Laskujen maksaminen Shopify Bill Payn kautta

Shopify Bill Pay -työkalulla voit hallinnoida ja maksaa niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin laskuja.

Laskujen maksujen määrittäminen

Kun maksat myyjälle ensimmäistä kertaa Shopify Bill Payn kautta, maksuasetukset tallennetaan seuraavaa maksukertaa varten. Jos myyjällä ei vielä ole profiilia Shopify Bill Pay -tililläsi, sellainen luodaan automaattisesti, kun lisäät laskun myyjän tiedot.

Kotimaisen laskun maksu

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Talous > Bill Pay.
  2. Käytä laskun maksun määritystä:

• Jos myyjä on lisännyt laskun sähköpostitse Shopify Bill Pay -sähköpostiosoitteeseen, lasku on synkronoitu QuickBooksista tai olet aiemmin lisännyt laskun, klikkaa laskua.
    • Jos määrität laskun maksun manuaalisesti, klikkaa Lisää lasku.
  3. Lisää tai tarkista laskun maksutiedot:

• Jos kaikki tai osa laskun tiedoista on jo täytetty, tarkista tiedot ja anna puuttuvat tiedot.
    • Jos määrität laskun maksun manuaalisesti, lisää maksutiedot:
      • Lataa laskutiedosto klikkaamalla Lisää tiedosto. Tiedoston on oltava joko PDF- tai JPG-tiedosto.
      • Jos haluat syöttää laskun tiedot manuaalisesti, klikkaa Lisää tiedot manuaalisesti.
  4. Valitse Jatka.

5. Valitse laskun maksutapa. Voit myös valita pudotusvalikosta Lisää maksutapa, jos haluat määrittää uuden maksutavan.

6. Valitse maksuun myyjän toimitustapa. Jos et ole maksanut tälle myyjälle ennen Shopify Bill Payn kautta, sinun on ehkä syötettävä toimitustapaa koskevat lisätiedot, kuten reititys ja tilinumero, jos maksat myyjälle pankkisiirron kautta.

• Jos haluat, että myyjä saa pankkisiirron, valitse ACH-pankkisiirto.
    • Jos haluat, että myyjä saa sekin postissa, klikkaa Paperisekki. Jos tämä on ensimmäinen kerta, kun lähetät tälle myyjälle sekin, sinua kehotetaan antamaan myyjän toimitusosoite. Jos haluat muuttaa toimitusosoitetta, klikkaa Muokkaa. Tarkista, mitä sekki sisältää.
    • Jos haluat antaa myyjän päättää, miten hän vastaanottaa maksun, klikkaa Pyydä myyjää valitsemaan (vain Yhdysvalloissa). Myyjälle lähetetään sähköpostiviesti toimitustavan määrittämistä varten. Sähköpostin linkki on voimassa seitsemän päivän ajan.
  7. Valitse Veloituspäivä-kohdasta päivämäärä, jolloin haluat, että maksu suoritetaan maksutavastasi.

8. Jos valitsit ACH-pankkisiirron, valitse toimitusnopeus.

9. Klikkaa Ajoita maksu.

Kansainvälisen laskun maksu

Kansainväliset laskut on maksettava pankkisiirrolla, Shopify Balance ‑tilillä tai Mastercard-luottokortilla. Et voi maksaa kansainvälistä laskua muilla luottokorteilla tai pankkikortilla. Myyjä saa sitten maksun kansainvälisenä tilisiirtona. Tarvitset myyjän SWIFT- tai IBAN-numeron.

Tarkista kansainväliset laskut aina huolellisesti ja varmista, että maksat oikean USD-summan, varsinkin jos alkuperäisen laskun valuutta on jokin muu.

Jos tämä on ensimmäinen kerta, kun maksat kansainvälisen laskun, sinun on annettava lisätietoja yrityksestäsi maksuprosessin aikana, kuten yrityksesi verotiedot ja kaikkien niiden yritysten omistajien henkilötiedot, jotka omistavat vähintään 25 prosenttia yrityksestä tai ovat yrityksen tärkeimpiä päätöksentekijöitä.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Talous > Bill Pay.
  2. Käytä laskun maksun määritystä:

• Jos myyjä on lisännyt laskun sähköpostitse Shopify Bill Pay -sähköpostiosoitteeseen, lasku on synkronoitu QuickBooksista tai olet aiemmin lisännyt laskun, klikkaa laskua.
    • Jos määrität laskun maksun manuaalisesti, klikkaa Lisää lasku.
  3. Lisää tai tarkista laskun maksutiedot:

• Jos kaikki tai osa laskun tiedoista on jo täytetty, tarkista tiedot ja anna puuttuvat tiedot.
    • Jos määrität laskun maksun manuaalisesti, lisää maksutiedot:
      • Voit ladata laskutiedoston klikkaamalla Lisää tiedosto. Tiedoston on oltava joko PDF- tai JPEG-muodossa.
      • Jos haluat syöttää laskun tiedot manuaalisesti, klikkaa Lisää tiedot manuaalisesti.
  4. Valitse Jatka.

5. Valitse laskulle maksutapasi.

6. Valitse toimitustavaksi kansainvälinen tilisiirto.

7. Jos tämä on ensimmäinen kerta, kun maksat tälle myyjälle, syötä hänen maksutietonsa ja klikkaa sitten Jatka.

8. Valitse maksun tarkoitus pudotusvalikosta. Jos valitset Muu, kirjoita kuvaus.

9. Valitse Jatka.

10. Valitse Veloituspäivä-kohdasta päivämäärä, jolloin haluat, että maksu suoritetaan maksutavastasi.

11. Klikkaa Ajoita maksu.