Sådan forbedrer du din webshops ydeevne

Din webshop består af funktioner, såsom temakode, apps, billeder, videoer, karruseller, feeds i sociale medier og analyser. Disse funktioner kan forbedre oplevelsen for besøgende og udvide dit websites funktionalitet.

Men hver eneste funktion, du føjer til din webshop, kan påvirke din butiks effektivitet. Nogle funktioner kan gøre dit website langsommere eller skabe uventet adfærd, som kan påvirke brugeroplevelsen.

Ydeevne på internettet fokuserer på at optimere brugeroplevelsen. På nuværende tidspunkt fokuserer webresultater på tre store områder, som også er afspejlet i Core Web Vitals:

• Indlæsningshastighed målt af største indholdsmæssige udfyldning (largest contentful paint, LCP)
  • Layoutstabilitet målt ved kumulativ ændring i layout (cumulative layout shift, CLS)
  • Respons på brugerinteraktion, målt i First Input Delay (FID) og Interaction to Next Paint (INP)

Hvis du optimerer ydeevnen på internettet, er der større sandsynlighed for, at dine kunder vil blive på dit website og konvertere. Få mere at vide om, hvorfor ydeevne på internettet er vigtigt.

Optimeringer af din webshop

Din webshop har indbygget weboptimering. Weboptimering er også indbygget i nye funktioner. Du behøver ikke gøre noget særligt for at kunne udnytte følgende funktioner:

• Din webshop er hostet på hurtige, globale servere og begrænser ikke din butiks båndbredde. Du kan kontrollere statussen for din Shopify-butik på Shopify Status.
  • Din webshop har et netværk til levering af indhold (CDN), som køres af Cloudflare , som sikrer, at din webshop indlæses hurtigt over hele verden. Du kan kontrollere CDN-statussen på Cloudflares statusside.
  • For at holde indlæsningstiderne hurtige optimeres billederne automatisk ved hjælp af billed-CDN. Kombineret med din temakode kan billed-CDN'et fungere i det bedste billedformat, som også tilpasses og komprimeres, så filstørrelsen ikke bliver for stor.

Faktorer, der påvirker ydeevnen på internettet

For Shopify-butikker er følgende de største faktorer, der påvirker ydeevnen på internettet:

• Temaet for din webshop
  • De applikationer, du har installeret
  • Eventuelle yderligere tredjepartskoder, du manuelt har føjet til din butik, herunder tagadministratorer og tags i dem

Det betyder, at du skal fokusere på følgende for at forbedre dine webresultater:

Testværktøjer

Du kan bruge følgende værktøjer til at undersøge din webshops ydeevne.

Webydeevnekontrolpanel

Shopifys rapport Web Performance-kontrolpanel bruger Core Web Vitals til at måle, hvordan rigtige brugere oplever din webshop.

PageSpeed Insights

Du kan køre dine egne rapporter ved hjælp af Google PageSpeed Insights for at få mere detaljerede parametre for siderne i din butik.

Få support til webshopydeevne

Hvis du bruger et gratis tema fra Shopify, vil Shopify Support muligvis kunne hjælpe dig med grundlæggende forbedringer af din effektivitet.

Hvis du bruger et tema fra tredjepart og har brug for hjælp, skal du kontakte udvikleren af dit tema, ansætte vores Shopify-eksperter i ydeevne på internettet eller ansætte en Shopify-partner. Få mere at vide om at ansætte en Shopify-partner.

Hvis dit problem med ydeevnen skyldes en app, kan du kontakte din appudvikler.

Hvis du har et udviklingsteam eller et partnerbureau, kan du også kontakte dem for at få hjælp.

Tekniske oplysninger og ressourcer til fejlfinding

Hvis du er udvikler og gerne vil forbedre ydeevnen i et Shopify-butiksfacade, et tema eller en app, kan du gennemgå følgende ressourcer for hvert Core Web Vital-parameter. Få mere at vide om bedste fremgangsmåder for ydeevne for Shopify-temaer.

Indlæsningshastighed

Largest Contentful Paint (LCP) måler indlæsningshastigheden baseret på, hvor hurtigt det største element på skærmen bliver synligt. Time to first byte (TTFB) og first contentful paint (FCP) er hjælpeparametre, der hjælper dig med at få en bedre forståelse af, hvor problemet kommer fra. Du kan få mere at vide om fejlfinding af almindelige årsager til langsom indlæsning i Shopify Liquid-butikslayout.

Visuel stabilitet

Cumulative Layout Shift (CLS) måler visuel stabilitet baseret på, hvor meget indholdet uventet skifter rundt under indlæsningen. Hvis du vil vide meget mere om fejlfinding af CLS, kan du læse How to optimize Cumulative Layout Shift (CLS) on Shopify sites.

Interaktivitet

First Input Delay (FID) måler interaktivitet baseret på, hvor lang tid det tager siden at reagere på den første brugerhandling, som f.eks. et klik på et link eller en knap. Det blev erstattet af Interaction to Next Paint (INP) i Core Web Vitals, og vi arbejder på at føje INP til kontrolpanelet Web Performance.

Hvis du oplever dårlig FID eller INP, har du højst sandsynligt for meget JavaScript i din butik fra enten temakode, appkode eller tredjeparts-/tagadministratorkode. Arbejd på at rydde ud i de største syndere. Få mere at vide om 3 måder, du kan finde de største javaScript-syndere, som påvirker indlæsning af sider. Hvis du stadig har problemer med INP, kan du få mere at vide med ressourcerne på web.dev.