Testa konfigurationen av flera valutor

När du har aktiverat försäljning i flera valutor med Shopify Payments bör du testa kundupplevelsen. Bläddra i din butik, skapa testordrar och simulera betalning för dem med hjälp av testkreditkortsnummer. Kontrollera att priserna visas korrekt i de olika valutorna och att dina appar och dina inställningar fortsätter att fungera som förväntat.

Om du inte ser en valutaväljare i din butik måste du lägga till en.

Förhandsgranska valutor i din butik

Du kan förhandsgranska hur priserna ser ut i din butik.

Steg:

1. Klicka på Hanterai avsnittet Shopify Payments.

2. I avsnittet aktiverade valutor klickar du på den valuta du vill förhandsgranska.

3. Klicka på Visa i webbutik.

Byt valuta manuellt

Om du vill testa kundupplevelsen i olika valutor utan att behöva ändra ditt tema, lägg till texten ?currency=<ISO-code> i änden av din webbutiks URL och ersätt <ISO-code> med den tre tecken långa valutakoden ISO 4217.

Till exempel, om din butiks URL är myshopify-store.myshopify.com öppnar myshopify-store.myshopify.com?currency=CAD din butik och visar alla priser i kanadensiska dollar. myshopify-store.myshopify.com?currency=USD öppnar din butik och visar alla priser i amerikanska dollar.

Offentliga och privata appar

Besök din webbutik, Byt valuta och prova kundupplevelsen. Om du har installerat appar i din Shopify admin för att göra följande uppgifter bör du prova dem för att se till att de fungerar korrekt med flera valutor:

• Visa monetära värden (priser, summor) i butiksfronten eller i en rapport
  • Skicka e-postmeddelanden som innehåller priser till dina kunder

Om det uppstår ett problem med dessa appar kan det påverka kundupplevelsen i din butik. Dina kunder kan checka ut, men de kan se fel monetära värden. Till exempel kan en app som inte har uppdaterats skicka e-postmeddelanden till dina kunder som visar värdena på deras beställningar i en valuta som skiljer sig från den som de betalade i.

Notiser om offentliga appar

De flesta offentliga appar har uppdaterats med stöd för försäljning i flera olika valutor men vissa har ännu inte uppdaterats. Du får en avisering i din Shopify-admin om du har installerat en app som inte är kompatibel.

Om du får ett meddelande när du försöker aktivera försäljning i flera valutor, avinstallera den app som den nämner. Om du har inkompatibla appar installerade i din Shopify admin kan du inte aktivera försäljning i flera valutor.

Om du får en avisering efter att du har aktiverat att köpa i flera olika valutor, har du nyligen installerat en inkompatibel app och du måste avinstallera den. Om du inte avinstallerar appen påverkas kundupplevelsen i din butik (till exempel kan dina kunder inte kunna slutföra sina beställningar). Din erfarenhet i din Shopify admin påverkas också (till exempel kan du få problem med att behandla och återbetala beställningar).

Notiser om privata appar

Om du får en avisering om privata appar i din Shopify admin, måste din utvecklare granska dessa appar.

Shopify utgår från att om du har en privat app har du tillgång till utvecklare som kan ge dig råd om riskerna med att använda dessa appar när du är säljare i flera olika valutor. Du kan aktivera försäljning i flera valutor även om du har privata appar som inte stöder den här funktionen.

Lära sig mer