Shopify Bill Pay instellen

Nadat je Shopify Bill Pay hebt geïnstalleerd, kun je je bedrijfsgegevens invoeren, betaalmethoden en betalingsvoorkeuren instellen en een QuickBooks-account koppelen.

Je bedrijfsgegevens invoeren

De eerste keer dat je toegang hebt tot Shopify Bill Pay, wordt je mogelijk gevraagd om je bedrijfsgegevens in te voeren.

Als je je bedrijfsgegevens later wilt aanpassen, kun je je winkelgegevens bewerken in Instellingen > Winkelgegevens. De nieuwe informatie wordt ook bijgewerkt op je Shopify Bill Pay-account.

Een bankrekening toevoegen

Wanneer je een bankrekening koppelt, verifieert Shopify Bill Pay deze eerst. Je kunt verifiëren via de Plaid-service of door microstortingen te doen.

Als je je account met Plaid verifieert, kun je je bankrekening direct verifiëren en meteen rekeningen betalen.

Als je met microstortingen verifieert, worden er vanuit Shopify Bill Pay twee bedragen van minder dan 1 USD op je bankrekening gestort. Het kan 1-2 werkdagen duren voordat microstortingen op je bankrekening staan. Wanneer ze op je rekening staan, krijg je een e-mail met het verzoek om de gestorte bedragen te verifiëren. Als je dat hebt gedaan, is je bankrekening geverifieerd en kun je deze gebruiken om facturen te betalen. De microstortingen worden daarna binnen 1-2 werkdagen weer van je rekening afgeschreven.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Bill Pay.
  2. Klik op Bill Pay beheren.
  3. Klik bij Je betaalmethoden op Betaalmethode toevoegen.
  4. Klik op Bankrekening.
  5. Verifieer je bankrekening met een van de volgende methoden:
    • Direct koppelen via Plaid: klik op Direct koppelen en koppel je account volgens de aanwijzingen van Plaid.
    • Via microstortingen: klik op Verifiëren met microstortingen, voer je bankrekeninggegevens in en klik op Verificatie starten.

Een creditcard of betaalpas toevoegen

Als je creditcards of bankpassen als betaalmethode in Shopify Bill Pay wilt toevoegen, moeten dit commerciële, zakelijke of bedrijfscards zijn.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Bill Pay.
  2. Klik op Bill Pay beheren.
  3. Klik bij Je betaalmethoden op Betaalmethode toevoegen.
  4. Klik op Creditcard of betaalpas.
  5. Voer de gegevens van de kaart in en klik op Details toevoegen.

Als je problemen hebt met het toevoegen van een kaart, bekijk dan de stappen voor probleemoplossing.

Een betaalmethode verwijderen

Als je een bepaalde betaalmethode niet meer gebruikt, kun je deze verwijderen. Dit is niet mogelijk als er nog betalingen voor deze methode gepland staan. Eerst annuleer je eventueel ingeplande betalingen voor de betaalmethode en daarna verwijder je de betaalmethode.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Bill Pay.
  2. Klik op Bill Pay beheren.
  3. Klik in de sectie Je betaalmethoden naast de betaalmethode op de knop ....
  4. Klik op Verwijderen en daarna nog een keer op Verwijderen.

Een QuickBooks Online-account koppelen

Je kunt het QuickBooks Online-account synchroniseren, zodat facturen automatisch worden toegevoegd aan het Shopify Bill Pay-account. Synchroniseren met QuickBooks synchroniseert ook je verkoperslijst voor eventuele onbetaalde facturen. Voor elke verkoper met een onbetaalde factuur die naar Shopify Bill Pay wordt gesynchroniseerd, wordt een verkopersprofiel aangemaakt in het Shopify Bill Pay-account.

Als je wijzigingen aanbrengt bij verkopers in Shopify Bill Pay, worden deze ook gesynchroniseerd met QuickBooks Online.

Nadat je je account hebt gekoppeld, worden binnen een paar minuten facturen van de afgelopen 60 dagen gesynchroniseerd.

Stappen:

1. Ga naar het Shopify-beheercentrum en klik op Financiën > Bill Pay.
  2. Klik op Facturen importeren > synchroniseren met QuickBooks Online.
  3. Log in het dialoogvenster in bij je QuickBooks Online-account en voltooi de koppeling.

Na koppeling van je QuickBooks-account worden facturen elke twee uur gesynchroniseerd. Je kunt ook op Nu synchroniseren klikken in de sectie Accountintegraties op de pagina Bill Pay beheren.

Stocky koppelen aan Shopify Bill Pay

Als je de voorraad voor je winkel beheert met de Stocky-app kun je Stocky koppelen aan Shopify Bill Pay om open inkooporders van Stocky om te zetten in facturen in Shopify Bill Pay. Hierdoor heb je minder handmatig werk bij het beheer van inkooporders, facturen en rekeningen in het crediteurenproces. Wanneer je je QuickBooks Online-account aan Bill Pay koppelt, worden de facturen die worden gemaakt op basis van Stocky-inkooporders automatisch met QuickBooks gesynchroniseerd.

Stappen:

1. Ga in de Stocky-app naar Voorkeuren > API-toegang.
  2. Als je nog nooit een API-sleutel hebt gegenereerd, klik je op Nieuwe API-sleutel genereren.
  3. Kopieer de huidige sleutel. Dit is de Stocky API-toegangssleutel.
  4. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Bill Pay.
  5. Klik op Facturen importeren > Facturen aanmaken vanuit Stocky.
  6. Plak de Stocky API-toegangssleutel in het veld API-toegangssleutel en klik vervolgens op Doorgaan. Je hoeft alleen de Stocky API-toegangssleutel te plakken wanneer je Shopify Bill Pay voor het eerst koppelt aan Stocky.
  7. Selecteer de inkooporders die je wilt omzetten in facturen en klik vervolgens op Facturen aanmaken.

Hier vind je meer informatie over het toevoegen van facturen via Stocky.

Gmail-inbox koppelen aan Shopify Bill Pay

Als je zakelijke e-mails beheert met een e-mailadres van Google, kun je dit koppelen aan Shopify Bill Pay om automatisch verschuldigde facturen uit je Gmail-inbox te importeren in Shopify Bill Pay. Dit bespaart tijd en handmatig werk bij het beheren van de facturen die je ontvangt van verkopers en leveranciers, aangezien je de factuurgegevens die leveranciers naar Shopify Bill Pay verzenden niet langer handmatig hoeft in te typen of te downloaden wanneer je betalingen wilt plannen.

Nadat Shopify Bill Pay is gekoppeld, scant het regelmatig de Gmail-inbox op facturen die verkopers verzenden via bestandsbijlagen. Shopify Bill Pay importeert geen andere items uit de inbox en heeft er ook geen toegang toe.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Bill Pay.
  2. Klik op Facturen importeren > Importeren vanuit Gmail.
  3. Selecteer het Google-account dat je wil koppelen aan Bill Pay en log in.
  4. Klik op Toestaan.

Het laden kan 20 tot 30 seconden duren, afhankelijk van het aantal facturen dat je in de gekoppelde inbox hebt. Facturen die worden toegevoegd via Gmail worden weergegeven in je Bill Pay-inbox met Gmail als herkomst.

E-mailmeldingen kiezen

Alle e-mailmeldingen van Shopify Bill Pay gaan naar het e-mailadres van de accounteigenaar. Dit is te vinden in de Shopify-accountinstellingen.

Je kunt ervoor kiezen een melding te ontvangen voor de volgende gebeurtenissen:

• Betaling gepland: je krijgt een e-mail wanneer een betaling is gepland.
  • Status bijgewerkt voor geplande betaling: je krijgt een e-mail wanneer de status van een geplande betaling verandert.
  • Factuur is verschuldigd: je krijgt twee e-mails - de eerste vijf dagen voor de vervaldatum van de factuur en de tweede één dag ervoor.
  • Ontvangstbewijs voor betalingskosten: je krijgt een e-mail met een ontvangstbewijs van eventuele kosten die in rekening worden gebracht voor het verwerken van een betaling.

Stappen:

1. Ga naar het Shopify-beheercentrum en klik op Financiën > Bill Pay.
  2. Klik op Bill Pay beheren.
  3. Bij E-mailmeldingen vink je de e-mailmeldingen die je wil ontvangen aan of uit.

Verkopers toevoegen

Als je een factuur betaalt voor een verkoper voor wie je nog geen profiel hebt in je Shopify Bill Pay-account, wordt een nieuw verkopersprofiel aangemaakt voor die verkoper. Maar je kunt ook een verkopersprofiel aanmaken voordat je een factuur betaalt om het betalingsproces te versnellen.