Konfigurera återkommande betalningar via Shopify Bill Pay

Med Shopify Bill Pay kan du automatisera dina betalningar genom att konfigurera återkommande betalningar för säljare eller räkningar som du betalar regelbundet.

Konfigurera återkommande betalningar

1. Gå till Ekonomi > Bill Pay i din Shopify-admin.
  2. Klicka på Gör en betalning.
  3. Ställ in Betalningsfrekvens när du skapar betalningen. Du har bland annat följande alternativ:

• Veckovis: Betalningar sker varje vecka samma dag som du initierade den första betalningen.
    • Månadsvis: Betalningar sker varje månad på samma datum som den första betalningen.
    • Årligen: Betalningar sker årligen på samma datum som den första betalningen.
  4. I avsnittet Varaktighet för återkommande betalning väljer du hur länge betalningarna ska fortsätta:

• Tills jag väljer att avbryta: Betalningarna fortsätter på obegränsad tid tills du manuellt stoppar dem.
    • Fram till ett specifikt datum: Du måste välja både ett start- och slutdatum för betalningarna.
  5. Fortsätt med schemaläggningen av betalningen som du vanligtvis skulle göra för en engångsbetalning.

Återkommande betalningar

Återkommande betalningar anges med etiketten Återkommande i kolumnen Status, även efter att betalningen är gjord. Om du håller muspekaren över etiketten visas betalningsfrekvensen och det specifika slutvillkor som du har valt.

Du kan klicka på räkningen om du vill visa uppgifterna för en återkommande betalning, till exempel betalningsfrekvens, slutdatum och antal betalningar.

Hantera återkommande betalningar

Du kan behöva justera uppgifterna för dina återkommande betalningar på grund av ändringar i dina finansiella konfigureringar eller avtal med säljare.

Redigera en återkommande betalning

Om du redigerar en återkommande betalning påverkas alla framtida förekomster av betalningen:

1. Gå till Ekonomi > Bill Pay i din Shopify-admin.
  2. Klicka på räkningen och sedan på Redigera alla betalningar.
  3. I avsnittet Leveransuppgifter väljer du ett nytt datum för avräkning.
  4. Klicka på Uppdatera betalning för att spara ändringarna.

Avbryta en återkommande betalning

Du kan avbryta enskilda återkommande betalningar eller alla framtida återkommande betalningar. En schemalagd återkommande betalning kan endast avbrytas innan den börjar behandlas. När en betalning har börjat behandlas är det kanske inte möjligt att avbryta den. Om du behöver hjälp efter det att betalningen har börjat behandlas måste du kontakta Shopify-supporten.

1. Gå till Ekonomi > Bill Pay i din Shopify-admin.
  2. Klicka på räkningen som du vill radera och klicka sedan på Avbryt.
  3. Välj Avbryt aktuell betalning eller Avbryt alla betalningar i rullgardinsmenyn.
  4. Klicka på Avbryt betalning eller Avbryt alla betalningar för att bekräfta ditt beslut.