Meerdere facturen tegelijk betalen via Shopify Bill Pay

Met Shopify Bill Pay kun je meerdere factuurbetalingen tegelijk verwerken. Op deze pagina lees je hoe je (binnen- én buitenlandse) betalingen voor meerdere facturen aan verschillende leveranciers of verkopers tegelijk plant.

Meerdere betalingen tegelijk plannen

Wanneer je meerdere facturen moet beheren, kun je tijd besparen door wel 20 betalingen tegelijk te verwerken. Als je meer dan 20 facturen selecteert, worden alleen de eerste 20 in deze batch verwerkt en krijg je een melding over niet-meegenomen facturen.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Bill Pay.
  2. Selecteer de facturen die je wil betalen. Je kunt binnen- en buitenlandse facturen door elkaar gebruiken.
  3. Klik op Betalingen plannen.
  4. Loop op de pagina Betalingen plannen alle facturen na. De weergegeven betaal- en bezorgmethoden zijn standaard dezelfde als je bij je laatste betaling aan de verkopers hebt gebruikt.
  5. Klik op (X) betalingen plannen, waarbij X het aantal betalingen is dat je aan het plannen bent. Een pop-up geeft het totale factuurbedrag en de totale kosten weer.
  6. Loop het totale factuurbedrag en de totale kosten in het dialoogvenster zorgvuldig na.
  7. Klik op Betalingen plannen. Het aantal geplande betalingen wordt in een melding bevestigd.

Ontbrekende gegevens invoeren

Soms worden bepaalde gegevens niet automatisch ingevuld of ontbreken ze helemaal, waardoor de betaling pas kan worden ingepland als deze gegevens zijn ingevuld.

Veelvoorkomende fouten en hoe je deze kunt oplossen

Bedrag ontbreekt

Als het bedrag van de betaling niet vanaf de geïmporteerde factuur is vastgelegd, wordt het foutbericht Bedrag ontbreekt weergegeven.

1. Klik in de kolom Bedrag op de factuur met de fout Bedrag ontbreekt.
  2. Voer het juiste bedrag voor de betaling in.

Betaalmethode ontbreekt

Als er geen betaalmethode is opgeslagen, wordt het foutbericht Betaalmethode ontbreekt weergegeven.

1. Klik in de kolom Betaalmethode op de factuur met de fout in de ontbrekende betaalmethode.
  2. Klik op + Betaalmethode toevoegen.
  3. Kies er in het dialoogvenster Betaalmethode toevoegen voor om een creditcard, betaalpas of bankrekening toe te voegen en voer de vereiste gegevens volgens de instructies in.

Bezorgmethode ontbreekt

Het foutbericht Bezorgmethode ontbreekt wordt weergegeven voor nieuwe verkopers of als er nog geen bezorgmethode is ingesteld.

1. Klik in de kolom Bezorgmethode op de factuur met het foutbericht Bezorgmethode ontbreekt.
  2. Selecteer ACH-bankoverschrijving, Papieren cheque, Internationale bankoverschrijving of Verkoper vragen te kiezen in de vervolgkeuzelijst.
  3. Voer de vereiste gegevens volgens de instructies in.

Doel voor een internationale betaling ontbreekt

Wanneer je een internationale betaling inplant, moet je verklaren wat het doel van de betaling is.

1. Klik in de kolom Bezorgmethode op de factuur met het foutbericht Doel voor internationale betaling ontbreekt.
  2. Selecteer Doel voor betaling bijwerken in de vervolgkeuzelijst.
  3. Voer de vereiste gegevens volgens de instructies in.

Een batch facturen verwijderen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Bill Pay.
  2. Selecteer op het tabblad Onbetaald of Alle de facturen die je wil verwijderen.
  3. Klik op Facturen verwijderen.
  4. Klik in het dialoogvenster op Facturen verwijderen. Het aantal verwijderde facturen wordt in een melding bevestigd.

Facturen als onbetaald markeren

Als facturen per ongeluk zijn gemarkeerd als betaald, kun je de status terugdraaien. Nadat een factuur als onbetaald is gemarkeerd, kun je deze terugvinden op het tabblad Onbetaald of Alle.

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Bill Pay.
  2. Selecteer op het tabblad Betaald of Alle de facturen die je als onbetaald wil markeren.
  3. Klik op Markeren als onbetaald. Het aantal facturen dat is teruggezet op de status 'Onbetaald' wordt in een melding bevestigd.