 werkdagen)
  • Canada Post Xpresspost USA
Internationaal Economy International (20 tot 60 werkdagen)
  • Canada Post Small Packet International Surface
  • Canada Post International Parcel Surface
  • Canada Post International Parcel Air
Standard International (6 tot 10 werkdagen)
  • Canada Post Small Packet International Air
  • Canada Post Tracked Packet Intl
Express International (4 tot 7 werkdagen)
  • Canada Post Xpresspost Intl

Frankrijk

Verzendservices die leveren binnen de verzendsnelheden voor Frankrijk
Bestemming Beschikbare verzendsnelheden Overeenkomende diensten
Binnenlands (Frankrijk) Standaard (2 tot 4 werkdagen)
  • La Poste Lettre Verte
  • La Poste Lettre Recommandée
  • La Poste prêt-à-Recommandée suivi
  • La Poste Prêt-à-Poster Lettre Suivie
  • La Poste Lettre Recommandée Mobile
  • La Poste Valeur Declarée Nationale
  • La Poste Lettre Suivie
  • La Poste Prêt-à-Poster Smart Valeur Declarée
  • La Poste Prêt-à-Poster Lettre Verte
  • La Poste Prêt-à-Poster Regionaux Lettre Verte
  • Colissimo France (Métropole)
  • Colissimo Etiquette Prepayée
  • Colissimo Prêt-à-Envoyer France
  • Colissimo Expert
  • Colis Privé Livraison a domicile
  • Mondial Relay Points Relais
  • DPD Classic
  • UPS Standard
Express (1 tot 2 werkdagen)
  • La Poste Lettre Prioritaire
  • La Poste Prêt-à-Poster Regionaux Lettre Prioritaire
  • La Poste Prêt-à-Poster Lettre Prioritaire
  • Chronopost Chrono Relais 13 (Métropole)
  • Chronopost Chrono Sameday
  • Chronopost Chrono (8, 9, 10, 13, 18)
  • Chronopost Prêt-à-Expedier Chrono 13 (Métropole)
  • DHL Express (9:00; 12:00; 18:00)
  • UPS Express Plus
  • UPS Express
  • UPS Express Saver
Internationaal (Europa)
Standaard (2 tot 8 werkdagen)
  • La Poste Lettre Suivie Internationale
  • Chrono Classic (Europa)
  • Chrono Relais (Europa)
  • Colissimo Expert (Europa)
  • Colissimo International (Europa)
  • Colissimo Prêt-à-Envoyer Europe
  • DHL GlobalMail
  • DHL Colis
  • DHL Economy Select
  • Delivengo Easy
  • Mondial Relay Points Relais
  • Mondial Relay Accueil
  • DPD Classic Europe
  • UPS Standard - Europe
Express (1 tot 3 werkdagen)
  • La Poste Lettre Prioritaire Internationale
  • Chronopost Prêt-à-Expedier Chrono Express (Europa)
  • Chronopost Chrono Express (Europa)
  • DHL Express Worldwide
  • UPS Worldwide Express Freight
  • UPS Worldwide Express Freight Midday
  • UPS Express Saver

Duitsland

Verzendservices die leveren binnen de verzendsnelheden voor Duitsland
Bestemming Beschikbare verzendsnelheden Overeenkomende diensten
Binnenlands (Duitsland) Standaard (2 tot 4 werkdagen)
  • DHL Päckchen (S or M)
  • DHL Paket
  • GLS Paketversand National (XS - XL)
  • GLS BusinessParcel - Paketversand National
  • Deutsche Post Brief (Standard, Kompakt, Gross, Maxi) National
  • Deutsche Post Einschreiben (Brief) National
  • Deutsche Post Wertbrief National
  • Deutsche Post Warenversand (< 500g, <1000g) National
  • Hermes Päckchen und Pakete - National
  • DPD Brief (Standard, Kompakt, Gross, Maxi 1, Maxi 2)
  • DPD Shop2Shop
  • DPD Classic
  • UPS Standard - Versand Deutschland
Express (1 tot 2 werkdagen)
  • DHL ExpressEasy
  • HL Express Domestic
  • DHL Express Domestic (9:00, 10:00, 12:00)
  • GLS ExpressParcel - Geschäftskunden - Express Versand National
  • DPD Express - National
  • UPS Express Saver - National
  • UPS Express - National
  • UPS Express 12:00 - National
  • UPS Express Plus - National
  • UPS Express Critical Domestic
  • FedEx Priority Overnight
Internationaal (Europa)
Standaard (2 tot 8 werkdagen)
  • GLS Paketversand Eurozone (I - IV)
  • GLS EuroBusinessParcel - Paketversand Europa
  • Deutsche Post Briefe (Standard, Kompakt, Gross, Maxi) International
  • Deutsche Post Einschreiben (Brief) International
  • Deutsche Post Wertbrief - International
  • Deutsche Post Warenpost (XS, S, M, L) International
  • DHL Economy Select
  • FedEx International Economy
  • DPD Brief (Standard, Kompakt, Gross, Maxi 1, Maxi 2)
  • DPD Classic
  • DPD Guaranteed
  • UPS Standard - Europe
Express (1 tot 4 werkdagen)
  • DHL ExpressEasy
  • GLS EuroExpressParcel - Geschäftskunden - Express Versand Europa
  • DPD Express - International - Europa
  • FedEx Europe First
  • FedEx International Priority

Italië

Verzendservices die leveren binnen de verzendsnelheden voor Italië
Bestemming Beschikbare verzendsnelheden Overeenkomende diensten
Binnenlands (Italië) Standaard (2 tot 6 werkdagen)
  • Italy SDA Extra Large
  • Poste Italiane Posta 1
  • Poste Italiane Posta 4
  • Poste Italiane Pieghi di libri
  • Poste Italiane Delivery Standard
  • UPS Standard
Express (1 tot 4 werkdagen)
  • Bartolini (BRT) Servizio Express
  • Bartolini (BRT) Servizio Priority
  • Bartolini (BRT) Servizio 10:30
  • GLS Italy National Express
  • GLS Italy Safe Plus
  • Poste Italiane Delivery Express
  • TNT Express (10:00, 12:00)
  • UPS Express Saver
Internationaal (Europa)
Standard International (4 tot 9 werkdagen)
  • Bartolini (BRT) Il Servizio DPD Group
  • Bartolini (BRT) Il Servizio EuroExpress
  • GLS Italy Parcel
  • Poste Italiane Delivery Europe
  • Poste Italiane Postamail Internazionale
  • UPS Standard
Express International (2 tot 6 werkdagen)
  • GLS Italy Express
  • Poste Italiane Postapriority Internazionale
  • Poste Italiane Delivery International Express
  • TNT Express (9:00, 10:00, 12:00)
  • UPS Express
  • UPS Express Saver

Spanje

Verzendservices die leveren binnen de verzendsnelheden voor Spanje
Bestemming Beschikbare verzendsnelheden Overeenkomende diensten
Binnenlands (Spanje) Standard (2 tot 5 werkdagen)
  • Correos Paq Estándar
  • Correos Paquete Azul
  • Correos Paq Ligero
  • Correos Carta Ordinaria
  • GLS Business Parcel
  • GLS Business Small Parcel
  • UPS Standard
Express (1 tot 4 werkdagen)
  • Correos Express Equipaq 24
  • Correos Express Paq 10, 14, 24
  • Correos Express Islas Express
  • Correos Express Paq Empresa 14
  • Correos Paq Premium
  • Correos Paq Today
  • Correos Carta Urgente
  • GLS ExpressParcel (8:30, 10:00, 14:00)
  • TNT Express (9:00, 10:00, 12:00, 18:00)
  • UPS Express Saver
Internationaal (Europa)
Standard International (4 tot 10 werkdagen)
  • Correos Paq Light Internacional
  • Correos Express Internacional Estándar
  • GLS EuroBusinessParcel
  • GLS EuroBusinessSmallParcel
  • UPS Standard
Express International (2 tot 7 werkdagen)
  • Correos Express Internacional Express
  • TNT Express (9:00, 10:00, 12:00)
  • UPS Express
  • UPS Express Saver

Problemen oplossen

Controleer de volgende situaties om te zien hoe je ze kunt oplossen.

Verzendsnelheid wordt niet weergegeven bij de checkout

Als de verzendsnelheden niet worden weergegeven bij de checkout, zijn je verzendtarieven waarschijnlijk gecombineerd bij de checkout, of is er een locatie of app aan je Shopify-account toegevoegd die je verzendzones verstoort.

Gecombineerde verzendkosten

Wanneer twee producten bij de checkout verschillende verzendtarieven ontvangen van verschillende verzendprofielen of verschillende groepen locaties binnen een verzendprofiel, kunnen de verzendtarieven worden gecombineerd. Wanneer verzendtarieven worden gecombineerd, wordt het verzendtarief Shipping genoemd en verzendsnelheden worden verwijderd uit het gecombineerde tarief.

Voor meer informatie over gecombineerde verzendtarieven, raadpleeg Gecombineerde tarieven bij de checkout.

Een locatie is automatisch toegevoegd aan een groep locaties in je verzendinstellingen

Binnen je verzendprofielen kun je je verzendzones en-tarieven opgeven op basis van de locaties die je in je Shopify-beheercentrum toevoegt, zodat bestellingen die op elke locatie zijn afgehandeld, verschillende verzendtarieven in rekening brengen. Als je slechts één locatie hebt, zijn alle verzendzones en -tarieven van toepassing op die locatie. Als je echter een tweede locatie toevoegt, kun je die locatie afzonderlijke zones en tarieven geven of ze gelijk stellen.

Wanneer je slechts één locatie hebt en vervolgens een tweede toevoegt, wordt die tweede locatie standaard toegevoegd aan de locatiegroep met je eerste locatie in al je verzendprofielen. Dit betekent dat beide locaties nu dezelfde verzendzones en -tarieven hebben. Als de tweede locatie zich in een ander land of gebied bevindt dan de eerste locatie, kan het zijn dat de verzendsnelheid niet correct wordt berekend en bij het afrekenen van je klanten wordt verborgen.

Om de verzendsnelheden die worden weergegeven bij het afrekenen te herstellen, verwijder je de tweede locatie uit de locatiegroep in je verzendinstellingen.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzenden en bezorging.
    1. Klik naast het verzendprofiel op Tarieven beheren. 3. Klik in de sectie Verzenden van op Details weergeven. 4. Klik op Beheren naast de locatie die is toegevoegd. 5. Kies ervoor om nieuwe tarieven voor die locatie te maken of uit de groeplocatie te verwijderen en klik vervolgens op Gereed. 6. Klik op Opslaan.

Een app die wordt beschouwd als een locatie is toegevoegd aan je Shopify-winkel

Apps die fungeren als fulfillmentservice, zoals Oberlo, worden geteld als een locatie in je Shopify-beheercentrum. Als je op het moment dat de app wordt toegevoegd slechts één locatie hebt, wordt de app automatisch toegevoegd aan je verzendprofielen als een andere locatie waarop je verzendzones en tarieven van toepassing zijn. Apps hebben geen locatie en daarom worden schattingen van de verzendsnelheid verwijderd bij de checkout.

Om de verzendsnelheden die worden weergegeven bij de checkout te herstellen, verwijder je de app uit de locatiegroep in je verzendinstellingen.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzenden en bezorging.
    1. Klik naast het verzendprofiel op Tarieven beheren. 3. Klik in de sectie Verzenden van op Details tonen. 4. Klik naast de app die is toegevoegd op Beheren. 5. Kies om nieuwe tarieven voor de app aan te maken of verwijder het van de locatiegroep, klik vervolgens op Gereed. 6. Klik op Opslaan.

Er wordt een land toegevoegd aan een zone met verschillende verzendsnelheden dan de landen die zich al in de zone bevinden

Om verzendsnelheden te gebruiken, moeten de landen in een verzendzone zich in dezelfde regio bevinden. Als je een land toevoegt aan een zone die niet in dezelfde regio ligt als de oorspronkelijke landen in de zone, wordt er een fout weergegeven. Voor meer informatie over de landen die in dezelfde zone kunnen worden gegroepeerd, raadpleeg Verzendzones moeten exclusief zijn voor specifieke gebieden.