Overførsel af ejerskab af butik

Når du har fuldført arbejdet på din klients butik, kan du overføre butikken til ham eller hende via partnerkontrolpanelet.

Der er to forskellige typer kontoadgang til en butik: ejer og medarbejder. Som partner, er du udviklingsbutikkens ejer. Du kan give din klient adgang til butikken, mens du arbejder på den ved at tilføje ham eller hende som en medarbejder. Når arbejdet er færdigt, kan du overføre ejerskabet til din klient via partnerkontrolpanelet. Når din klient begynder at betale for et Shopify-abonnement, får du en samarbejdspartnerkonto, som giver dig adgang til butikken via dit partnerkontrolpanel.

Inden du overfører ejerskabet af en udviklingsbutik til din kunde, skal du sørge for at tilføje kunden som medarbejder. Du skal også sørge for, at kunden fuldfører opsætningen af sin medarbejderkonto. Du er stadig knyttet til butikken som samarbejdspartner, når du har overført ejerskabet til din kunde, men du har ikke længere adgang til finansielle oplysninger.

Inden du overdrager ejerskabet, skal du også føje din klients adresse til butiksindstillingerne. Dette er særlig vigtigt, hvis din klient er bosat i et andet land end dig. Hvis du overdrager en butik med den forkerte adresse, kan det i nogle tilfælde medføre, at din klient bliver opkrævet ekstra skatter på hans eller hendes Shopify-faktura. Se Angiv eller rediger juridisk virksomhedsnavn og -adresse, hvis du vil have mere at vide om at ændre en butiksadresse.

Hvis du vil ændre en udviklingsbutik til et betalt abonnement, men fortsat vil være butikkens ejer, skal du vælge et abonnement til butikken via Shopify-administratoren.

Hvis du skifter til et Shopify Plus-abonnement, før du ændrer ejerskab, bliver du organisationsejer og butiksejer. Organisationsejeren kan ikke ændres via Shopify-administratoren, så du skal overveje at overføre ejerskabet, før du skifter til et betalt abonnement. Hvis du vil overføre organisationsejerskabet, efter du har skiftet til Plus-abonnementet, skal du kontakte Shopify Plus-support.

Advarsel! Når du har overført ejerskabet af en udviklingsbutik til en anden konto, kan overførslen ikke fortrydes.

Fremgangsmåde:

1. Log ind på dit partnerkontrolpanel, og klik på Butikker.

2. Klik på Overfør ejerskab ud for den udviklingsbutik, du vil overføre.

3. I dialogboksen Overfør ejerskab af butik skal du vælge den nye ejer på listen med kvalificerede ejere. Hvis du endnu ikke har tilføjet din kunde som medarbejder, skal du klikke på Tilføj en medarbejderkonto og oprette en ny konto til ham eller hende, inden du fortsætter. Kunden skal gennemføre opsætningen af medarbejderkonto, før du kan overføre ejerskabet af butikken til ham eller hende.

4. Klik på Overfør butik, når du er færdig. Butikken vises nu under fanen Administreret på siden Butikker i dit partnerkontrolpanel. Den nye ejer modtager en e-mail med vejledning til at oprette kontoen og vælge et abonnement. Butikken sættes på pause, indtil din klient accepterer overførslen. Du begynder at modtage din løbende kommission, så snart klienten begynder at betale for en Shopify-abonnementsordning.

Når du har overført en butik til din kunde, kan du også sende ham eller hende en Overdragelsespakke til shopejere. Sørg for at give kunden følgende oplysninger:

• Hvordan han eller hun får adgang til butikken, herunder webadressen (client-store.myshopify.com/admin)
  • Hvilket Shopify-abonnement du vil anbefale.
  • Andre anbefalinger (såsom apps, der skal downloades, webinars, der skal ses, eller andre ressourcer, der kan hjælpe kunden med at opbygge virksomheden)

Tal med din klient, og find sammen ud af, hvornår jeres samarbejde ikke længere er nødvendigt – så kan han eller hun slette din konto.

Næste: Lær, hvad du skal gøre, når du er færdig med at udvikle butikken.