Lägga till räkningar i Shopify Bill Pay

Shopify Bill Pay har stöd för finansiella transaktioner genom att underlätta både inhemska och internationella räkningsbetalningar. I den här artikeln kan du läsa om hur du lägger till räkningar manuellt, via e-post eller genom att synkronisera med appar som QuickBooks Online och Gmail.

Första gången du konfigurerar en betalning med en säljare lägger du till säljarens uppgifter och din föredragna betalningsmetod. Nästa gång du betalar en faktura från den leverantören sparas informationen och dina betalningsinställningar för att göra processen snabbare.

Krav på räkningar och överväganden

Shopify Bill Pay har stöd för betalningar både inom USA och internationellt med specifika riktlinjer:

Tips för snabb betalning

Se följande tips för snabb betalning av dina räkningar:

• Se till att ditt bankkonto är anslutet och verifierat innan du påbörjar en betalning. Du kan lägga till bankkontot när räkningen betalas, men det kan leda till förseningar.
  • För större betalningar kan du behöva ladda upp en bild av räkningen under betalningsprocessen för att påskynda verifieringen.

Lägga till fakturor i Shopify Bill Pay

Du kan lägga till räkningar till ditt Shopify Bill Pay-konto på flera sätt:

• manuellt via Shopify-admin
  • med en e-postadress för Bill Pay
  • synkronisera ett QuickBooks Online-konto
  • importera räkningar från ditt Gmail-konto
  • lägga till räkningar från Stocky-appen

Manuellt lägga till en räkning till ditt Shopify Bill Pay-konto

Du kan lägga till en räkning manuellt till ditt Shopify Bill Pay-konto och betala den senare. Om du vill lägga till och betala räkningen manuellt i ett steg kan du antingen betala en inhemsk räkning eller betala en internationell räkning.

Steg:

1. Klicka på Ekonomi > Bill Pay i din Shopify-admin.
  2. Klicka på Lägg till faktura.
  3. Lägg till betalningsuppgifterna:

• Klicka på Lägg till fil för att ladda upp en fakturafil. Filen måste vara antingen en PDF eller JPG.
    • Klicka på Lägg till uppgifter manuellt för att ange fakturans uppgifter manuellt.
  4. Klicka på Spara och betala senare.

Lägga till räkningar med hjälp av din e-postadress för Shopify Bill Pay

Ditt Shopify Bill Pay-konto levereras med en unik e-postadress dit du eller dina säljare kan skicka fakturor. Om du inte har några fakturor i Shopify Bill Pay-kontot visas din unika e-postadress för Shopify Bill Pay på Shopify Bill Pays hemsida. Om du har fakturor visas e-postadressen ovanför fakturaområdet på startsidan.

När du eller din säljare skickar en faktura till den här adressen och bifogar en faktura visas fakturan sedan i ditt Shopify Bill Pay-konto i din Shopify-admin, med alla eller delar av fakturans information ifylld. Bifogad faktura måste vara en PNG-, JPG-, PDF- eller GIF-fil och kan vara en maximal storlek på 10 MB.

Att lägga till fakturor via e-post kan vara ett snabbt sätt att fylla i ditt Shopify Bill Pay-konto med de räkningar du behöver betala. Överväg att använda några av följande metoder:

• Se till att dina leverantörer känner till din e-postadress för Shopify Bill Pay så att de kan skicka fakturor dit direkt
  • Vidarebefordra e-postmeddelanden som innehåller bifogade fakturor till din e-postadress för Shopify Bill Pay
  • Ta en skärmdump eller bild av din faktura och bifoga den till ett e-postmeddelande som du skickar till din Shopify Bill Pay-e-postadress

Synkronisera räkningar från QuickBooks Online

Du kan ansluta ditt QuickBooks Online-konto så att fakturor från ditt QuickBooks-konto automatiskt läggs till i ditt Shopify Bill Pay-konto. Synkronisering med QuickBooks synkroniserar även din leverantörslista och en leverantörsprofil skapas i din Shopify Bill Pay för varje säljare som har en obetald räkning.

När du har anslutit ditt konto synkroniseras fakturor från de senaste 60 dagarna inom några minuter. Därefter sker en synkronisering varannan timme för att ta in nya fakturor.

Importera räkningar via Gmail

Du kan ansluta ditt Gmail-konto så att fakturor från din inkorg i Google Mail automatiskt läggs till i ditt Shopify Bill Pay-konto.

När Shopify Bill Pay har anslutits skannas regelbundet din Gmail-inkorg efter fakturor som skickas från leverantörer med filbilagor. Shopify Bill Pay importerar ingenting och har inte åtkomst till andra meddelanden i din inkorg.

Lägg till fakturor via Stocky

Om du använder Stocky-appen för att hantera lager för din butik kan du ansluta Stocky till Shopify Bill Pay för att omvandla dina öppna inköpsordrar från Stocky till fakturor i Shopify Bill Pay.

Innan du lägger till fakturor via Stocky, se till att du har anslutit Stocky till Shopify Bill Pay med hjälp av din åtkomstnyckel för Stocky API.

När du skapar fakturor från Stocky-inköpsordrar synkroniseras följande information med de efterföljande fakturorna:

• Totalt belopp ($)
  • Säljarens namn
  • Förfallodatum
  • Inköpsordernummer

Fakturor som läggs till via Stocky visas i din inkorg för Bill Pay som obetalda och med Stocky listad som ursprung.

Steg:

1. Gå till Ekonomi > Bill Pay från din Shopify-admin.
  2. Klicka på Skapa räkningar från Stocky.
  3. Välj inköpsordrarna som du vill göra om till räkningar och klicka sedan på Skapa räkningar.