Sådan administrerer du dine fakturaer med Shopify Bill Pay

Når du har tilføjet dine fakturaer, kan du administrere alle dine fakturaer direkte fra din Shopify Bill Pay-konto. I Shopify Bill Pay kan du holde styr på, redigere og håndtere forskellige aspekter af dine fakturaer.

Om statusser for fakturaer

I Shopify Bill Pay får hver faktura tildelt en status, der angiver dens aktuelle tilstand. Følgende er en oversigt over hver status, og hvad den betyder for dig:

Liste over mulige statusser, som en faktura kan have, samt en beskrivelse af statussen
Status Beskrivelse
Betalt Fakturaen er blevet betalt fuldt ud, og der kræves ikke yderligere handling.
Ikke betalt Fakturaen er ikke blevet betalt fuldt ud endnu.
Forfalden Betalingen er ikke gennemført, og forfaldsdatoen er overskredet.
Afventer bekræftelse Betaling via en bankkonto er valgt, men bekræftelsen af bankkontoen afventer stadig.
Afventende forhandler Venter på, at forhandleren vælger sin foretrukne betalingsmetode.
Planlagt Betalingen af fakturaen er planlagt, men er ikke blevet behandlet endnu.
I gang Betalingen er fratrukket og er i behandlingsfasen.
Betalingen mislykkedes Betalingsforsøget mislykkedes. Se, hvorfor dette kan forekomme, og hvordan du løser det.

Sådan sorterer, filtrerer og søger du efter fakturaer

Hvis du administrerer dine fakturaer effektivt, kan det spare dig tid og hjælpe dig med at få bedre kontrol over din økonomi. For at hjælpe dig med at organisere og finde de fakturaer, du har brug for, kan du sortere, filtrere og søge efter fakturaer i Shopify Bill Pay.

Sortér dine fakturaer

1. Gå til Finans > Bill Pay i Shopify-administrator.
  2. Klik på knappen Sortér.
  3. Vælg sorteringskriteriet, og om sorteringen skal være stigende eller faldende.

Filtrer dine fakturaer

1. Gå til Finans > Bill Pay i Shopify-administrator.
  2. Klik på knappen til søg og filtrer.
  3. Klik på Tilføj filter, og vælg derefter de kriterier, du vil filtrere efter.
  4. Vælg den specifikke værdi, der skal filtreres efter.

Søg efter en faktura

1. Gå til Finans > Bill Pay i Shopify-administrator.
  2. Klik på knappen til søg og filtrer.
  3. Angiv dit søgeord, og tryk derefter på Enter på tastaturet.

Sådan planlægger du betalinger på ny eller annullerer dem

Nogle gange kan ens planer ændres, og du er muligvis nødt til at planlægge en betaling på ny eller annullere den.

Planlæg en faktura på ny

1. Gå til Finans > Bill Pay i Shopify-administrator.
  2. Klik på fakturaen.
  3. Klik på Rediger betaling.
  4. Under Leveringsoplysninger vælger du en ny fratrækkelsesdato.
  5. Klik på Opdater betaling.

Annuller en planlagt betaling

Det er kun muligt at annullere en planlagt betaling, før den begynder behandlingsprocessen. Det er muligvis ikke muligt at annullere en betaling, når behandlingen er startet. Hvis du har brug for hjælp, når en betaling er begyndt at blive behandlet, skal du kontakte Shopify Support.

Trin:

1. Gå til Finans > Bill Pay i Shopify-administrator.
  2. Klik på den faktura, du vil slette.
  3. Klik på Annuller betaling i den seneste betalingsaktivitet, og klik derefter på Annuller betaling.

Slet en faktura

Du kan fjerne en faktura helt fra dine fortegnelser ved at slette den.

1. Gå til Finans > Bill Pay i Shopify-administrator.
  2. Klik på fakturaen.
  3. Klik på Slet faktura og derefter Slet.

Eksportér data om din betalingshistorik

Du kan eksportere en betalingsrapport som en CSV-fil, der indeholder alle oplysninger om behandlede betalinger (planlagte, igangværende, gennemførte eller mislykkede), der er udført i en bestemt periode.

Når du genererer en rapport, kan du vælge datoer fra op til de seneste 12 måneder. Hvis du vil medtage planlagte betalinger, skal du inkludere fremtidige datoer i din rapport.

Din betalingsrapport indeholder følgende oplysninger:

Tabel med CSV-felterne og beskrivelser af den eksporterbare Bill Pay-betalingsrapport.
Feltnavn Beskrivelse
Betalings-id Den unikke betalings-identifikator.
Navnet på forhandlerens firma Forhandlerens navn.
Fakturanummer Forhandlerens faktura-id, som det blev angivet under oprettelse af fakturaen.
Betalingsbeløb (USD) Betalingsbeløbet, i USD.
Opkrævningsdato Den dato, hvor betalingen blev behandlet for første gang.
Leveringsdato
  • For ACH-bankoverførsler: Den dato, hvor betalingen blev modtaget af forhandleren.
  • For checks: Den dato, hvor checken blev sendt til forhandleren.
Betalingsmetode De tilgængelige valgmuligheder er: ACH-bankoverførsel, debetkort eller kreditkort.
Bemærkninger til mig Alle bemærkninger, der er angivet af brugeren.
Notat til forhandleren Eventuelle bemærkninger, der er skrevet til forhandleren.
Betalingsstatus De tilgængelige valgmuligheder er:
  • Igangværende: For betalinger, der leveres via ACH-bankoverførsel, er pengene blev registreret, men ikke leveret endnu. For checks er checken blevet sendt, men ikke indløst endnu.
  • Gennemført: ACH-bankoverførslen blev leveret. Checken blev indløst. Pengene blev overført til forhandlerens debetkort.
  • Mislykkedes: Vi kunne ikke registrere eller levere pengene.
Kontrollér status Relevant for betalinger, der foretages via check. De tilgængelige valgmuligheder er: Sendt, Leveret og Indløst.
Beløb for tilknyttede gebyrer (USD) Det samlede beløb for de tilknyttede gebyrer (som f.eks. kreditkortgebyrer eller gebyrer for hurtig betaling).
Planlagt af For- og efternavn på den bruger, som planlagde betalingen.
Godkendt af For- og efternavn på den bruger, der godkendte betalingen (for betalinger, der kræver godkendelse).

Trin:

1. Gå til Finans > Bill Pay i Shopify-administrator.
  2. Klik på Flere handlinger > Administrer Bill Pay.
  3. Klik på Opret rapport under Betalinger i afsnittet Rapporter.
  4. Vælg datointervallet i dialogboksen Eksportér betalingsrapport:

• Vælg Seneste 30 dage for at eksportere data fra de seneste 30 dage.
    • Vælg Tilpasset dato for at vælge et tilpasset datointerval for din rapport. Vælg datoer i fremtiden, hvis du vil inkludere planlagte betalinger. Du kan vælge datoer fra op til de seneste 12 måneder.
  5. Klik på Eksportér betalinger.

Rapporten downloades til din enhed som en CSV-fil.