Leveringszoner og markeder

De lande og områder, som du føjer til dine leveringszoner i indstillingerne Forsendelse og levering, bliver automatisk tilgængelige i indstillingerne for Marked.

Dine markedsindstillinger har højere prioritet end indstillingerne for dine leveringszoner. Lad os f.eks. sige, at du har et land i en leveringszone med tilgængelige leveringspriser, men landet er også et inaktivt marked i indstillingerne Marked. Selv om der er tilgængelige leveringspriser, vil kunder fra dette land ikke kunne afgive en ordre, da landet er i et inaktivt marked.

Tilføjelse af nye lande og områder i leveringszoner

Alle nye lande eller områder, som du føjer til en leveringszone, føjes automatisk til indstillingerne Marked med følgende overvejelser:

• Hvis markedet Internationalt er aktivt, føjes det nye land eller område til dette marked, som forbliver aktivt.
  • Hvis dit internationale marked er inaktivt, føjes det nye land eller område til dette marked. Markedet forbliver inaktivt.
  • Hvis du ikke har markedet Internationalt, oprettes der et til dig. Det nye land eller område føjes til det nye marked, og markedet angives som inaktivt.

Lad os f.eks. sige, at markedet Internationalt er inaktivt, og du føjer Belgien til en leveringszone i indstillingerne Forsendelse og levering. Belgien føjes til markedet Internationalt, og markedet forbliver inaktivt. Du kan derefter flytte Belgien til et nyt marked i indstillingerne Marked.

Sletning af nye lande og områder fra leveringszoner

Når du sletter et land eller område i en leveringszone, deaktiveres det marked, som landet eller området befinder sig i, ikke automatisk. Hvis landet ikke området ikke har tilgængelige leveringsmetoder, vises en fejl i markedet, som indikerer landene uden tilgængelig betaling. Hvis landet eller området ikke har leveringspriser, men en mulighed for lokal afhentning, vises en fejl i markedet, som indikerer landene uden leveringspriser.