Medewerkersmachtigingen en -activiteiten beheren in Shopify Bill Pay

Als Shopify-merchant kun je financiële taken als factuurbeheer aan je medewerkers delegeren. Shopify Bill Pay bevat functies waarmee je je team machtigt om betalingen te organiseren, verkopers te beheren en betaalgegevens uit het verleden te bekijken. In dit artikel lees je hoe je je medewerkers toegang verleent tot Shopify Bill Pay en deze weer kunt intrekken, hoe medewerkers dit zelf instellen en hoe je hun activiteiten volgt.

Nadat je facturen hebt toegevoegd, kun je medewerkers toegang verlenen tot Shopify Bill Pay. Als je medewerkers toegang geeft tot Shopify Bill Pay, kunnen ze factuurbetalingen plannen, betalingsgeschiedenis bekijken, verkopers beheren en betaalmethoden beheren.

Toegang tot Shopify Bill Pay verlenen en intrekken

Toegang verlenen

Nadat je je facturen hebt toegevoegd, kun je je medewerkers toegang geven tot Shopify Bill Pay. Als je wil bepalen wie met factuurbetalingen mag werken, heb je de machtiging om gebruikersrollen te bewerken nodig.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Gebruikers en machtigingen.
  2. Klik op de naam van de medewerker waar je toegang aan wilt geven.
  3. Selecteer in de sectie App-machtigingen Shopify Bill Pay.
  4. Klik op Opslaan.

De medewerker heeft nu toegang tot Shopify Bill Pay.

Toegang tot Shopify Bill Pay van een medewerker verwijderen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Gebruikers en machtigingen.
  2. Klik op de naam van de medewerker waarvan je de toegang wilt verwijderen.
  3. Deselecteer in de sectie App-machtigingen Shopify Bill Pay.
  4. Klik op Opslaan.

De medewerker heeft geen toegang meer tot Shopify Bill Pay.

Shopify Bill Pay instellen voor medewerkers

Nadat ze toegang hebben gekregen, kunnen medewerkers hun account instellen voor gebruik. De medewerker voeren dan de volgende stappen uit. Deze stappen mogen niet worden uitgevoerd door de gebruiker die de medewerker toegang heeft verleend.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Bill Pay.
  2. Als je tweestapsverificatie nog niet hebt geactiveerd, wordt je gevraagd dit in te stellen:
    1. Klik op Tweestapsverificatie instellen.
    2. Volg de prompts om tweestapsverificatie te activeren.

De activiteiten van medewerkers in Shopify Bill Pay volgen

Nadat je medewerkers hebt opgezet om financiële taken uit te voeren, kun je hun activiteiten volgen.

Zien wie een betaling heeft gepland

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Bill Pay.
  2. Klik op de betaling die je wilt controleren.
  3. Ga naar de sectie Betalingsactiviteit en zoek vervolgens de betalings-ID.

Onder Betalings-ID kun je bijvoorbeeld zien welke medewerker de betaling heeft gepland en voor wanneer deze is ingepland.

Meldingen

Wanneer een medewerker iets belangrijks doet, bijvoorbeeld een betaling inplant, een bankrekening toevoegt of een betaling wijzigt, worden er meldingen gestuurd. De medewerker en de winkeleigenaar krijgen een e-mail met informatie over de uitgevoerde actie.