Terugkerende betalingen via Shopify Bill Pay instellen

Met Shopify Bill Pay kun je je betalingen automatiseren door terugkerende betalingen in te stellen voor verkopers of facturen die je regelmatig betaalt.

Terugkerende betalingen instellen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Bill Pay.
  2. Klik op Maak een betaling.
  3. Stel de Betalingsfrequentie in. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

• Wekelijks: Betalingen worden elke week op dezelfde dag gedaan als je eerste betaling.
    • Maandelijks: Betalingen worden elke maand gedaan op dezelfde dag van de maand als de eerste betaling.
    • Jaarlijks: Betalingen worden elk jaar gedaan op dezelfde datum als de eerste betaling.
  4. In de sectie Duur van terugkerende betalingen kun je kiezen hoelang je met de betalingen wil doorgaan:

• Totdat ik besluit om op te zeggen: De betalingen gaan voor onbepaalde tijd door totdat je ze handmatig stopzet.
    • Tot een bepaalde datum: Met deze optie geef je een begin- en einddatum voor de betalingen op.
  5. Hierna plan je de betaling op dezelfde manier in als een eenmalige betaling.

Terugkerende betalingen herkennen

Terugkerende betalingen worden aangegeven met het label Terugkerend in de kolom Status, ook nadat de betaling is uitgevoerd. Als je met de muis over het label beweegt, zie je de betalingsfrequentie en de specifieke eindvoorwaarde die je hebt geselecteerd.

Als je de gegevens van een terugkerende betaling wilt bekijken, zoals de frequentie, einddatum en aantal betalingen, kun je op de factuur klikken.

Terugkerende betalingen beheren

Als er iets verandert in je financiële configuratie of je overeenkomsten met verkopers, moet je de gegevens van je terugkerende betalingen misschien ook aanpassen.

Een terugkerende betaling bewerken

Als je een terugkerende betaling bewerkt, worden ook de toekomstige betalingen veranderd:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Bill Pay.
  2. Klik op de factuur en daarna op Alle betalingen bewerken.
  3. Selecteer in de sectie Bezorggegevens een nieuwe datum voor de afschrijving.
  4. Klik op Betaling bijwerken om de wijzigingen op te slaan.

Een terugkerende betaling annuleren

Je kunt terugkerende betalingen per betaling of voor alle betalingen annuleren. Je kunt een ingeplande terugkerende betaling alleen bewerken als de verwerking nog niet is begonnen. Nadat de verwerking van de betaling is begonnen, kun je deze mogelijk niet meer annuleren. Als je hulp nodig hebt nadat de verwerking van een betaling is begonnen, neem dan contact op met Shopify Support.

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Bill Pay.
  2. Klik op de factuur die je wil verwijderen en daarna op Annuleren.
  3. Selecteer Huidige betaling annuleren of Alle betalingen annuleren in de vervolgkeuzelijst.
  4. Klik op Betaling annuleren of op Alle betalingen annuleren om je keuze te bevestigen.