Att konfigurera din webbutik

När du har konfigurerat Shopify är det mesta av arbetet gjort.

• Din online-butik använder automatiskt dina Shopify-inställningar för kassan och beställningsdistribution.
  • Dina produkter visas automatiskt i din online-butik.
  • Din online-butik tilldelas automatiskt en unik .myshopify-webbadress där dina kunder kan hitta dig.

Det finns några steg du bör följa innan du lanserar, för att se till att din online-butik är redo att ta emot kunder.

Redigera standardvärdena för teman

Din online-butik använder ett standardtema, Debut, för att lägga upp innehållet. Du kan välja ett annat tema, men i så fall måste du redigera temats standardinställningar med hjälp av temaredigeraren:

Shopify - ändra standardmässiga temainställningar

Du kan även ändra de Allmänna inställningarna för temat för att anpassa färger och teckensnitt för att matcha ditt företag.

Länk till butikspolicyer

Du bör länka till butikspolicyer från din webbshopnavigering så att dina kunder kommer att veta vad som ska förväntas för beställningsdistribution och avkastning.

Anpassa och lansera din online-butik

Lansera din online-butik och öppna butiken genom att ta bort lösenordet. Du kan ytterligare anpassa din online-butik, men det är bäst att börja sälja så snart som möjligt. Om du startar din online-butik kan du börja marknadsföra dina produkter och arbeta med att öka trafiken till din butik. Då kan du använda rapporter och analyser för att se hur kunderna interagerar med din online-butik och göra förbättringar baserat på den informationen.

Det finns några saker du kan göra för att anpassa din webbutik:

Uppgradering från Shopify Lite

Online-butikens försäljningskanal läggs automatiskt till i din Shopify-admin, i listan Försäljningskanaler, såtillvida du inte har en Shopify Lite-plan. Om du uppgraderar din Shopify-plan från Shopify Lite kan du lägga till Online-butikens försäljningskanal.

Steg:

1. Från din Shopify-admin klicka på +-knappen bredvid rubriken Försäljningskanaler.
  2. I listan över tillgängliga kanaler klickar du på Läs mer bredvid Online-butik.
  3. Klicka på Lägg till kanal.