Legge til fakturaer gjennom Shopify Bill Pay

Shopify Bill Pay støtter økonomiske transaksjoner ved å understøtte både innenlands- og internasjonale fakturabetalinger. I denne artikkelen kan du finne ut hvordan du legger til fakturaer manuelt, med e-post eller ved å synkronisere med programmer som QuickBooks Online og Gmail.

Første gang du konfigurerer en betaling til en selger legger du til selgerens opplysninger og din foretrukne betalingsmåte. Neste gang du betaler en faktura fra denne selgeren, er opplysningene deres og dine betalingspreferanser lagret for å gjøre prosessen raskere.

Forstå fakturakrav og -hensyn

Shopify Bill Pay støtter betalinger både i USA og internasjonalt med bestemte retningslinjer:

Tips for raske betalinger

Gå gjennom følgende tips for å gjøre det enklere å betale fakturaer raskt:

• Kontroller at bankkontoen din er koblet til og bekreftet før du innleder en betaling. Det er mulig å legge til bankkontoen under fakturabetalingsprosessen, men det kan føre til forsinkelser.
  • For større betalinger kan det hende du må sende inn et bilde av fakturaen under betalingsprosessen for å gjøre bekreftelsen raskere.

Legge til fakturaer i Shopify Bill Pay

Det er flere måter du kan legge til fakturaer i Shopify Bill Pay-kontoen på:

• manuelt gjennom Shopify-administrator
  • bruke en e-postadresse for Bill Pay
  • synkronisere en QuickBooks Online-konto
  • importere fakturaer fra en Gmail-konto
  • legge til fakturaer fra Stocky-appen

Legg til en faktura i Shopify Bill Pay-kontoen manuelt

Du kan legge til en faktura manuelt i Shopify Bill Pay-kontoen og betale den senere. Hvis du vil legge til og betale fakturaen manuelt i ett trinn, kan du lese mer om enten betaling av en innenlandsfaktura eller betaling av en internasjonal faktura.

Trinn:

1. Klikk på Økonomi > Bill Pay fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på Legg til faktura.
  3. Legg til betalingsopplysningene:

• Klikk på Legg til fil for å laste opp en fakturafil. Filen må være enten en PDF eller en JPG.
    • Klikk på Legg til opplysninger manuelt for å angi fakturaopplysningene manuelt.
  4. Klikk på Lagre og betal senere.

Legge til fakturaer ved hjelp av Shopify Bill Pay-e-postadressen

Shopify Bill Pay-kontoen har en unik e-postadresse, der du eller selgere kan sende fakturaer. Hvis du ikke har noen fakturaer i Shopify Bill Pay-kontoen, vises din unike Shopify Bill Pay-e-postadresse på startsiden for Shopify Bill Pay. Hvis du har fakturaer, vises e-postadressen over fakturaområdet på startsiden.

Når du eller selgeren sender en faktura til denne adressen og legger ved en faktura, vises fakturaen i Shopify Bill Pay-kontoen i Shopify-administrator, med all eller noe av fakturainformasjonen utfylt. Den vedlagte fakturaen må være en PNG-, JPG-, PDF- eller GIF-fil, og kan maksimalt være på 10 MB.

Fakturaregistrering på e-post kan være en rask måte å sende fakturaer som skal betales til Shopify Bill Pay-kontoen. Vurder å bruke noen av følgende metoder:

• Informer selgere om Shopify Bill Pay-e-postadressen, slik at de kan sende fakturaer direkte dit
  • Videresend e-postmeldinger med fakturavedlegg til e-postadressen for Shopify Bill Pay
  • Ta et skjermbilde eller et bilde av fakturaen, og legg det ved e-postmeldingen du sender til Shopify Bill Pay-e-postadressen

Synkronisere fakturaer fra QuickBooks Online

Du kan koble til QuickBooks Online-kontoen, slik at fakturaer fra QuickBooks-kontoen automatisk legges til i Shopify Bill Pay-kontoen. Synkronisering med QuickBooks synkroniserer også listen over selgere, og en selgerprofil opprettes i Shopify Bill Pay for hver selger som har en ubetalt faktura.

Når du har koblet til kontoen synkroniseres fakturaer fra de siste 60 dagene i løpet av noen få minutter. Deretter synkroniseres nye fakturaer hver andre time.

Importere fakturaer gjennom Gmail

Du kan koble til Gmail-kontoen din, slik at fakturaer fra Google-innboksen automatisk legges til i Shopify Bill Pay-kontoen.

Etter tilkobling vil Shopify Bill Pay jevnlig skanne Gmail-innboksen og se etter fakturaer sendt fra leverandører med filvedlegg. Shopify Bill Pay importerer ikke og har ikke tilgang til andre elementer i innboksen.

Legg til fakturaer gjennom Stocky

Hvis du bruker Stocky-appen til å administrere lagerbeholdning for butikken, kan du koble Stocky til Shopify Bill Pay for å konvertere åpne innkjøpsordre fra Stocky til fakturaer i Shopify Bill Pay.

Før du legger til fakturaer gjennom Stocky, må du sikre at du har koblet Stocky til Shopify Bill Pay ved hjelp av Stocky API-tilgangsnøkkelen.

Når du oppretter fakturaer fra Stocky-innkjøpsordre, synkroniseres følgende informasjon til de resulterende fakturaene:

• Totalt dollarbeløp
  • Selgerens navn
  • Forfallsdato
  • PO-nummer

Fakturaer som legges til gjennom Stocky vises i Bill Pay-innboksen som Ubetalt, og med Stocky oppført som opprinnelse.

Trinn:

1. Gå til Økonomi > Bill Pay fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på Opprett fakturaer fra Stocky.
  3. Velg innkjøpsordre du vil konvertere til fakturaer, og klikk deretter på Opprett fakturaer.