Avancerad publicering

Du kan göra det enklare att hantera din blogg genom att använda Shopify-verktyg för att göra följande:

• Skapa en anpassad mall för att utforma en blogg eller ett enskilt inlägg i en viss stil.
  • Ange ett specifikt publiceringsdatum för inlägg.
  • Publicera eller avpublicera flera inlägg på en gång med bulkfunktionalitet.
  • Bjud in kunder att prenumerera på din blogg så att de får se dina uppdateringar.

Skapa en ny bloggmall

Du kan skapa en mall för att anpassa layouten för alla inlägg i en blogg. Du kan till exempel skapa en mall för en blogg som kommer att ha många bilder i inläggen och mallen används för alla inlägg. Att skapa anpassade bloggmallar kräver viss kunskap om kodning.

Steg:

1. Under mappen Mallar klickar du på Lägg till en ny mall..

2. Välj alternativet blogg i rullgardinsmenyn och ange sedan din mall.

3. Klicka på Skapa mall.

4. I online-kodeditorn gör du dina ändringar i mallen för att anpassa blogginläggets stil.

5. Klicka på Spara.

Använd en bloggmall

När du har skapat minst en ny bloggmall kan du använda den som mall för en blogg. Alla inlägg i bloggen visas i enlighet med den mall du ställer in. Att använda bloggmallar kan vara användbart när du vill att inläggen ska likna varandra.

Steg:

1. Klicka på den blogg du vill redigera.

2. Välj en mall i rullgardinsmenyn Mall.

3. Klicka på Spara.

Skapa en mall för blogginlägg

Du kan skapa en mall för att anpassa layouten för enskilda blogginlägg. Du kan till exempel skapa en mall för inlägg som kommer att innehålla många bilder men som du bara vill använda för några av inläggen i en blogg. Att skapa anpassade mallar för blogginlägg kräver viss kunskap om kodning.

Steg:

1. Under mappen Mallar klickar du på Lägg till en ny mall..

2. Markera artikelalternativet i rullgardinsmenyn och ange sedan din mall.

3. Klicka på Skapa mall.

4. I online-kodeditorn gör du dina ändringar i mallen för att anpassa blogginläggets stil.

5. Klicka på Spara.

Använd en mall för ett blogginlägg

När du har skapat minst en ny mall kan du använda en mall för ett enskilt inlägg. Endast de inlägg som har den tillämpade mallen kommer att visas i enlighet med den mall du ställer in. Att använda mallar för blogginlägg kan vara användbart när du vill att en genväg till ett blogginlägg ska se ut som ett visst sätt, men att du inte vill använda den för många inlägg i bloggen.

Steg:

1. Klicka på blogginlägget som du vill redigera.

2. Välj en mall i rullgardinsmenyn Mall.

3. Klicka på Spara.

Ange ett specifikt publiceringsdatum för ett blogginlägg

Du kan ange ett specifikt publiceringsdatum för din blogg. Till exempel kan du ställa in ett inlägg för att publiceras i tid för lanseringen av en ny produkt. Du kan även säkerhetskopiera ett inlägg. Läs mer om framtida publicering.

Steg:

1. På sidan Blogginlägg klickar du på det inlägg som du vill publicera på ett visst datum.

2. Klicka på Ange ett specifikt publiceringsdatum.

3. Välj publiceringsdatum och tid för inlägget.

4. Klicka på Spara.

Publicera blogginlägg i bulk

Du kan använda en massåtgärd för att publicera flera blogginlägg på en gång och göra dem synliga i din webbutik.

Steg:

1. blogginläggssidan, kontrollera de blogginlägg som du vill publicera.

2. Klicka på Åtgärder:

3. Välj Publicera valda blogginlägg.

Avpublicera blogginlägg i bulk

Du kan använda en massåtgärd för att avpublicera flera blogginlägg på en gång och dölja dem från din webbutik. Detta tar inte bort blogginläggen från Shopify.

Steg:

1. blogginläggssidan, kontrollera de blogginlägg som du vill avpublicera .

2. Klicka på Åtgärder:

3. Välj Avpublicera valda blogginlägg.

Bjud in kunder att prenumerera på din blogg

Shopify producerar automatiskt ett RSS-flöde för varje blogg du skapar, så kunder kan prenumerera på det och få meddelanden när du publicerar ett nytt inlägg. Matnings-URL är URL:en till bloggsidan med .atom bifogad. Till exempel: http://store.myshopify.com/blogs/blogname.atom. Kunder som vill prenumerera på din blogg kan klistra in matnings-URL:en i en matningsläsare.

Du kan inkludera din matningsadress i ett blogginlägg för att bjuda in kunder att prenumerera på din blogg.

Steg:

1. Klicka på namnet för blogginlägget där du vill lägga till matningsnamnet för bloggen.

2. I fältet Innehåll anger du text med matningsnamnet, till exempel Subscribe to this blog's RSS feed using http://store.myshopify.com/blogs/blogname.atom.

3. Klicka på Spara.

Tillåt kunder att prenumerera på ditt bloggflöde med FeedBurner

FeedBurner är en tredjepartstjänst som levererar ett flöde av ditt blogginnehåll till kunder som prenumererar.

Om du tidigare integrerat din blogg med FeedBurner kommer din befintliga blogg och dess inlägg förbli anslutet till FeedBurner.

Om du skapar en ny blogg kommer din nya blogg och dess inlägg inte längre att stödja FeedBurner, och alternativet är inte tillgängligt.