De afbeeldingseditor gebruiken

Je kunt de afbeeldingseditor gebruiken om afbeeldingen die je in je Shopify-beheercentrum wilt gebruiken te bewerken en een ander formaat te geven.

Voordat je afbeeldingen bewerkt, moet je begrijpen hoe de beeldverhouding werkt voor de manier waarop ze op websites verschijnen.

Beeldverhouding van afbeeldingen

De beeldverhouding van een afbeelding is de verhouding tussen de breedte en de hoogte. Een afbeelding die bijvoorbeeld 200 bij 400 pixels is, heeft een beeldverhouding van 1:2. Een afbeelding van 150 bij 450 pixels heeft een beeldverhouding van 1:3.

Afbeeldingen kunnen van verschillende grootte zijn en toch dezelfde beeldverhouding hebben. Deel de breedte van elke afbeelding door de hoogte en vergelijk de resultaten als je wilt berekenen of afbeeldingen dezelfde beeldverhouding hebben.

Als je een consistente beeldverhouding gebruikt voor alle afbeeldingen van een bepaald type, zorgt dit ervoor dat ze mooier naast elkaar worden weergegeven, omdat ze allemaal dezelfde grootte hebben. Als je alle productafbeeldingen in een collectie bijvoorbeeld met dezelfde grootte wilt weergeven, moeten ze dezelfde beeldverhouding hebben.

Je kunt de afbeeldingseditor gebruiken om je afbeeldingen bij te snijden tot dezelfde beeldverhouding.

De afbeeldingseditor openen

Je kunt de afbeeldingseditor gebruiken om de productafbeeldingen te bewerken.

Stappen:

1. Ga vanaf je Shopify-beheercentrum naar Producten.

2. Klik op de naam van het product met de afbeelding die je wilt bewerken.

3. Klik in de sectie Media op de productafbeelding die je wilt bewerken.

Een afbeelding bijsnijden

Je kunt een afbeelding bijsnijden om een deel van de afbeelding te verwijderen. Dit is handig als je slechts een deel van de afbeelding wilt weergeven of als je de beeldverhouding van de afbeelding wilt wijzigen.

Stappen:

1. Klik op Bijsnijden.
  2. Omkader het gedeelte van de afbeelding dat je wilt behouden:

• Klik op Vrije vorm om de afbeelding bij te snijden tot een aangepast formaat. Klik op de hoeken van het gemarkeerde gebied en versleep deze of klik binnen het gemarkeerde gebied en versleep het naar een andere positie.
    • Klik op Origineel om de afbeelding bij te snijden met dezelfde beeldverhouding als de afbeelding. Klik op de hoeken van het gemarkeerde gebied en versleep deze om het formaat aan te passen, of klik binnen het gemarkeerde gebied en versleep het naar een andere positie. De beeldverhouding blijft hetzelfde als de originele afbeelding wanneer je het formaat wijzigt.
    • Klik op Vierkant om de afbeelding in een vierkant bij te snijden. Klik op de hoeken van het vierkant en sleep om het formaat aan te passen. Je kunt ook binnen het vierkant klikken en dit naar een andere positie slepen. De beeldverhouding van het vierkant blijft hetzelfde wanneer je het formaat wijzigt.
  3. Klik op Toepassen om de afbeelding bij te snijden.

4. Wanneer je klaar bent met bewerkingen in de afbeeldingseditor, klik op Opslaan.

Tekenen op een afbeelding

Misschien wil je op een afbeelding tekenen om een lijn toe te voegen, een deel van de afbeelding te markeren of een ontwerp toe te voegen.

Stappen:

1. Klik op Tekenen.
  2. Selecteer een kleur en een penseelgrootte.
  3. Klik en sleep op de afbeelding om te tekenen.
  4. Klik op Toepassen om de tekening toe te voegen.
  5. Wanneer je klaar bent met bewerkingen in de afbeeldingseditor, klik op Opslaan.

Je kunt de gum of wisser gebruiken om een tekening deels of helemaal te verwijderen. Er wordt dan niets van de originele afbeelding verwijderd.

Formaat van een afbeelding wijzigen

Je kunt het formaat van een afbeelding wijzigen om de werkelijke grootte te wijzigen.

Stappen:

1. Klik op Formaat wijzigen.
  2. Voer de nieuwe breedte voor de afbeelding in. Standaard is Beeldverhouding vergrendelen aangevinkt, waarmee de afbeeldingshoogte automatisch wordt bijgewerkt om de beeldverhouding van de afbeelding te behouden. Als je alleen de hoogte of breedte van een afbeelding wilt aanpassen, klik je op Beeldverhouding vergrendelen om de instelling uit te vinken. Als je het formaat van de afbeelding wijzigt en Beeldverhouding vergrendelen ingeschakeld laat, kan dit je afbeelding vervormen.
  3. Klik op Gereed om het formaat te wijzigen.
  4. Wanneer je klaar bent met bewerkingen in de afbeeldingseditor, klik op Opslaan.

De richting van een afbeelding wijzigen

Je kunt een afbeelding spiegelen of draaien om de weergaverichting te veranderen. Je kunt de afbeelding ook binnen het afbeeldingskader kantelen.

Stappen:

1. Klik op Roteren.
  2. De richting van de afbeelding wijzigen:

• Klik op Rechtsom draaien om de afbeelding te draaien.
    • Klik op de Verticaal draaien of Horizontaal draaien om de afbeelding om te draaien.
  3. Klik op Toepassen om de richting van de afbeelding te wijzigen.

4. Wanneer je klaar bent met bewerkingen in de afbeeldingseditor, klik op Opslaan.

De achtergrond van een afbeelding verwijderen of vervangen

Je kunt Shopify Magic gebruiken om de achtergrond van een afbeelding te verwijderen of te vervangen in de afbeeldingseditor.

Hier vind je meer informatie over het genereren van media door Shopify Magic.

Wijzigingen aan een afbeelding terugdraaien

Als je een afbeelding hebt gewijzigd met behulp van de afbeeldingseditor van Shopify, kun je ervoor kiezen om alle wijzigingen aan de oorspronkelijke afbeelding terug te draaien, zelfs nadat de wijzigingen zijn opgeslagen. Als je wijzigingen aan een aangepaste afbeelding terugdraait, kun je dit niet ongedaan maken. Voer teruggedraaide wijzigingen aan de afbeelding dus handmatig opnieuw uit als je deze opnieuw wil toepassen of behouden.

Stappen:

1. Klik op Terugzetten naar origineel.
  2. Klik in het dialoogvenster Afbeelding terugzetten naar origineel? op Terugzetten.

Er wordt een bericht Teruggezet naar origineel weergegeven dat aangeeft dat de wijziging is voltooid.