Thema's toevoegen, bekijken en kopen

Om je op weg te helpen, is er op de pagina Thema's van je beheerder een standaardthema ingesteld wanneer je een Shopify-account opent. Als je een ander thema voor je onlinewinkel wilt aanpassen voeg dit dan toe aan je beheercentrum.

Je kunt op een paar manieren een thema toevoegen:

• Als je al een thema hebt in een .zip-bestand op je computer, kun je dit uploaden.
  • Je kunt snel en eenvoudig een gratis thema toevoegen vanuit de beheerder.
  • Je kunt een betaald thema kopen in de Shopify Theme Store. Hoewel betaalde thema's moeten worden gekocht voordat je deze in je onlinewinkel kunt publiceren, kun je een betaald thema uitproberen voordat je het koopt.

Je kunt meerdere thema's aan je account toevoegen om nieuwe thema's uit te proberen, seizoensversies van je gepubliceerde thema te behouden of wijzigingen in een kopie van je gepubliceerde thema te testen. Je kunt een voorbeeld van elk van deze thema's bekijken, maar er kan slechts één thema tegelijk worden gepubliceerd. Wanneer je overschakelt naar een nieuw thema, heb je nog steeds toegang tot je oude thema op de pagina Thema's in Shopify.

Het aantal thema's dat je kunt toevoegen, is afhankelijk van je abonnement. Je kunt maximaal 20 thema's toevoegen aan je Shopify-account. Zie Shopify Plus voor themalimieten op Shopify Plus. Als je de themalimiet van je abonnement bereikt, moet je een thema verwijderen voordat je een nieuw thema kunt toevoegen.

Nadat je een thema hebt toegevoegd, kun je een link maken, zodat je een voorbeeld van je thema kunt delen met anderen. Dit kan handig zijn als je feedback wilt voordat je een nieuw thema publiceert of je onlinewinkel start.

Een themabestand uploaden vanaf je computer

Als je een thema hebt in een .zip-bestand op je computer, kun je dit uploaden naar de pagina Thema's in het beheercentrum.

Voordat je uploadt, moet je ervoor zorgen dat je themabestanden in één .zip-bestand zijn gecomprimeerd.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Themabibliotheek op Thema uploaden.
  2. Klik in het venster Thema uploaden op Bestand kiezen om het .zip-bestand te selecteren dat je wilt uploaden.
  3. Klik op Uploaden. Het thema wordt toegevoegd aan de pagina Thema's in je beheercentrum.

Een gratis thema toevoegen vanuit de beheerder

Gratis thema's worden ontwikkeld door Shopify. Hulp bij aanpassingen voor gratis thema's wordt ondersteund door Shopify.

Stappen:

1. Klik in de sectie Gratis thema's onderaan de pagina op Gratis thema's verkennen. Er verschijnt een venster met alle gratis thema's.
  2. Klik op een thema om meer informatie te krijgen over de functies en om een voorbeeld van de beschikbare themastijlen te bekijken.
  3. Klik op de knop Toevoegen voor het betreffende thema. Het thema wordt toegevoegd aan de pagina Thema's in je beheerder.

Een thema kopen in de Shopify Theme Store

Betaalde thema's worden ontwikkeld door externe ontwerpers. Algemene ondersteuning en updates voor thema's van externe partijen wordt gegeven door de ontwerper van het thema. Als je geavanceerde aanpassingen nodig hebt, maar geen ervaring hebt met het ontwikkelen van websites met HTML, CSS en JavaScript, overweeg dan om een Shopify-expert in te huren.

Stappen:

1. Ga naar de Shopify Theme Store en kies een thema. Kies een gratis thema om te voorkomen dat je moet betalen als je nog in je gratis proefperiode zit.
  2. Als je een gratis thema hebt uitgekozen, klik op Thema toevoegen of Beginnen met dit thema. Als je een betaald thema hebt gekozen, klik op Thema kopen om het thema te kopen. Voor betaalde thema's is geen terugbetaling mogelijk. Om er zeker van te zijn dat het voldoet aan je wensen, kun je een betaald thema uitproberen voor je het koopt.
  3. Klik voor betaalde thema's op Kosten goedkeuren om de betaling goed te keuren. Het thema wordt toegevoegd aan de pagina Thema's in je beheerder.

Een betaald thema in je winkel proberen

Je kunt een betaald thema proberen om te zien hoe het eruitziet met je producten, merkkleuren en stijl voordat je de toezegging doet om het thema te kopen. Terwijl je een voorbeeld van een thema bekijkt, kun je aanpassingen maken met behulp van de themabewerker. Alle wijzigingen die je aanbrengt, worden opgeslagen wanneer je het thema koopt. Je kunt van maximaal 19 betaalde thema's een voorbeeld bekijken, waarmee je verschillende thema's kunt vergelijken voordat je ze koopt.

Stappen:

1. Ga naar de Shopify Theme Store en kies een betaald thema.
  2. Klik op Thema proberen. Er wordt een voorbeeld van het thema geladen voor je onlinewinkel.
  3. Voer een van de volgende handelingen uit op de werkbalk onderaan de pagina: - Om het voorbeeld van het thema te sluiten, klik op Voorbeeld sluiten
    • Als je het thema wilt kopen, klik op Thema kopen
    • Om de thema-instellingen aan te passen met de themabewerker, klik op Thema aanpassen.

Als je er niet voor kiest om het thema te kopen, wordt het betaalde thema toch toegevoegd aan de pagina Thema's in je beheerder. Betaalde thema's die je uitprobeert, krijgen het etiket Proefversie van thema.

Thema's overschakelen

Wanneer je nieuwe thema's aan je winkel toevoegt, verschijnen deze in het gedeelte Themabibliotheek van de pagina Thema's in Shopify. Je kunt overschakelen naar een nieuw thema door deze te publiceren in je onlinewinkel. Wanneer je een nieuw thema publiceert, is je oude thema nog steeds beschikbaar in de themabibliotheek (en je kunt deze weer bezoeken als je wilt).

Als je je thema handmatig bijwerkt, verschijnt de bijgewerkte versie van je thema als een afzonderlijke versie in de themabibliotheek. Wanneer je overschakelt naar de bijgewerkte versie, is de oude versie van je thema nog steeds beschikbaar in de themabibliotheek. Voor meer informatie, zie Thema's bijwerken.

Een themavoorbeeld met anderen delen

Als je op het punt staat je onlinewinkel te starten of de look-and-feel ervan wilt wijzigen door een nieuw thema te publiceren, kun je feedback vragen aan anderen door een voorbeeld van je thema te delen. Je kunt een link maken waarmee anderen toegang krijgen tot een voorbeeld van elk thema dat je in je Shopify-beheercentrum hebt toegevoegd. Het thema hoeft niet te worden gepubliceerd om te worden gedeeld.

Via een voorbeeldlink kunnen anderen je onlinewinkel verkennen, maar ze hebben geen toegang tot de kassa. Wanneer je een voorbeeldlink hebt gemaakt, blijft deze 14 dagen actief. Je kunt zo vaak als je wilt nieuwe links maken. Het maken van een nieuwe link heeft geen invloed op oude voorbeeldlinks.

Stappen:

1. Klik voor het thema dat je wilt delen op Acties en selecteer Voorbeeld.
  2. Klik in de voorbeeldbalk onderaan de pagina op Voorbeeld delen. Er wordt een venster geopend met een unieke link voor delen.
  3. Klik op Link kopiëren om de link naar het klembord te kopiëren.
  4. Plak de link in e-mails, chatberichten of social media om deze te delen.