Migrera till Facebook och Instagram från Meta

Från och med den 28:e maj 2022 hanteras Facebook och Instagram från Meta av Meta.Det innebär att Facebook och Instagram från Meta migrerar till en ny app-upplevelse.Den här uppdateringen är automatisk och efter det att din kanal har uppdaterats får du aviseringarna i Facebook och Instagram från Meta.När din Facebook och Instagram från Meta har uppdaterats kan du kontakta Meta för support eller Shopify för support

Nivåer för datadelning på Meta är desamma som i den tidigare app-upplevelsen. Du kan fortsätta välja hur du vill att data ska samlas in och delas mellan din webbshop och Facebook.

Användarvillkoren för Facebook och Instagram från Meta är oförändrade. Se Facebooks handelsvillkor och policyer för mer information.

Facebook-annonser

Om du för närvarande kör några Facebook-annonskampanjer förblir de aktiva och du kan fortsätta att övervaka kampanjresultat från din Shopify-administratör.

Efter uppdateringen av försäljningskanalen kan du inte redigera en aktiv kampanj eller skapa nya kampanjer från Shopify-admin. Använd istället din Facebook Annonshanterare för att skapa och hantera nya marknadsföringsaktiviteter för Facebook och Instagram.

Avanmäl dig från uppdateringar för Facebook och Instagram från Meta

Om du inte vill delta i uppdateringen Facebook och Instagram från Meta måste du avinstallera Facebook och Instagram från Meta via din Shopify-administratör.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. För Facebook och Instagram, klicka på Avinstallera.

3. I fönstret Avinstallera Facebook och Instagram ska du bekr'fta att du förstår riskerna med att avinstallera kanalen, klicka sedan på Avinstallera.

48 timmar efter att du har avinstallerat kanalen skickas en begäran om att ta bort dina kunders personuppgifter från denna försäljningskanal till Facebook.