Testa konfigurationen av flera valutor

När du har aktiverat försäljning i flera valutor med Shopify Payments, testar du kundupplevelsen. Bläddra i din butik och skapa testordrar. Se till att priserna visas korrekt i de olika valutorna och att dina appar och dina anpassningar fortsätter att fungera som förväntat.

Byt valuta manuellt

Det enklaste sättet att prova kundupplevelsen i en annan valuta (utan att du behöver ändra ditt tema) är att lägga till parametern, ?currency=ISO-code, till i slutänden av dina webbutiks webbadresser. Byt ut ISO-kod med valutans 3-tecken ISO 4217 valutakod.

Till exempel följande länk öppnar butiken och visar alla priser i kanadensiska dollar: myshopify-store.myshopify.com?currency=CAD. Följande länk öppnar samma butik och visar priserna i amerikanska dollar: myshopify-store.myshopify.com?currency=USD.

Exempel på URL:er som stöds, inklusive ISO-certifierade koder
Stödda valuta Exempel på URL
Australisk dollar (AUD) myshopify-store.myshopify.com?currency=AUD
Kanadensisk dollar (CAD) myshopify-store.myshopify.com?currency=CAD
Danmark krona (DKK) myshopify-store.myshopify.com?currency=DKK
Euro myshopify-store.myshopify.com?currency=EUR
Hong Kong dollar (HKD) myshopify-store.myshopify.com?currency=HKD
Japanska yen (JPY) myshopify-store.myshopify.com?currency=JPY
Nyzeeländsk dollar (NZD) myshopify-store.myshopify.com?currency=NZD
Brittiskt pund sterling (GBP) myshopify-store.myshopify.com?currency=GBP
Singaporedollar (SGD) myshopify-store.myshopify.com?currency=SGD
Svenska kronor (SEK) myshopify-store.myshopify.com?currency=SEK
Amerikanska dollar (USD) myshopify-store.myshopify.com?currency=USD

Du kan även skapa testbeställningar och simulera betalning för dem med hjälp av testkreditkortsnummer från olika platser.

Förhandsgranska valutor i din butik

Du kan förhandsgranska hur priserna ser ut i din butik.

1. Från din Shopify admin, klicka på Inställningar.

2. Klicka på betalningsleverantör.

3. Klicka på Redigerai avsnittet Shopify Payments.

4. I avsnittet för aktiverade valutor klickar du på den valuta du vill förhandsgranska.

5. Klicka på Visa i webbutik.

Offentliga och privata appar

Besök din webbutik, Byt valuta och prova kundupplevelsen. Om du har installerat appar i din Shopify admin för att göra följande uppgifter bör du prova dem för att se till att de fungerar korrekt med flera valutor:

• Visa monetära värden (priser, summor) i butiksfronten eller i en rapport
  • Skicka e-postmeddelanden som innehåller priser till dina kunder

Om det uppstår ett problem med dessa appar kan det påverka kundupplevelsen i din butik. Dina kunder kan checka ut, men de kan se fel monetära värden. Till exempel kan en app som inte har uppdaterats skicka e-postmeddelanden till dina kunder som visar värdena på deras beställningar i en valuta som skiljer sig från den som de betalade i.

Notiser om offentliga appar

De flesta offentliga appar har uppdaterats med stöd för försäljning i flera olika valutor men vissa har ännu inte uppdaterats. Du får en avisering i din Shopify-admin om du har installerat en app som inte är kompatibel.

Om du får ett meddelande när du försöker aktivera försäljning i flera valutor, avinstallera den app som den nämner. Om du har inkompatibla appar installerade i din Shopify admin kan du inte aktivera försäljning i flera valutor.

Om du får en avisering efter att du har aktiverat att köpa i flera olika valutor, har du nyligen installerat en inkompatibel app och du måste avinstallera den. Om du inte avinstallerar appen påverkas kundupplevelsen i din butik (till exempel kan dina kunder inte kunna slutföra sina beställningar). Din erfarenhet i din Shopify admin påverkas också (till exempel kan du få problem med att behandla och återbetala beställningar).

Notiser om privata appar

Om du får en avisering om privata appar i din Shopify admin, måste din utvecklare granska dessa appar.

Shopify utgår från att om du har en privat app har du tillgång till utvecklare som kan ge dig råd om riskerna med att använda dessa appar när du är säljare i flera olika valutor. Du kan aktivera försäljning i flera valutor även om du har privata appar som inte stöder den här funktionen.

Lära sig mer