Facturen beheren met Shopify Bill Pay

Nadat je facturen hebt toegevoegd, kun je ze rechtstreeks in het Shopify Bill Pay-account beheren. In Shopify Bill Pay kun je verschillende aspecten van je facturen volgen, wijzigen en afhandelen.

Inzicht in factuurstatussen

In Shopify Bill Pay krijgt elke factuur een status toegewezen die de huidige staat aangeeft. Hieronder volgt een overzicht van elke status en wat deze betekent:

Lijst met factuurstatussen met de beschrijving
Status Beschrijving
Betaald De factuur is volledig betaald en je hoeft niets meer te doen.
Onbetaald De factuur is nog niet volledig betaald.
Achterstallig De betaling is niet voltooid en de vervaldatum is verstreken.
Verificatie is in behandeling Betaling via een bankrekening is geselecteerd, maar de verificatie van de bankrekening is nog in behandeling.
In afwachting van verkoper In afwachting van de verkoper om de gewenste betaalmethode te selecteren.
Gepland De betaling voor de factuur is gepland, maar is nog niet verwerkt.
Wordt uitgevoerd De betaling is ingehouden en is in de verwerkingsfase.
Betaling mislukt De betaalpoging is niet geslaagd. Lees waarom dit kan gebeuren en hoe je dit kunt oplossen.

Facturen sorteren, filteren en zoeken

Als je je facturen efficiënt beheert, kun je tijd besparen en je financiën beter onder controle houden. Om je te helpen bij het ordenen en vinden van je facturen, kun je deze sorteren, filteren en zoeken in Shopify Bill Pay.

Facturen sorteren

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Bill Pay.
  2. Klik op de knop Sorteren.
  3. Selecteer de sorteercriteria en de sorteervolgorde (oplopend of aflopend).

Facturen filteren

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Bill Pay.
  2. Klik op de knop voor zoeken en filteren.
  3. Klik op Filter toevoegen en selecteer op welke criteria je wilt filteren.
  4. Selecteer de specifieke waarde waar je op wilt filteren.

Een factuur zoeken

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Bill Pay.
  2. Klik op de knop voor zoeken en filteren.
  3. Voer een zoekterm in en druk op Enter op het toetsenbord.

Betalingen opnieuw plannen en annuleren

Soms kun je van gedachten veranderen en wil je misschien een betaling opnieuw plannen of annuleren.

Een factuur opnieuw plannen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Bill Pay.
  2. Klik op de factuur.
  3. Klik op Betaling bewerken.
  4. Selecteer bij Bezorggegevens een nieuwe datum voor de afschrijving.
  5. Klik op Betaling bijwerken.

Een geplande betaling annuleren

Je kunt een ingeplande betaling alleen bewerken als de verwerking nog niet is begonnen. Nadat de verwerking van de betaling is begonnen, kun je deze mogelijk niet meer annuleren. Als je hulp nodig hebt nadat de verwerking van een betaling is begonnen, neem dan contact op met Shopify Support.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Bill Pay.
  2. Klik op de factuur die je wilt verwijderen.
  3. Klik in de meest recente betalingsactiviteit op Betaling annuleren en nog een keer op Betaling annuleren.

Een factuur verwijderen

Je kunt een factuur helemaal uit je administratie halen door deze te verwijderen.

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Bill Pay.
  2. Klik op de factuur.
  3. Klik op Factuur verwijderen en daarna op Verwijderen.

De gehele betalingsgeschiedenisgegevens exporteren

Je kunt een betalingsrapport exporteren in de vorm van een CSV-bestand met alle gegevens van verwerkte betalingen (gepland, in uitvoering, voltooid of mislukt) die zijn uitgevoerd gedurende een specifieke reeks datums.

Wanneer je een rapport genereert, kun je datums tot twaalf maanden in het verleden kiezen. Neem toekomstige datums op in het rapport als je geplande betalingen wil opnemen.

Het betalingsrapport bevat de volgende gegevens:

Tabel met de CSV-velden en beschrijvingen voor het exporteerbare betalingsrapport van Bill Pay.
Veldnaam Beschrijving
Betalings-ID De unieke betalings-ID.
Bedrijfsnaam verkoper De naam van de verkoper.
Factuurnummer De factuur-ID van de verkoper, zoals ingevoerd bij het aanmaken van de factuur.
Betalingsbedrag (USD) Het betalingsbedrag, in USD.
Inningsdatum De datum waarop de betaling voor het eerst is verwerkt.
Leverdatum
  • Voor ACH-bankoverschrijvingen: de datum waarop de verkoper de betaling heeft ontvangen.
  • Voor cheques: de datum waarop de cheque naar de verkoper is verzonden.
Betaalmethode Beschikbare opties zijn: ACH-bankoverschrijving, debetkaart of creditcard.
Opmerking voor jezelf Door gebruikers ingevoerde opmerkingen.
Memo aan verkoper Eventuele opmerkingen voor de verkoper.
Status betaling Beschikbare opties zijn:
  • In uitvoering: Bij betalingen via ACH-bankoverschrijving is het geld geïnd, maar nog niet aangekomen. Bij cheques is de cheque verzonden, maar nog niet gestort.
  • Voltooid: Een ACH-bankoverschrijving is aangekomen. Een cheque is gestort. Geld is gestort op de debetkaart van de verkoper.
  • Mislukt: we kunnen niks innen of overmaken.
Status controleren Relevant voor betalingen per cheque. Beschikbare opties zijn: verzonden, afgeleverd en gestort.
Bedrag bijbehorende kosten (USD) Het totale bedrag van de bijbehorende kosten (zoals creditcard of snelle betalingskosten).
Gepland door De voor- en achternaam van de gebruiker die de betaling heeft gepland.
Goedgekeurd door De voor- en achternaam van de gebruiker die de betaling heeft goedgekeurd (voor betalingen waarvoor goedkeuring vereist is).

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Bill Pay.
  2. Klik op Meer acties > Bill Pay beheren.
  3. Klik in de sectie Rapporten onder Betalingen op Rapport aanmaken.
  4. Selecteer in het dialoogvenster Betalingsrapport exporteren het datumbereik:

• Selecteer Afgelopen 30 dagen om gegevens van de afgelopen 30 dagen te exporteren.
    • Selecteer Aangepaste datum om een aangepast datumbereik voor het rapport te kiezen. Selecteer datums in de toekomst om geplande betalingen op te nemen. Je kunt datums tot twaalf maanden in het verleden kiezen.
  5. Klik op Betalingen exporteren.

Het rapport wordt naar je apparaat gedownload als CSV-bestand.