Betala räkningar via Shopify Bill Pay

Shopify Bill Pay är ett verktyg som du kan använda för att hantera och betala räkningar, oavsett om de är inhemska eller internationella.

Konfigurera dina räkningsbetalningar

När du betalar en säljare via Shopify Bill Pay för första gången sparas dina betalningsinställningar till nästa gång du betalar säljaren. Om säljaren inte redan har en profil i ditt Shopify Bill Pay-konto skapas en profil automatiskt när du lägger till räkningens säljaruppgifter.

Inhemsk räkningsbetalning

1. Klicka på Ekonomi > Bill Pay i din Shopify-admin.
  2. Få tillgång till konfigurationen för fakturabetalning:

• Om säljaren har e-postat fakturan till din Shopify Bill Pay-e-postadress har fakturan synkroniserats via QuickBooks, eller om du tidigare har lagt till fakturan, klicka på fakturan.
    • Klicka på Lägg till faktura om du konfigurerar fakturabetalningen manuellt.
  3. Lägg till eller granska fakturans betalningsuppgifter:

• Granska detaljerna och ange eventuell information som saknas om alla eller några av fakturans uppgifter redan har fylls i.
    • Lägg till betalningsuppgifter om du konfigurerar fakturabetalningen manuellt:
      • Klicka på Lägg till fil för att ladda upp en fakturafil. Filen måste vara antingen en PDF eller JPG.
      • Klicka på Lägg till uppgifter manuellt för att ange fakturans uppgifter manuellt.
  4. Klicka på Fortsätt

5. Välj betalningsmetod för fakturan. Du kan också välja Lägg till betalningsmetod från rullgardgardinsmenyn för att konfigurera en ny metod.

6. Välj säljarens leveransmetod för betalningen. Om du inte har betalat den här säljaren innan du använder Shopify Bill Pay kan du behöva ange ytterligare information om leveransmetoden, till exempel ett clearing- och ett kontonummer om du betalar leverantören via en banköverföring.

• Om du vill att säljaren ska få en banköverföring väljer du ACH-banköverföring.
    • Om du vill att säljaren ska få en check via posten klickar du på Papperscheck.Om det här är första gången du skickar en check till säljaren blir du uppmanad att ange säljarens leveransadress.Klicka på Redigera om du behöver ändra leveransadressen.Granska vad som visas på checken.
    • För att låta säljaren bestämma hur betalningen ska tas emot klickar du på Be säljare att välja (endast amerikanska säljare). Ett e-postmeddelande skickas till säljaren för att konfigurera leveransmetoden. Länken i e-postmeddelandet är giltig i sju dagar.
  7. Välj det datum du vill att betalningen ska tas från din betalningsmetod under Dragningsdatum.

8. Om du har valt ACH-banköverföring väljer du leveranshastighet.

9. Klicka på Schemalägg betalning.

Internationell räkningsbetalning

Internationella räkningar måste betalas med en banköverföring, ditt Shopify Balance-konto eller ett Mastercard-kreditkort. Du kan inte betala internationella räkningar med andra kreditkort eller med betalkort. Din säljare betalas sedan via en internationell banköverföring. Du behöver din säljares SWIFT- eller IBAN-nummer.

Granska alltid internationella räkningar noggrant för att se till att du betalar rätt belopp i USD, särskilt om den ursprungliga räkningen är i en annan valuta.

Om det här är första gången du betalar en internationell räkning måste du ange ytterligare information om ditt företag under betalningsprocessen, till exempel din företagsinformation och personlig information om alla företagsägare som äger 25 % eller mer av företaget eller de som är viktiga beslutsfattare i företaget.

Steg:

1. Klicka på Ekonomi > Bill Pay i din Shopify-admin.
  2. Få tillgång till konfigurationen för fakturabetalning:

• Om säljaren har e-postat fakturan till din Shopify Bill Pay-e-postadress har fakturan synkroniserats via QuickBooks, eller om du tidigare har lagt till fakturan, klicka på fakturan.
    • Klicka på Lägg till faktura om du konfigurerar fakturabetalningen manuellt.
  3. Lägg till eller granska fakturans betalningsuppgifter:

• Granska detaljerna och ange eventuell information som saknas om alla eller några av fakturans uppgifter redan har fylls i.
    • Lägg till betalningsuppgifter om du konfigurerar fakturabetalningen manuellt:
      • Klicka på Lägg till fil för att ladda upp en fakturafil. Filen måste vara antingen en PDF eller en JPG.
      • Klicka på Lägg till uppgifter manuellt för att ange fakturans uppgifter manuellt.
  4. Klicka på Fortsätt

5. Välj betalningsmetod för räkningen.

6. Välj Internationell överföring som leveransmetod.

7. Om det här är första gången du betalar den här leverantören anger du deras betalningsuppgifter och klickar sedan på Fortsätt.

8. Välj betalningsändamål i rullgardgardinsmenyn. Om du väljer Annat, ange en beskrivning.

9. Klicka på Fortsätt

10. Välj det datum du vill att betalningen ska tas från din betalningsmetod under Dragningsdatum.

11. Klicka på Schemalägg betalning.