Luokan metakenttien lisääminen

Voit lisätä kauppaasi luokan metakenttiä ja siirtää olemassa olevat tuotteesi luokkien metakenttiin.

Kun määrität vakiomuotoisen luokan, se avaa ennalta määriteltyjen luokkien metakenttien joukon. Jokainen luokan metakenttä sisältää siihen liittyvät oletusarvoiset määritteet. Voit myös yhdistää ne versiovaihtoehdoihin.

Jos esimerkiksi lisäät tuoteluokan Vaatteet ja asusteet > Vaatteet > Paidat ja topit, voit lisätä luokkaan metakentät koko, kaula-aukko, hihan pituus, vaatteen pituus, ikä, kangas, sukupuoli, vaatteen ominaisuudet ja väri. Voit käyttää väriä versiovaihtoehtona ja lisätä värejä, kuten musta ja punainen.

Voit muuttaa yhdessä paikassa värimääritteen musta nimeksi grafiitti, ja versioiden arvot päivitetään kaikkialle, minne väri on yhdistetty. Kun käytät värimääritteitä versiovaihtoehtoina, voit esittää versiovaihtoehtojen värivaihtoehdot väriruutuina kauppasi tuotesivuilla.

Lue lisää Shopifyn vakiotuoteluokituksesta.

Luokan metakenttien lisääminen

Voit lisätä luokan metakenttiä, kun määrität vakiomuotoisen luokan tuotteillesi.

Tuotetietoihin lisättyjen tietojen perusteella Luokka-kentässä voi näkyä myös ehdotettu luokka. Kun olet tallentanut tuotteen, kaikki muokkaamattomat ehdotukset vahvistetaan.

Vaiheet:

Yhdistä versio luokan metakenttiin

Kun lisäät version, näyttöön tulee luettelo yhdistettävistä luokan metakentistä. Voit myös halutessasi ludoa mukautetun vaihtoehdon.

Vaiheet:

Version ja luokan metakenttien yhteyden katkaiseminen

Voit irrottaa luokan metakentän versiosta.

Vaiheet:

Olemassa olevien versiovaihtoehtojen siirtäminen luokkien metakenttiin

Jos olet jo luonut tuotteen, jolla on versiovaihtoehtoja, voit siirtää arvosi luokan metakenttiin ja luoda nopeasti useita uusia versioyhdistelmiä. Jos käytät luokan metakenttiä versiovaihtoehtojen luomiseen, voit muokata versiovaihtoehtojen nimiä yhdessä sijainnissa ja nimet päivittyvät kaikkiin paikkoihin, joihin tämä luokan metakenttä on yhdistetty.

Jos esimerkiksi tarjoat tällä hetkellä kolmea kokoa (S, M ja L) ja kahta väriä (Punainen ja Sininen), ja haluat lisätä kolmannen värin (Keltainen), tällä menetelmällä luodaan keltaisten tuoteversioiden 3 mahdollista kokoa samalla kertaa.

Liitä luokan metakenttä olemassa olevaan vaihtoehtoon klikkaamalla dynaamisen lähteen kuvaketta:

Yhdistä dynaaminen lähde -kuvake

Muokkaa tai lisää luokan metakenttiä

Voit muokata tai lisätä uusia määritteitä luokan metakenttiin, Voit muokata määritteitä Shopify adminin tuotesivulla tai kohdassa Sisältö > Metaobjektit. Kun lisäät uusia määritteitä, ne on mahdollista lisätä mihin tahansa luokan metakenttään yhdistettyyn tuotteeseen. Kun muokkaat olemassa olevia määritteitä, ne päivittyvät kaikkialle, minne määrite on yhdistetty.

Muokkaa tai lisää luokan metakenttiä tuotesivulta

Voit lisätä tai muokata luokan metakenttiä tietyn tuotteen tuotesivulta.

Vaiheet:

Muokkaa tai lisää luokan metakenttien määritteitä Sisältö-sivulta

Voit muokata luokan metakenttien määritteitä Shopify adminin Sisältö-sivulla sekä tietokoneella että Shopify-sovelluksessa.

Vaiheet:

Lisää määritteitä luokan metakenttiin Sisältö-sivulta

Voit lisätä uusia luokan metakenttiin liittyviä määritteitä Shopify adminin Sisältö-sivulta tietokoneella. Kun olet lisännyt uuden määritteen, voit käyttää sitä missä tahansa tuotteessa, jossa on luokan metakenttä.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-adminissasi kohtaan Sisältö > Metaobjektit.
  2. Klikkaa sen luokan metakentän määritelmän nimeä, jota haluat muokata tai johon haluat tehdä lisäyksiä.
  3. Klikkaa Lisää merkintä.
  4. Täytä uuden määritteen kentät.
  5. Klikkaa Tallenna.

Shopifyn vakiotuoteluokituksen rajoitukset

Tuotevaihtoehdoilla, jotka on luotu Shopifyn vakiotuoteluokituksen avulla, on seuraavat rajoitukset:

• Jotta voit käyttää Shopifyn vakiotuoteluokitusta Dawnin väriruuduissa, sinun on käytettävä viimeisintä versiota.
  • Uudet luokat eivät välttämättä ole yhteensopivia myyntikanavien kanssa. Tarkista tuotteen myyntikanavat ennen julkaistun tuoteluokan muokkaamista.
  • Mittayksikkö ja dimension tyyppi -ominaisuus eivät ole tällä hetkellä käytettävissä.
  • Mukautettuja ominaisuuksia ei tällä hetkellä tueta.
  • Ominaisuuksia ei tueta seuraavissa Shopify-sovelluksissa: Search and Discovery ja Shopify Bundles.