Facturen betalen via Shopify Bill Pay

Shopify Bill Pay is een tool waarmee je (binnen- én buitenlandse) facturen kunt beheren en betalen.

Factuurbetalingen instellen

Wanneer je een verkoper voor het eerst betaalt via Shopify Bill Pay, worden je betalingsvoorkeuren opgeslagen voor de volgende betaling aan deze verkoper. Als je nog een profiel hebt voor deze verkoper in je Shopify Bill Pay-account, wordt er automatisch een aangemaakt wanneer je de verkopergegevens voor de factuur invult.

Binnenlandse facturen betalen

1. Ga naar het Shopify-beheercentrum en klik op Financiën > Bill Pay.
  2. Open de instellingen voor factuurbetalingen:

• Als de verkoper de factuur heeft gemaild naar je Shopify Bill Pay e-mailadres, de factuur is gesynchroniseerd via QuickBooks of je de factuur eerder hebt toegevoegd, klik dan op de factuur.
    • Als je de factuurbetaling handmatig instelt, klik je op Factuur toevoegen.
  3. Voeg de betalingsgegevens van de factuur toe of controleer deze:

• Als (een deel van) de factuurgegevens al zijn ingevuld, loop de gegevens dan goed na en voer eventueel ontbrekende gegevens in.
    • Als je de factuurbetaling handmatig instelt, voeg je de betalingsgegevens toe:
      • Klik op Bestand toevoegen om een factuurbestand te uploaden. Het bestandstype moet PDF of JPG zijn.
      • Als je de factuurgegevens handmatig wilt invoeren, klik je op Gegevens handmatig toevoegen.
  4. Klik op Doorgaan.

5. Selecteer de betaalmethode voor de factuur. Je kunt ook Betaalmethode toevoegen selecteren in de vervolgkeuzelijst om een nieuwe methode in te stellen.

6. Selecteer de bezorgmethode van de verkoper voor de betaling. Als je deze verkoper nog niet eerder hebt betaald met Shopify Bill Pay, is het misschien nodig om extra gegevens over de bezorgmethode in te voeren, zoals een routerings- en rekeningnummer als je de verkoper via een bankoverschrijving betaalt.

• Selecteer ACH-bankoverschrijving om de verkoper een bankoverschrijving te laten ontvangen.
    • Klik op Papieren cheque om de verkoper een cheque per post te laten ontvangen. Als dit de eerste keer is dat je deze verkoper een cheque stuurt, wordt je gevraagd het bezorgadres in te voeren. Als je het bezorgadres wilt wijzigen, klik je op Bewerken. Controleer wat er op de cheque wordt weergegeven.
    • Klik op Verkoper vragen te kiezen (alleen Amerikaanse verkopers) om de verkoper zelf te laten beslissen hoe de betaling plaatsvindt. Er wordt een e-mail naar de verkoper gestuurd waarin deze wordt gevraagd de bezorgmethode in te stellen. De link in de e-mail is 7 dagen geldig.
  7. Selecteer bij Afschrijvingsdatum de datum waarop de betaling wordt geïncasseerd via de opgegeven betaalmethode.

8. Als je ACH-bankoverschrijving hebt geselecteerd, selecteer je hoe snel de betaling wordt uitgevoerd.

9. Klik op Betaling plannen.

Internationale facturen betalen

Betaal internationale facturen via een bankoverschrijving, je Shopify Balance-account of een Mastercard-creditcard. Je kunt internationale facturen niet met andere creditcards of een debetkaart. Je betaalt de verkoper dan via een internationale bankoverschrijving. Je hebt het SWIFT (BIC)- of IBAN-nummer van de verkoper nodig.

Loop altijd de internationale facturen zorgvuldig na om ervoor te zorgen dat je het juiste bedrag in USD betaalt, vooral als de oorspronkelijke factuur in een andere valuta is opgemaakt.

Als dit de eerste keer is dat je een internationale factuur betaalt, voer je tijdens het betaalproces aanvullende informatie over je bedrijf in, zoals je btw-nummer en persoonsgegevens van alle bedrijfseigenaren die een aandeel van 25% of meer van het bedrijf in bezit hebben of van belangrijke beslissers in het bedrijf.

Stappen:

1. Ga naar het Shopify-beheercentrum en klik op Financiën > Bill Pay.
  2. Open de instellingen voor factuurbetalingen:

• Als de verkoper de factuur heeft gemaild naar je Shopify Bill Pay e-mailadres, de factuur is gesynchroniseerd via QuickBooks of je de factuur eerder hebt toegevoegd, klik dan op de factuur.
    • Als je de factuurbetaling handmatig instelt, klik je op Factuur toevoegen.
  3. Voeg de betalingsgegevens van de factuur toe of controleer deze:

• Als (een deel van) de factuurgegevens al zijn ingevuld, loop de gegevens dan goed na en voer eventueel ontbrekende gegevens in.
    • Als je de factuurbetaling handmatig instelt, voeg je de betalingsgegevens toe:
      • Klik op Bestand toevoegen om een factuurbestand te uploaden. Het bestandstype mag alleen PDF of JPEG zijn.
      • Als je de factuurgegevens handmatig wilt invoeren, klik je op Gegevens handmatig toevoegen.
  4. Klik op Doorgaan.

5. Selecteer je betaalmethode voor de factuur.

6. Selecteer Internationale bankoverschrijving als bezorgmethode.

7. Als dit de eerste keer is dat je deze verkoper betaalt, voer je zijn of haar betalingsgegevens in en klik je op Doorgaan.

8. Selecteer het doel van betaling in de vervolgkeuzelijst. Als je Anders selecteert, voer dan een beschrijving in.

9. Klik op Doorgaan.

10. Selecteer bij Afschrijvingsdatum de datum waarop de betaling wordt geïncasseerd via de opgegeven betaalmethode.

11. Klik op Betaling plannen.