Facturen toevoegen via Shopify Bill Pay

Shopify Bill Pay ondersteunt financiële transacties door zowel binnenlandse als internationale factuurbetalingen te faciliteren. In dit artikel lees je hoe je facturen handmatig, per e-mail of door synchronisatie met apps als QuickBooks Online en Gmail toevoegt.

De eerste keer dat je een betaling met een verkoper instelt, voeg je de gegevens van de verkoper en de door jou gewenste betaalmethode toe. De volgende keer dat je een factuur van die verkoper betaalt, worden diens gegevens en je betalingsvoorkeuren opgeslagen om het proces te versnellen.

Inzicht in factuurvereisten en aandachtspunten

Shopify Bill Pay ondersteunt betalingen binnen de Verenigde Staten. Voor internationale betalingen gelden specifieke richtlijnen:

Tips voor snelle betalingen

Bekijk de volgende tips om je te helpen je facturen snel te betalen:

• Zorg ervoor dat je bankrekening gekoppeld en geverifieerd is voordat je een betaling start. Je kunt de bankrekening in principe ook tijdens het betaalproces toevoegen, maar dit kan vertragingen opleveren.
  • Bij grotere bedragen moet je soms tijdens het betaalproces een afbeelding van de factuur meesturen om de verificatie te versnellen.

Facturen toevoegen aan Shopify Bill Pay

Je kunt op meerdere manieren facturen toevoegen aan je Shopify Bill Pay-account:

• handmatig via het Shopify-beheercentrum;
  • met een e-mailadres van Bill Pay;
  • door synchronisatie van een QuickBooks Online-account;
  • door facturen te importeren vanuit je Gmail-account;
  • vanuit de Stocky-app.

Handmatig een factuur toevoegen aan je Shopify Bill Pay-account

Je kunt een factuur handmatig aan je Shopify Bill Pay-account toevoegen en deze later betalen. Als je je factuur in één stap handmatig wil toevoegen en betalen, lees dan Een binnenlandse factuur betalen of Een internationale factuur betalen.

Stappen:

1. Ga naar het Shopify-beheercentrum en klik op Financiën > Bill Pay.
  2. Klik op Factuur toevoegen.
  3. Voeg de betalingsgegevens toe:

• Klik op Bestand toevoegen om een factuurbestand te uploaden. Het bestandstype moet PDF of JPG zijn.
    • Als je de factuurgegevens handmatig wilt invoeren, klik je op Gegevens handmatig toevoegen.
  4. Klik op Opslaan en achteraf betalen.

Facturen toevoegen met je Shopify Bill Pay-e-mail

Je Shopify Bill Pay-account heeft een uniek e-mailadres waarmee jij of je verkopers facturen kunnen verzenden. Als je geen facturen in het Shopify Bill Pay-account hebt, wordt je unieke Shopify Bill Pay-e-mail weergegeven op de homepage van Shopify Bill Pay. Als je facturen hebt, wordt het e-mailadres weergegeven boven het factuurgebied op de homepage.

Wanneer jij of je verkoper een factuur naar dit adres verzendt en een factuur bijvoegt, wordt de factuur in je Shopify Bill Pay-account in het Shopify-beheercentrum weergegeven, waar (een deel van) de informatie van de factuur wordt ingevuld. De indeling van de bijgevoegde factuur moet PNG, JPG, PDF of GIF zijn en mag maximaal 10 MB groot zijn.

Facturen per e-mail toevoegen kan een snelle manier zijn om de te betalen facturen in je Shopify Bill Pay-account te laten zien. Je kunt bijvoorbeeld eens nadenken over de volgende methoden:

• Geef je verkopers je e-mailadres van Shopify Bill Pay, zodat ze daar rechtstreeks facturen naar kunnen sturen.
  • Stuur de e-mails met bijgevoegde facturen door naar je e-mailadres van Shopify Bill Pay.
  • Maak een schermafbeelding of foto van je factuur en stuur deze mee met een e-mail naar je Shopify Bill Pay-e-mailadres.

Facturen synchroniseren vanuit QuickBooks Online

Je kunt je QuickBooks Online-account koppelen, zodat facturen uit je QuickBooks-account automatisch aan je Shopify Bill Pay-account worden toegevoegd. Bij het synchroniseren met QuickBooks wordt ook je leverancierslijst gesynchroniseerd en wordt in je Shopify Bill Pay-account een verkopersprofiel aangemaakt voor elke leverancier met een onbetaalde factuur.

Nadat je je account hebt gekoppeld, worden binnen een paar minuten facturen van de afgelopen 60 dagen gesynchroniseerd. Daarna vindt elke 2 uur synchronisatie plaats om eventuele nieuwe facturen op te halen.

Facturen importeren via Gmail

Je kunt je Gmail-account koppelen, zodat facturen uit je Google Mail-inbox automatisch aan je Shopify Bill Pay-account worden toegevoegd.

Nadat Shopify Bill Pay is gekoppeld, wordt de Gmail-inbox regelmatig gescand op facturen die verkopers verzenden via bestandsbijlagen. Shopify Bill Pay importeert geen andere items uit de inbox en heeft er ook geen toegang toe.

Facturen toevoegen via Stocky

Als je de voorraad voor je winkel beheert met de Stocky-app, kun je Stocky koppelen aan Shopify Bill Pay om open inkooporders van Stocky om te zetten in facturen in Shopify Bill Pay.

Koppel Stocky aan Shopify Bill Pay met behulp van de Stocky API-toegangssleutel voordat je facturen toevoegt via Stocky.

Wanneer je facturen maakt op basis van inkooporders uit Stocky, wordt de volgende informatie gesynchroniseerd met de resulterende facturen:

• Totaal bedrag in $
  • Naam verkoper
  • Vervaldatum
  • Bestelnummer

Facturen die worden toegevoegd via Stocky worden weergegeven in je Bill Pay-inbox als Onbetaald en met Stocky vermeld als herkomst.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Bill Pay.
  2. Klik op Facturen aanmaken vanuit Stocky.
  3. Selecteer de inkooporders die je wilt omzetten in facturen en klik vervolgens op Facturen aanmaken.