Kansainvälisten tullien ja tuontiverojen periminen kassalla

Voidaksesi periä tulleja ja veroja kauppasi kassalla kaupan on täytettävä seuraavat vaatimukset:

Jos kauppasi ei kassavaiheessa täytä tullimaksujen ja tuontiverojen kassaveloitusta koskevia vaatimuksia, voit käyttää jotain kolmannen osapuolen sovellusta tullimaksujen ja tuontiverojen laskemiseen.

Hinnoittelu

Tilauksiin, joihin on laskettu tullit ja tuontiverot, lisätään tapahtumamaksu. Tämän maksun määrä riippuu siitä, käytätkö Shopify Payments -palvelua vai kolmannen osapuolen maksupalveluiden tarjoajaa:

• Shopify Paymentsiä käyttävissä kaupoissa tilauksista, joiden tullit ja tuontiverot lasketaan kassalla, veloitetaan 0,85 prosentin tapahtumamaksu. 0,85 %:n tapahtumamaksu koskee myös tilauksia, joissa käytetään kolmannen osapuolen maksupalveluntarjoajaa, kuten PayPalia, kunhan Shopify Payments on ensisijainen maksuportaali.
  • Muita maksupalveluntarjoajia portaalinaan käyttävissä kaupoissa tilauksista, joiden tullit ja tuontiverot lasketaan kassalla, veloitetaan 1,5 prosentin tapahtumamaksu. 1,5 %:n tapahtumamaksu koskee myös kauppoja, jotka käyttävät Shop Pay -maksua nopeutettuna kassana, jos Shopify Payments ei ole ensisijainen yhdyskäytävä.

Tapahtumamaksu veloitetaan jokaisesta tilauksesta, joiden tullit ja tuontiverot lasketaan kassalla, vaikka laskettu summa olisi nolla. Tapahtumamaksuja ei veloiteta seuraavissa tapauksissa:

• Tilauksista, jotka lähetetään samaan maahan tai alueelle, missä kauppa sijaitsee.
  • Tilaukset, jotka lähetetään EU-maiden välillä.
  • Hylätyt kassavaiheet.

Peri tullit ja tuontiverot kassalla

Kun otat käyttöön tullien ja tuontiverojen perimisen kassalla, tullit ja tuontiverot peritään kansainvälisistä tilauksista. Tämä ei vaikuta tilauksiin, jotka on tehty alueilta, joissa sinulla on jakelupaikka.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Verot ja tullit.
  2. Klikkaa Tullit ja tuontiverot ‑osiossa Määritä.
  3. Vahvista, että kuljetusliikkeet ja kolmannen osapuolen integraatiot tukevat tullattujen tuotteiden toimituksia (DDP).
  4. Valitse toimitusmaat tai -alueet, joissa haluat periä tulleja ja tuontiveroja kassalla.
  5. Tarkista tuotteet, joissa on merkintä puuttuvista HS-koodeista ja alkuperämaasta tai -alueesta, ja lisää puuttuvat tiedot varmistaaksesi, että tullit ja tuontiverot lasketaan tarkasti.
  6. Varmista, että olet päivittänyt kauppasi kansainvälistä myyntiä koskevan käytännön ja ilmoitukset.
  7. Lue tullien ja kansainvälisten verojen kassalla laskemista koskevat ehdot.
  8. Klikkaa Hyväksy ja aktivoi.

Kun tullien ja tuontiverojen kassalla perimisen määritykset on tehty, tarkista muut toimet, joiden avulla voit aloittaa kansainvälisen myynnin kaupassasi.

HS-koodien sekä alkuperämaan tai -alueen lisääminen tuotteisiin

Jos haluat näyttää kansainvälisille asiakkaillesi tullimaksujen arvion kassalla, sinun on muokattava tuotetietoja niin, että ne sisältävät tuotteen alkuperämaan tai -alueen sekä HS-koodin. Jos tuotteesta puuttuu HS-koodi, laskelmat perustuvat sen sijaan tuotteen kuvaukseen ja tuoteluokkaan. Jos tuotteella ei ole HS-koodia, kuvausta tai luokkaa, kyseiselle tilaukselle ei lasketa tulleja ja tuontiveroja, vaikka olisit määrittänyt, että kyseisestä maasta tai kyseiseltä alueelta tehdyistä tilauksista peritään tullit ja tuontiverot kassalla.

Alkuperämaa tai -alue on paikka, jossa tuote on valmistettu tai koottu siihen muotoon, jossa myyt tuotteen, ja jossa se saa HS-koodiluokituksensa. Myyt esimerkiksi pöydän. Pöytä on valmistettu Kanadasta peräisin olevasta puusta, Meksikosta peräisin olevasta liimasta ja Kiinasta peräisin olevista ruuveista. Pöytä on koottu näistä materiaaleista Yhdysvalloissa. Tässä tapauksessa alkuperämaa tai -alue on Yhdysvallat, koska materiaaleja käytetään siellä pöydän luomiseen.

HS-koodia käytetään kansainvälisessä kaupassa kuvailemaan, mikä tuote on. Yleensä HS-koodi on kuusinumeroinen. Lue lisää HS-koodeista Maailman tullijärjestöstä.

Voit lisätä HS-koodin ja alkuperämaan tai -alueen tuotteisiin valitsemalla seuraavista vaihtoehdoista:

HS-koodien ja alkuperämaan lisääminen tuomalla CVS-tiedosto

Jos sinulla on paljon päivitettäviä tuotteita ja tiedät jo tuotteen HS-koodit tai jos et ole varma, mistä tuotteista puuttuvat koodit, voit päivittää tuotteet CSV-tiedoston avulla.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Verot ja tullit.
  2. Klikkaa Tullit ja tuontiverot ‑osiossa Hallinnoi.
  3. Vie niiden tuotteiden CSV-tiedosto, joista puuttuu tietoja.

1. Klikkaa Tuotetiedot-osiossa Päivitä CSV-tiedoston avulla.
    2. Klikkaa Vie.
    3. Valitse haluamasi tiedostomuoto ja klikkaa Vie tuotteet. CSV-tiedosto lähetetään sinulle sähköpostitse.
  4. Muokkaa CSV-tiedostoa taulukkolaskentaohjelmalla, kuten Google Sheets -ohjelmalla.

5. Tuo muokattu CSV-tiedosto.

1. Klikkaa Tuotetiedot-osiossa Päivitä CSV-tiedoston avulla.
    2. Klikkaa Tuo.
    3. Lisää tiedosto tuontia varten joko klikkaamalla Lisää tiedosto tai vetämällä ja pudottamalla tiedosto tuonti-ikkunaan.
    4. Valitse Lataa.
    5. Klikkaa Tuo. Kun prosessi on valmis, sinulle lähetetään sähköpostiviesti.

Tullien ja tuontiverojen CSV-tiedosto on samankaltainen kuin muut Shopifyssa käyttämäsi CSV-tiedostot, mutta siinä on eri sarakkeet. Tullien ja tuontiverojen CSV-tiedostossa käytetään seuraavia sarakkeita:

• Tuotteen nimitunnus – Nimitunnukset ovat tuotteiden yksilöllisiä nimiä. Ne voivat sisältää kirjaimia, yhdysviivoja ja numeroita, mutta ne eivät voi sisältää välilyöntejä. Jokaisen tuotteen URL-osoitteessa käytetään kutsumanimeä.
  • Tuotteen nimi – Otsikko-sarake on valinnainen, ja se voi olla tyhjä.
  • Version SKU-koodi - Tuotteen tai tuoteversion varastoyksikkö (SKU-koodi). Tätä arvoa käytetään varaston seurantaan varaston seurantapalvelujen avulla.
  • Vaihtoehto1 Nimi - Jos tuotteella on toinen vaihtoehto, sen nimi näkyy tässä sarakkeessa. Esimerkiksi väri. Tuotteissa, joilla on vain yksi vaihtoehto, tämän arvon pitää olla Nimike.
  • Tuoteversio1 Arvo – Jos tuotteesta on tuoteversio, sen arvo näkyy tässä sarakkeessa. Esimerkiksi Musta. Tuotteille, joista on vain yksi tuoteversio, arvona on oltava oletusnimi.
  • Tuoteversio2 Nimi – Jos tuotteesta on toinen tuoteversio, sen nimi näkyy tässä sarakkeessa. Esimerkiksi Koko.
  • Vaihtoehto2 Arvo - Jos tuotteella on toinen vaihtoehto, sen arvo näkyy tässä sarakkeessa. Esimerkiksi L.
  • Vaihtoehto3 Nimi - Jos tuotteella on kolmas vaihtoehto, sen nimi näkyy tässä sarakkeessa. Esimerkiksi Materiaali.
  • Tuoteversio3 Arvo – Jos tuotteesta on kolmas tuoteversio, sen arvo näkyy tässä sarakkeessa. Esimerkiksi Puuvilla.
  • Alkuperämaa – Alkuperämaa on paikka, jossa tuote luotiin tai koottiin siihen muotoon, jossa se myydään. Tämän sarakkeen arvoa käytetään kansainvälisten asiakkaiden tullien ja tuontiverojen arvioimiseen.
  • HS-koodi – HS-koodi on numero, joka luokittelee tuotteen kansainvälistä kauppaa varten. Tämän sarakkeen arvoa käytetään kansainvälisten asiakkaiden tullien ja tuontiverojen arvioimiseen.

HS-koodien sekä alkuperämaan tai -alueen lisääminen tuotesivulle

Jos sinulla ei ole paljon päivitettäviä tuotetta etkä tiedä tuotteidesi HS-koodeja, voit lisätä HS-koodin ja alkuperämaan tai -alueen suoraan tuotteen sivulle.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjästä kohtaan Tuotteet.

2. Klikkaa sen tuotteen nimeä, jota haluat muuttaa.

3. Muuta tuotteen tiedot Tullitietojen osiossa.

1. Valitse alkuperämaa tai ‑alue.
    2. Syötä HS-koodi. Jos sinulla ei ole tuotteellesi HS-koodia, aloita syöttämällä tuotteesi kuvaus ja etsi sopiva koodi.
  4. Klikkaa Tallenna.

HS-koodien sekä alkuperämaan tai -alueen lisääminen joukkoeditorilla

Jos sinulla ei ole paljon päivitettäviä tuotteita ja tiedät jo tuotteidesi HS-koodit, voit lisätä HS-koodit ja alkuperämaan tai -alueen joukkoeditorin avulla.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjästä kohtaan Tuotteet.

2. Tarkista tuotteet, joita haluat muuttaa.

3. Klikkaa Muokkaa tuotteita.

4. Klikkaa Lisää kenttiä.

5. Klikkaa Toimitus-osiossa HS-koodi ja Alkuperämaa.

6. Muokkaa tuotteita tarvittaessa ja klikkaa sitten Tallenna.

Tullien ja tuontiverojen perimisen lopettaminen kassalla

Voit lopettaa tullien ja verojen perimisen kassalla yksittäisten maiden tai alueiden osalta tai voit poistaa ominaisuuden kokonaan käytöstä, jotta tullien ja verojen periminen lopetetaan kaikkien maiden ja alueiden osalta kokonaan.

Tullien ja tuontiverojen perimisen poistaminen käytöstä yksittäisiltä mailta ja alueilta

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Verot ja tullit.
  2. Klikkaa Tullit ja tuontiverot ‑osiossa Hallinnoi.
  3. Klikkaa Maat/alueet-osiossa valintaa Hallinnoi.
  4. Poista niiden maiden tai alueiden valinta, joissa et halua enää periä tulleja ja tuontiveroja.
  5. Klikkaa Tallenna.

Tullien ja tuontiverojen perimisen poistaminen käytöstä kaikissa maissa ja alueilla

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Verot ja tullit.
  2. Klikkaa Tullit ja tuontiverot ‑osiossa Hallinnoi.
  3. Klikkaa Poista aktivointi.
  4. Vahvista valintasi ja klikkaa Deaktivoi.

Kolmannen osapuolen sovelluksen käyttäminen tullien ja tuontiverojen laskemiseen kassalla

Jos kauppasi ei täytä tullien ja tuontiverojen veloittamista koskevia vaatimuksia kassalla, voit käyttää Shopify App Storesta saatavilla olevaa kolmannen osapuolen sovellusta, joka esittää kassalla arvion tilauksen tulleista ja tuontiveroista. Nämä sovellukset käyttävät tullien ja tuontiverojen laskemiseen tuotetietoja, kuten tuotteen lähtöpaikkaa tai -maata sekä HS-koodeja. Kolmannen osapuolen sovellukset saattavat veloittaa ylimääräisiä toistuvia maksuja tai palvelumaksuja.

Vaiheet:

1. Lisää tuotteisiisi alkuperämaa tai -alue sekä HS-koodit.
  2. Asenna Shopify App Storesta sovellus, joka laskee tullit ja tuontiverot.

Osa sovelluksista saattaa vaatia ylimääräisiä asennusvaiheita. Jos tarvitset apua päästäksesi alkuun, tutustu sovelluksen sivuun Shopify App Storessa tai ota yhteyttä sovelluksen kehittäjään.