Betale fakturaer gjennom Shopify Bill Pay

Shopify Bill Pay er et verktøy du kan bruke til å administrere og betale fakturaer, enten de er nasjonale eller internasjonale.

Konfigurere fakturabetalinger

Når du betaler en selger gjennom Shopify Bill Pay for første gang, lagres betalingsinnstillingene til neste gang du betaler samme selger. Hvis selgeren ikke allerede har en profil i Shopify Bill Pay-kontoen, opprettes en automatisk når du legger til informasjon om selgeren for fakturaen.

Betaling av en innenlandsfaktura

1. Klikk på Økonomi > Bill Pay fra Shopify-administrator.
  2. Åpne konfigurasjonen for fakturabetaling:

• Hvis selgeren har sendt fakturaen på e-post til Shopify Bill Pay-e-postadressen, fakturaen er synkronisert gjennom QuickBooks, eller du tidligere har lagt til fakturaen, klikker du på fakturaen.
    • Hvis du konfigurerer fakturabetalingen manuelt, klikker du på Legg til faktura.
  3. Legg til eller se gjennom betalingsopplysningene for fakturaen:

• Hvis alle eller noen av fakturaopplysningene allerede er fylt ut, ser du gjennom opplysningene og oppgir eventuelle manglende opplysninger.
    • Hvis du konfigurerer fakturabetaling manuelt, legger du til betalingsopplysninger:
      • Klikk på Legg til fil for å laste opp en fakturafil. Filen må være enten en PDF eller en JPG.
      • Klikk på Legg til opplysninger manuelt for å angi fakturaopplysningene manuelt.
  4. Klikk på Fortsett.

5. Velg betalingsmåte for fakturaen. Du kan også velge Legg til betalingsmåte fra rullegardinmenyen for å konfigurere en ny måte.

6. Velg selgerens leveringsmåte for betalingen. Hvis du ikke har betalt denne selgeren med Shopify Bill Pay tidligere, kan det hende du må oppgi mer informasjon om leveringsmåten, som bank- og kontonummer dersom du betaler selgeren med en bankoverføring.

• Velg ACH-bankoverføring dersom selgeren skal motta en bankoverføring.
    • Klikk på Papirsjekk dersom selgeren skal motta en sjekk i posten. Hvis dette er første gang du sender en sjekk til denne selgeren, blir du bedt om å oppgi leveringsadressen. Klikk på Rediger hvis du har behov for å endre leveringsadressen. Se gjennom opplysningene på sjekken.
    • Klikk på Be selgeren om å velge (kun amerikanske selgere) for å la selgeren avgjøre hvordan de vil motta betalingen. Det sendes en e-postmelding til selgeren slik at de kan velge leveringsmåte. Koblingen i e-postmeldingen er gyldig i syv dager.
  7. Velg datoen du ønsker at betalingen skal trekkes fra betalingsmåten under Debiteringsdato.

8. Velg leveringshastighet hvis du valgte ACH-bankoverføring.

9. Klikk på Planlegg betaling.

Betaling av en internasjonal faktura

Internasjonale fakturaer må betales med en bankoverføring, Shopify Balance-kontoen eller et Mastercard-kredittkort. Du kan ikke betale en internasjonal faktura med andre kredittkort eller et debetkort. Leverandøren din får deretter betalt gjennom en internasjonal bankoverføring. Du trenger leverandørens SWIFT- eller IBAN-nummer.

Du må alltid gå nøye gjennom internasjonale fakturaer for å sikre at du betaler riktig beløp i USD, spesielt om den opprinnelige fakturaen er i en annen valuta.

Hvis dette er første gang du betaler en internasjonal faktura, må du oppgi tilleggsopplysninger om bedriften din under betalingsprosessen, som bedriftens skatteopplysninger og personopplysninger for alle bedriftseiere som eier 25 % eller mer av bedriften, eller som er beslutningstakere i bedriften.

Trinn:

1. Klikk på Økonomi > Bill Pay fra Shopify-administrator.
  2. Åpne konfigurasjonen for fakturabetaling:

• Hvis selgeren har sendt fakturaen på e-post til Shopify Bill Pay-e-postadressen, fakturaen er synkronisert gjennom QuickBooks, eller du tidligere har lagt til fakturaen, klikker du på fakturaen.
    • Hvis du konfigurerer fakturabetalingen manuelt, klikker du på Legg til faktura.
  3. Legg til eller se gjennom betalingsopplysningene for fakturaen:

• Hvis alle eller noen av fakturaopplysningene allerede er fylt ut, ser du gjennom opplysningene og oppgir eventuelle manglende opplysninger.
    • Hvis du konfigurerer fakturabetaling manuelt, legger du til betalingsopplysninger:
      • Klikk på Legg til fil for å laste opp en fakturafil. Filen må være enten en PDF eller en JPEG.
      • Klikk på Legg til opplysninger manuelt for å angi fakturaopplysningene manuelt.
  4. Klikk på Fortsett.

5. Velg betalingsmåte for fakturaen.

6. Velg Internasjonal bankoverføring som leveringsmåte.

7. Hvis dette er første gang du betaler denne selgeren angir du betalingsopplysninger, og klikker deretter på Fortsett.

8. Velg formålet med betalingen fra rullegardinmenyen. Angi en beskrivelse hvis du velger Annet.

9. Klikk på Fortsett.

10. Velg datoen du ønsker at betalingen skal trekkes fra betalingsmåten under Debiteringsdato.

11. Klikk på Planlegg betaling.