Laskujen hallinnointi Shopify Bill Pay -sovelluksella

Kun olet lisännyt laskut, voit hallinnoida kaikkia laskujasi suoraan Shopify Bill Pay -tililtäsi. Voit seurata, muokata ja käsitellä laskujen eri näkökohtia Shopify Bill Pay -sovelluksessa.

Lisätietoa laskujen tiloista

Shopify Bill Pay -sovelluksessa jokaiselle laskulle määritetään tila, joka osoittaa sen nykyisen tilan. Seuraavassa on kunkin tilan erittely ja merkitys:

Luettelo mahdollisista tilasta, joita laskulla voi olla, ja kuvaus tilasta
Tila Kuvaus
Maksettu Lasku on maksettu kokonaan, eikä lisätoimia tarvita.
Maksamatta Laskua ei ole vielä maksettu kokonaan.
Myöhässä Maksua ei ole suoritettu, ja eräpäivä on mennyt.
Vahvistus on vireillä Maksu pankkitilin kautta on valittu, mutta pankkitilin todennus odottaa edelleen.
Odottaa myyjää Odotetaan, että myyjä valitsee ensisijaisen maksutavan.
Ajoitettu Laskun maksu on ajastettu, mutta sitä ei ole vielä käsitelty.
Käynnissä Maksua veloitetaan, ja se on käsittelyvaiheessa.
Maksu epäonnistui Maksuyritys ei onnistunut. Lue, miksi näin voi käydä ja miten ongelma ratkaistaan.

Laskujen lajittelu, suodatus ja haku

Laskujen tehokas hallinnointi voi säästää aikaasi ja auttaa pitämään talousasiat paremmassa hallinnassa. Tarvitsemiesi laskujen järjestämisen ja löytämisen avuksi voit lajitella, suodattaa ja hakea laskuja Shopify Bill Pay -sovelluksessa.

Lajittele laskusi

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Talous > Bill Pay.
  2. Klikkaa lajittelupainiketta.
  3. Valitse lajittelukriteerit ja se, lajitellaanko se nousevassa vai laskevassa järjestyksessä.

Suodata laskusi

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Talous > Bill Pay.
  2. Klikkaa haku- ja suodatinpainiketta.
  3. Klikkaa Lisää suodatinja valitse sitten kriteerit, joiden mukaan haluat suodattaa.
  4. Valitse tietty arvo, jonka mukaan suodatat.

Hae laskua

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Talous > Bill Pay.
  2. Klikkaa haku- ja suodatinpainiketta.
  3. Kirjoita hakusana ja paina enter-näppäintä.

Maksujen ajastaminen uudelleen ja peruuttaminen

Suunnitelmat muuttuvat toisinaan, ja maksun ajastaminen uudelleen tai peruuttaminen saattaa olla tarpeen.

Ajoita lasku uudelleen

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Talous > Bill Pay.
  2. Klikkaa laskua.
  3. Klikkaa Muokkaa maksua.
  4. Valitse Toimitusta koskevat tiedot-kohdassa uusi veloituspäivä.
  5. Klikkaa Päivitä maksu.

Ajastetun maksun peruuttaminen

Ajastetun maksun peruuttaminen on mahdollista vain ennen sen käsittelyn alkamista. Maksun käsittelyn alkamisen jälkeen sen peruuttaminen ei välttämättä ole mahdollista. Jos tarvitset apua maksun käsittelyn alkamisen jälkeen, sinun on otettava yhteyttä Shopify-tukeen.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Talous > Bill Pay.
  2. Klikkaa laskua, jonka haluat poistaa.
  3. Klikkaa viimeisimmässä maksutoiminnassa Peruuta maksuja klikkaa sitten Peruuta maksu.

Laskun poistaminen

Voit poistaa laskun kokonaan tiedostoistasi poistamalla sen.

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Talous > Bill Pay.
  2. Klikkaa laskua.
  3. Klikkaa Poista lasku ja valitse sitten Poista.

Maksuhistorian tietojen vieminen

Voit viedä maksuraportin CSV-tiedostona, joka sisältää kaikki valittujen päivien aikana suoritettujen maksujen tiedot (ajastettu, käsittelyssä, suoritettu tai epäonnistunut).

Kun luot raporttia, voit valita ajanjakson jopa 12 edeltävältä kuukaudelta. Jos haluat sisällyttää ajastetut maksut, sinun on sisällytettävä tulevat päivämäärät raporttiisi.

Maksuraporttisi sisältää seuraavat tiedot:

Taulukko, joka sisältää vietävän Bill Pay ‑maksuraportin CSV-kentät ja kuvaukset.
Kentän nimi Kuvaus
Maksutunnus Yksilöllinen maksutunniste.
Myyjän yrityksen nimi Myyjän nimi.
Laskun numero Myyjän laskutustunnus, laskun luomisen yhteydessä annetussa muodossa.
Maksun summa (USD) Maksun summa Yhdysvaltain dollareina.
Vastaanottopäivä Päivämäärä, jolloin maksu käsiteltiin ensimmäisen kerran.
Toimituspäivä
  • ACH-pankkisiirrot: päivämäärä, jolloin myyjä vastaanotti maksun.
  • Sekit: päivämäärä, jolloin sekki lähetettiin myyjälle.
Maksutapa Käytettävissä olevat vaihtoehdot ovat: ACH-pankkisiirto, pankkikortti ja luottokortti.
Huomautus itselle Kaikki käyttäjän syöttämät huomautukset.
Huomautus myyjälle Myyjälle mahdollisesti tehdyt huomautukset.
Maksun tila Käytettävissä olevat vaihtoehdot ovat:
  • Käsittelyssä: ACH-pankkisiirtona toimitettujen maksujen raha on kerätty, mutta ei vielä toimitettu. Sekki: sekki on lähetetty, mutta ei vielä talletettu.
  • Valmis: ACH-pankkisiirto on toimitettu. Sekki on talletettu. Rahat on toimitettu myyjän pankkikortille.
  • Epäonnistui: Rahojen kerääminen tai toimittaminen epäonnistui.
Tarkista tila Koskee sekkimaksuja. Saatavilla olevat vaihtoehdot ovat: lähetetty, toimitettu ja talletettu.
Tapahtumaan liittyvien kulujen summa (USD) Tapahtumaan liittyvien maksujen kokonaismäärä (esim. luottokorttimaksut tai pikamaksujen kulut).
Ajoittanut Maksun ajoittaneen käyttäjän etu- ja sukunimi.
Hyväksynyt Maksun hyväksyneen käyttäjän etu- ja sukunimi (jos maksu edellyttää hyväksyntää).

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Talous > Bill Pay.
  2. Klikkaa Lisää toimintoja > Hallinnoi Bill Pay -palvelua.
  3. Klikkaa Raportit-osiosta Maksut-kohdasta Luo raportti.
  4. Valitse Vie maksuraportti ‑valintaikkunassa päivämääräalue:

• Valitse Viimeiset 30 päivää, jos haluat viedä tietoja viimeiseltä 30 päivältä.
    • Valitse Mukautettu päivämäärä, jos haluat valita raporttiin räätälöidyn päivämäärävälin. Jos haluat sisällyttää ajastetut maksut, valitse tulevaisuudessa olevia päivämääriä. Valitsemasi ajanjakso voi ulottua jopa 12 kuukautta taaksepäin.
  5. Klikkaa Vie maksut.

Raportti ladataan laitteellesi CSV-tiedostona.