Hantera Linkpop-inställningar

Med Linkpop kan du skapa en landningssida som du kan använda för att ansluta dina kunder till ditt Shopify-konto, sociala medier-konton och andra onlinemedia. Du kan skapa köpbara länkar för din Linkpop-landningssida så att kunder kan köpa dina produkter direkt på din landningssida.

Viktigt att tänka på

• Du kan skapa flera landningssidor för Linkpop som är kopplade till en e-postadress.
  • När du skapar din Linkpop-landningssida ska du se till att den matchar din e-postadress för Shopify-kontoägare.
  • URL:en till din Linkpop-landningssida kan inte redigeras när den har skapats.
  • URL:en till din Linkpop-landningssida är en permanent URL. Om du tar bort din Linkpop-landningssida kan du inte återskapa en annan sida med samma URL.

Skapa din Linkpop-landningssida

Du kan skapa din Linkpop-landningssida på Linkpop.com. Din Linkpop-landningssida kan användas i ditt biografiavsnitt på sociala medier och kan redigeras på Linkpop-administratörssidan när som helst.

Steg:

1. Klicka på Skapa din sida på sidan Linkpop.
  2. Om du har ett Shopify-konto klickar du på Logga in med Shopify och slutför inloggningsprocessen.
  3. Klicka på Skapa sida för att skapa din landningssida.
  4. I avsnittet Sidoinformation anger du en profil-URL, ditt profilnamn och din profilbeskrivning. Använd till exempel your-store-name som en profil-URL och Your Store Name som profilnamn. Din profil-URL är länken du delar med dina kunder så att de kommer åt din Linkpop-landningssida.
  5. I avsnittet Anpassa sida klickar du på Ladda upp bild för att ladda upp en bild för ditt företag. Din bild används som profilfoto på din Linkpop-landningssida.
  6. Valfritt: Välj ett typsnitt och ändra bakgrundsfärgen på din Linkpop-landningssida.
  7. Klicka på Nästa.
  8. På sidan Lägg till dina länkar använder du textfälten för att ange dina användarnamn för sociala medier och andra länkar som du vill lägga till på din Linkpop-landningssida.
  9. Klicka på publicera.

Anslut ditt Linkpop-konto till ditt Shopify-konto

Om du vill skapa köpbara länkar på din Linkpop-landningssida måste du först lägga till Linkpop i din Shopify-administratör som en försäljningskanal.

Steg:

1. Klicka på Lägg till köpbar länkLinkpop-administratörssidan.
  2. Klicka på Ta mig till min butik i fönstret Köpbara länkar.
  3. I fönstret Logga in i Shopify-butiken anger du ditt .myshopify.com-domännamn och klickar på Logga in. Din Shopify-admin läses in.
  4. Klicka på Lägg till försäljningskanal på sidan Du är på väg att lägga till Linkpop.
  5. Klicka på Gå till Linkpop för att slutföra din konfigurering.

När ditt Linkpop-konto är anslutet till ditt Shopify-konto kan du skapa köpbara länkar för din Linkpop-landningssida.

Steg:

1. På administratörssidan för Linkpop klickar du på Lägg till Shoppable-länk.
  2. Klicka på Bläddra bland produkter i avsnittet Köpbar länk.
  3. I fönstret Välj produkt väljer du produkten och klickar på Välj.

Redigera din Linkpop-landningssida

Du kan redigera alla uppgifter på din Linkpop-sida från Linkpop-administratörssidan. Du kan lägga till och ta bort länkar, uppdatera länkar till sociala medier och ändra sidans utseende.

Koppla bort ditt Linkpop-konto från Shopify

Du kan koppla bort ditt Shopify-konto från ditt Linkpop-konto i din Shopify-administratör.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.
  2. Klicka på Ta bort bredvid Linkpop.
  3. I fönstret Ta bort Linkpop? väljer du Jag förstår riskerna med att avinstallera denna försäljningskanal.
  4. Valfritt: Ange orsaken till att du kopplar bort ditt Linkpop-konto.
  5. Klicka på Ta bort Linkpop.

Radera Linkpop-landningssida

Om du vill radera din Linkpop-landningssida kan du radera den från Linkpop-administratörssidan.

Steg:

1. Gå till din Linkpop-administratörssida.
  2. Klicka på Radera sida.
  3. Bekräfta att du vill radera din sida och klicka på Radera sida.