Migreren naar het nieuwe Facebook-verkoopkanaal

Vanaf 28 mei 2022 wordt het Facebook-verkoopkanaal beheerd door Meta. Dit betekent dat het Facebook-verkoopkanaal migreert naar een nieuwe app-ervaring. Deze update is automatisch en nadat je kanaal is bijgewerkt, word je op de hoogte gesteld in het Facebook-verkoopkanaal. Nadat je Facebook-verkoopkanaal is bijgewerkt, kun je contact opnemen met Meta voor ondersteuning of met Shopify voor ondersteuning

De niveaus voor het delen van Facebook-gegevens zijn hetzelfde als bij de vorige app-ervaring. Je kunt blijven kiezen hoe je gegevens wilt verzamelen en delen tussen je onlinewinkel en Facebook.

De servicevoorwaarden voor het gebruik van het Facebook-verkoopkanaal zijn ongewijzigd. Raadpleeg de handelsvoorwaarden en het -beleid van Facebook voor meer informatie.

Facebook Ads

Als je momenteel Facebook Ads-campagnes hebt, blijven ze actief en kun je de campagneprestaties blijven controleren vanuit je Shopify-beheercentrum.

Na de update van het verkoopkanaal kun je een actieve campagne niet bewerken of nieuwe campagnes maken vanuit het Shopify-beheercentrum. Gebruik in plaats daarvan je Facebook Advertentiebeheer om nieuwe marketingactiviteiten voor Facebook en Instagram te maken en te beheren.

Messenger en Instagram Direct verbinden met Shopify Inbox

Tijdens de migratie wordt de nieuwe Messenger-app geïnstalleerd in je Shopify-beheercentrum om Messenger en Instagram Direct te koppelen aan Shopify Inbox. Messenger koppelt Messenger en Instagram Direct automatisch aan Shopify Inbox.

Afmelden voor de update van het Facebook-verkoopkanaal:

Als je niet wilt deelnemen aan de update van het Facebook-verkoopkanaal, moet je het Facebook-verkoopkanaal verwijderen uit je Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik naast Facebook op Verwijderen.

3. Bevestig in het venster Facebook verwijderen dat je het kanaal wilt verwijderen en klik vervolgens op Facebook verwijderen.

48 uur nadat je het kanaal hebt verwijderd, wordt een aanvraag voor het wissen van de persoonlijke gegevens van je klanten uit dit verkoopkanaal naar Facebook verzonden.