Myymisen mahdollistaminen eri valuutoissa

Muokkaa Shopify Payments -asetuksia, jotta voit myydä useissa valuutoissa, ja lisää sitten valuutanvalitsin verkkokaupan teemaan.

Ennen kuin aloitat myynnin eri valuutoissa, testaa asiakaskokemusta. Shopify tukee yhden sijasta kahta valuutta-arvoa (kauppa ja asiakas), jotta myynti onnistuisi useilla valuutoilla.

Vaiheet, jotka mahdollistavat myynnin useissa valuutoissa

Vaihe 1: Määritä Shopify Payments käyttämään useita valuuttoja

Voit ottaa käyttöön useita valuuttoja lisäämällä maat ja alueet kaikkia niitä valuuttoja varten, joita haluat hyväksyä kaupassasi.

1. Klikkaa Shopify Payments -osiossa Hallinnoi. 3. Klikkaa Maat/alueet-osiossa Lisää maa/alue. 4. Valitse tuettava maa tai alue tuettujen maiden ja alueiden luettelosta. 4. Klikkaa Lisää maa/alue.

Vaihe 2: Määritä pyöristyssäännöt ja kansainvälinen hinnoittelu

Ominaisuudet, joiden avulla voit mukauttaa kansainvälistä hinnoittelumalliasi, riippuvat kauppasi Shopify-sopimuksesta.

Yhdistettävät rivit
Basic Shopify Shopify Advanced Shopify Shopify Plus
Näytä maa- ja aluesivut
Aseta hinnan pyöristyssäännöt
Määritä mukautetut pyöristyssäännöt
Määritä hinnanoikaisut
Tuotteiden hintojen määrittäminen maissa ja alueilla

Voit määrittää pyöristyssäännöt jokaiselle käyttöön otetulle valuutalle, jotta muunnetut hinnat ovat yhdenmukaisia. Voit myös luoda mukautettuja pyöristyssääntöjä, jos haluat vaikuttaa siihen, miten hinnat näkyvät uudessa valuutassa. Jos esimerkiksi haluat, että kaikki hinnat loppuvat 0,95 dollariin, aseta mukautetuksi pyöristyssäännöksi 0,95 dollaria.

Voit hallita kansainvälistä hinnoittelumalliasi asettamalla maille ja alueille erilliset tuotehinnat ja hinnanoikaisut. Asettamalla tuotehinnan ja vertailuhinnan voit määrittää minkä tahansa tuotteen hinnan mille tahansa maalle tai alueelle tuote-CSV-tiedoston avulla. Hinnanoikaisut ovat tuotteen perushinnan prosenttimääräisiä korotuksia tai vähennyksiä. Hinnanoikaisua sovelletaan kaikkiin asiakkaille myytäviin tuotteisiin tietyssä maassa tai tietyllä alueella.

Vaihe 3: Ota käyttöön valuutanvalitsin

Valuutanvalitsimen ansiosta asiakas voi valita paikallisen valuuttansa. Useimmissa teemoissa ei ole valuutanvalitsinta useissa valuutoissa tehtävää myyntiä varten. Voit lisätä valuutanvalitsimen Geolocation-sovelluksen avulla tai voit tehdä yhteistyötä Shopify-yhteistyökumppanin kanssa lisätäksesi valuutanvalitsimen teemaasi.

Lue lisää tutustumalla kohtaan valuutanvalitsimen käyttöönotto.

Vaihe 4: Testaa asiakaskokemus

Käy verkkokaupassasi kuin olisit asiakas, valitse eri valuutta ja testaa asiakaskokemusta. Varmista, että hinnat näkyvät odotetulla tavalla eri valuutoissa ja että sovellukset ja räätälöinnit toimivat yhä odotetulla tavalla.

Yhteydet muihin palveluihin

Jos kauppasi käyttää APIa lähettääkseen rahaan liittyviä tietoja toiseen järjestelmään tai palveluun, kuten ERP:hen, tarkista, että näihin järjestelmiin lähetetyt arvot ovat oikeassa valuutassa.

Muut näkökohdat

Ota huomioon seuraavat useissa valuutoissa myymiseen liittyvät seikat:

• Tarkista, miten lahjakortit ja alennukset toimivat useissa valuutoissa.

• Myyntiä useissa valuutoissa tuetaan vain verkkokaupassasi. Tilausluonnokset ovat aina kauppasi valuutassa. Samoin Shopify POS käyttää vain kauppasi valuuttaa. Et voi myydä useissa valuutoissa missään kanavassa mukaan lukien tukkukauppakanava.

• Jos sinulla on yksityisiä sovelluksia, varmista sovellustesi asianmukainen toiminta tarkistamalla API-muutokset. Jos sinulla on julkisia sovelluksia, testaa ne varmistaaksesi, että asiakkaidesi kokemukset eivät ole muuttuneet.

Lisätietoja