mPOP-printer en kassalade

Je kunt de Star mPOP gebruiken: een bonprinter met een bijgevoegde kassalade en een USB-barcodescanner. Je kunt ook een Heckler Windfall-iPad-standaard met de mPOP gebruiken door de Heckler PopTop-steun toe te voegen.

Vereisten

Om deze hardware met je Shopify-winkel te gebruiken, moet je aan de volgende vereisten voldoen:

• het geheel vernieuwde Shopify POS
  • een compatibele iPhone met iOS 15 of hoger of een iPad met iPadOS 15 of hoger

Waar je de mPOP kunt kopen

De mPOP en de bijbehorende accessoires zijn beschikbaar voor aankoop bij externe retailers over de hele wereld:

Referentielijst van ondersteunde Shopify POS-hardware
Hardware-component Kleuroptie Modelnummer Beschikbaarheid
Star® mPOP™ Basic Zwart
wit
39650910
39650810
Externe retailers
Star® mPOP™ met scanner Zwart
wit
39655110
39655010
Externe retailers

Koppel de mPOP aan je iPad of iPhone

Nadat de mPOP en je iPad of iPhone zijn gekoppeld, werken de kassalade, bonprinter en barcodescanner allemaal met Shopify POS.

Stappen:

1. Controleer of de printer op een stopcontact is aangesloten en aanstaat. Als je de USB-barcodescanner hebt, controleer dan of deze op de mPOP is aangesloten.
  2. Tik in de hoofdinstellingen van je iPad of iPhone op Bluetooth.
  3. Tik onder ANDERE APPARATEN op de mPOP om deze met je iPad of iPhone te koppelen. De mPOP wordt weergegeven onder MIJN APPARATEN op het scherm Bluetooth-instellingen wanneer deze is gekoppeld en verbonden.
  4. Tik in Shopify POS op > Instellingen.
  5. Tik op Verbonden hardware beheren en zorg ervoor dat de mPOP-bonprinter wordt weergegeven. Als je de barcodescanner hebt, wordt deze apart weergegeven op hetzelfde scherm.
  6. Optioneel: Nadat de mPOP op het Hardware-instellingenscherm van de Shopify POS-app wordt weergegeven, kun je deze instellen als de standaardprinter.

De mPOP en je iPad of iPhone ontkoppelen

De mPOP maakt automatisch verbinding met het laatste apparaat waaraan het was gekoppeld. Als je de mPOP met een ander apparaat wilt gebruiken, moet je de mPOP van je iPad of iPhone ontkoppelen.

Stappen:

1. Tik in de hoofdinstellingen van je iPad of iPhone op Bluetooth.
  2. Tik op het pictogram ⓘ naast de mPOP.
  3. Tik op Disconnect.
  4. Tik op Forget this device.
  5. Tik op OK om te bevestigen dat je wilt dat de iPad of iPhone de mPOP vergeet.
  6. In Shopify POS kun je de mPOP-bonprinter en -scanner verwijderen uit het Hardware-instellingenscherm door beide naar links te swipen en vervolgens op Verwijderen te tikken.

Gebruikershandleiding van de fabrikant

Raadpleeg de gebruikershandleiding van de fabrikant voor meer informatie over het instellen en gebruiken van de mPOP, waaronder hoe je bonpapier installeert, de Star-scanner koppelt en problemen met de mPOP oplost.

Bonpapier kopen voor je mPOP-printer

Alle rollen thermisch papier met de volgende specificaties werken met de mPop:

Papierspecificaties voor mPOP-printer
Breedte Tussen 57 mm en 58 mm
Dikte Tussen de 0,053 mm en 0,075 mm
Roldiameter Tot 50 mm

Bonpapier voor de Star mPOP koop je in de Shopify Hardware Store.

Problemen oplossen

Automatisch verbinden activeren

Als je je mPOP ergens anders dan in de Shopify Hardware Store koopt, of als je het apparaat terugzet op de fabrieksinstellingen, is de optie Auto Connection mogelijk uitgeschakeld. In dit geval moet je de mPOP handmatig met je iPad of iPhone verbinden wanneer ze zijn losgekoppeld.

Als de optie Auto Connection is uitgeschakeld, kun je de app mPOP Utility gebruiken om deze in te schakelen. Nadat je de optie hebt ingeschakeld, maakt de mPOP automatisch verbinding met de laatste iPad of iPhone waaraan deze was gekoppeld wanneer beide apparaten aanstaan.

Stappen:

1. Controleer of je de mPOP met je iPad hebt gekoppeld en dat ze zijn verbonden.
  2. Installeer en open de mPOP Utility-app op je iPad.
  3. Controleer in de mPOP Utility-app of je mPOP is geselecteerd onder Selected Device.
  4. Tik in het menu onderaan het scherm op Setting.
  5. Tik in het scherm Setting op Bluetooth Settings.
  6. Deactiveer de optie New Pairing Permission door op de wisselknop te tikken.
  7. Activeer de optie Auto Connection door op de wisselknop te tikken.
  8. Tik op Apply en vervolgens op Yes.
  9. Tik op OK.
  10. Om de wijzigingen toe te passen op je mPOP, zet deze uit en weer aan. De mPOP maakt nu automatisch verbinding met je iPad wanneer ze beide aanstaan en zich binnen het bereik bevinden.

Ondersteunde soorten barcodes

De Star-barcodescanner ondersteunt de volgende soorten 1D-barcodes:

• Bookland EAN
  • Codabar/NW7
  • Code 11, 39, 93, 128
  • Interleaved 2 of 5 (ITF)
  • Industrial 2 of 5
  • Matrix 2 of 5
  • MSI/Plessey
  • UK/Plessey
  • Telepen
  • RSS (Limit, Stack, Expansion limit, Expansion stack)
  • UPC/EAN (UPC-A, UPC-E, EAN-13, EAN-8)

Probleemoplossingsgids van de fabrikant

Star Micronics heeft een probleemoplossingsgids die je kunt raadplegen als je problemen met de mPOP ondervindt. Als je een probleem niet kunt oplossen, kun je ook contact opnemen met Shopify Support.