Skatteinkluderande prissättning för Managed Markets

Skatteinkluderande prissättning låter dig bestämma om du automatiskt ska inkludera eller exkludera skatter i produktpriserna, baserat på kundens region för varje marknad som du säljer till. Kunder i vissa länder eller regioner, till exempel Storbritannien, förväntar sig exempelvis produktpriser som inkluderar deras lokala moms (VAT). I andra länder eller regioner, till exempel USA, förväntar sig kunder att skatter utesluts i din webbshop och läggs till i kassan, om tillämpligt.

Skatteinkluderande priser tillämpas i följande regioner:

• Storbritannien
  • Australien
  • Nya Zeeland
  • Europeiska unionen
  • Mexico
  • Israel
  • Norge
  • Schweiz
  • Singapore
  • Japan

För alla andra länder och regioner beräknas skatter fortfarande och visas i kassan.

Granska följande resurser innan du aktiverar skatteinkluderande prissättning för dina marknader:

Steg:

1. Gå till du Inställningar > Marknader i din Shopify-administratör.
  2. Välj den marknad som du vill uppdatera.
  3. Klicka på Tullavgifter och importskatter.
  4. Klicka på pennikonen i avsnittet Hämta i priser eller i kassan.
  5. Kontrollera Inkludera eller exkludera skatt baserat på kundens land.
  6. Klicka på Spara.

När du gör ditt val visas en förhandsgranskning av hur priserna visas för kunderna i kassan.